mother 29 -> RE: Секс за време на бременоста (11.4.2010 9:10:12)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mica zdravo na site,ako moze za sovet, jas momentalno sum vo 34 nedela i mng me interesira dali seuste mozam da imam seks iako nemam mng zelba za toa ne se custvvam slobodna nekako pa i nemozam da si najdam udobna polozba,vo tekot na celata bremenost imavme seks no ne mogu pati na drug nacin si se zadovoluvame:)i toa voopsto ne mi smetase a pak sega ne znam kolku e toa tocno deka porogajot ke bide polesen ako se ima seks vo posledniot mesec bas sega e pokriticno na krajot no nema mng zelba a i mazotmi gledam deka ne moze mng da se opusti mu e strav da ne mu napravime nesto na bebenceto:)kolku sto imam slusanato deka vo 8 i 9 mesec mozes da imas sesks no da ne se svrsuva vnatre bidejki na bebto mu se pravelei pegi na liceto dali e toa tocno ne znam?:)bilo kako ve molam za sovet. ovie dena treba da odam na kontrola dosea se odese super nemam nikakva komplikacija zatoa do kraj sakam da bide taka. fala na site odnapred caoo не само што препорачуваат докторите секс во последните недели од бременоста(ако е дадено зелено светло од истите,нели),туку и препорачуваат ејакулирање внатре поради простагландините кои ги има во спермата,, кои предизвикуваат контракции на матката и омекнување на грлото на матката .од овој аспект го потпомагаат природното отварање и се мисли дека ке се има полесен порагај.инаку баш на една моја блиска пријателка,која си имаше редовно сек.односи во 9 мм ,докторт и рече дека 90 % од работата за толку лесен порагај ја завршил мажот и! ако немата страв,опуштено само...зашто да не?! п.с.а за пеги,прв пат слушам....проверено е..... нема врска[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|