|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Спонтан абортус
3.1.2013 12:34:57   
Gardenia
ауу маичка user posted image ,многу ми е мило,ајде се надевам и ние другите ќе си ги видеме

(Одговор на членот maicka_)
Непосредна врска до пораките: 526
4.1.2013 12:59:23   
saki.sk
Jas sum nova na forumov i zalam sto pisuvam bas vo ovoj del od forumot.
imav dva abortusi vo minatava godina...
eden vo maj koga bev 15 nedela otidov na obicen pregled bev presrekna i ispolneta so nadez
deka ke mi go kazat polot na deteto mene za zal mi kazaa deka nema srceva reakcija i deka
negovoto cukanje najverojatno prestanalo okolu 12-13 nedela, me upatija vo drzavna tamu go
doziveav najgolemiot kosmar...ne bi navleguvala vo detalite bidejki od tie momenti seuste nemozam
mirno da spijam..pomina dosta vreme i resiv povtorno da se obidam mi kasnese i napraviv test na
koj vidov dve crticki bev presrekna i otidov na lekar kade sto imase znaci na rana bremenost bidejki
imav malku kafeav iscedok odma mi dadoa proge. inekcija i ugestan vaginalni i se nadevav deka se
ke se sredi no za zal ne bese taka . Pred nova godina otidov povtorno na kontrola i nego go nemase user posted image
Sega se obiduvam da ja dignam glavata i da prodolzam no nemam sila.
Pozz za site

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 527
4.1.2013 13:46:34   
arh_diz
Saki.sk mnogu mi e zal za toa sto ti se slucilo.Dokolku nemas napraveno ispituvanja zosto ti se slucil spontan treba da si napravis.Dokolku ima nekoj problem ke ti dadat terapija i ke si ja teras bremenosta

Биди тоа што си

(Одговор на членот saki.sk)
Непосредна врска до пораките: 528
4.1.2013 15:12:41   
kikicka
Мила Саки не губи надеш, ќе се средиш, оди испитај се се како што треба, можеби ќе ти дадат некаква терапија, па потоа обидете се пак. Ти посакувам многу среќа.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 529
18.1.2013 0:20:13   
Pepelaska *

ИЗВОРНА ПОРАКА: Evangelija

Zdravo na site,ve molam za informacija...Dali zemanjeto na bris za ispituvanje za pap test,mikrobioloski ispituvanja i sl. e bolno i dali pri zemanjeto mozno e da ima i krv vo sekretot sto se zema za ispituvanje,vo koja nedela od bremenosta se vrsat tie ispituvanja/konkretno od koj do koj period vo pocetna prva bremenost,vasite odgovori mnogu ke mi znacat....Vi blagodaram...

На оваа ТЕМА

можеш повеке да прочиташ за испитувања во бременоста.
А конкретно , еве кај мене брисеви проверував во 14 и во 36 недела.Не е болно само е непријатно малку, а ако има крв како што кажа кикичка ке ти каже гинеколого што и како.

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Evangelija)
Непосредна врска до пораките: 530
18.1.2013 22:23:13   
ivanazarko
Zdravo na site, jas imam golemi maki, pravev 2 testa mi pokazaa deka sum user posted image , od pred 4 dena krvaram po malku, prvo mi beshe rozenikava pa sega mi e temno crvena, otrpilika treba da um mozebi vo 5 nedela a seushte ne sum otisla na ginekolog, planiram vo ponedelnik da odam za prv pat..sekoj den po malku i kratki bolki vo dolniot del vo stomakot imam bolki, mi e strav da ne se toa siptomi za spontan..a skoro pocnav na rabota pa nemam slobodno vreme da odam na ginekolog..a znam da treba sto poskoro..ve molam kazete mi e dali toa mi lici na spontan..?.:(

(Одговор на членот vesna_kr)
Непосредна врска до пораките: 531
18.1.2013 22:38:40   
Ikana
Ivanazarko, здраво и добредојде на Рингераја!

Јас да сум на твое место не би чекала воопшто до понеделник ако има крварење и ако се засилува, појди сабајле на гинеколог, имаш и во државна дежурни, а можеш и по приватниве да одиш. Мој совет ти е да не чекаш до понеделник.

(Одговор на членот ivanazarko)
Непосредна врска до пораките: 532
18.1.2013 22:47:13   
ivanazarko
Znam deka ne bi trebalo da cekam do ponedelnikali jas ne sum vo Mk, a vo ovoj grad kade sto sega ziveam nema dezurni ginekolozi, samo privatni koi sto ne rabotat za vikendi posto e malo gratce i ne se sekogas dostapni, ova ne go svakav mnogu seriozno i loso, no veke denes se isplasiv posto e veke 4 den a nikako da prestane,iskreno ne krvaram mnogu, nego po malku ali sekoj den..svasta citav na internet od najlosoto do najdobroto..ke gledam nekako do ponedelnik da ostanam smirena sve mi estrav kojznae sto ke bide..fala ti na sovetot..

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 533
18.1.2013 22:53:18   
Ikana
Без страв, можеби и не е ништо страшно, ти посакувам се да излезе во најдобар ред. user posted image

(Одговор на членот ivanazarko)
Непосредна врска до пораките: 534
5.2.2013 10:20:50   
arh_diz
anencemm tvojot post a i ostanatite postovi  gi prefrliv vo tema Abortus da ili ne  KLIK

Биди тоа што си

(Одговор на членот anencemm)
Непосредна врска до пораките: 535
14.2.2013 19:09:16   
noelle
пред 2 недели имав спонтан абортус во 6 гестациска недела и ми е правена вакум аспирација со локална анастезија, после неа со ехо ме проверија и рекоа дека сум исчистена, линијата се познаваше, крварев неколку сати после неа и по некој ден крварењето започна пак и беше многу слабо и траеше 7 дена, за тоа време имав слаби болки кои можев да ги поднесам,како превентива од инфекции пиев вибрамицин, кога бев на контрола матичната ми рече дека имам некоја течност и дека не е ништо страшно дека ке истечи ама мене сепак ме плаши фактот од што настанува таа течност, но поради болки во стомакот кои сеуште ми траат и во грбот ме испрати на испитувања брисеви, уринокултура, крвна слика и урина...(пред 2 месеци правев Пап кој беше во ред)
крвната слика е во ред, во урината се најдени голем број на плочести и округли епителни клетки, кристали на Ца оксил и присуство на бактерии, во меѓувреми ги чекам резултатите од брисевите и уринокултурата, претпоставувам дека болката во стомакот и грбот можи да ја предизвика некоја бактерија и песокот, но сепак ме плаши таа течност која се наоѓа во матката и има големина на лешник, дали ке исчезни или пак е нешто повеќе

Непосредна врска до пораките: 536
14.2.2013 19:35:00   
majka na eva
жал ми е што си имала абортусuser posted image се надевам ќе нема некакви последици и сето тоа ќе помине,ти посакувам да биде се најдобро user posted image

(Одговор на членот noelle)
Непосредна врска до пораките: 537
1.3.2013 16:26:24   
macika11
da ve prasm posle kolku meseci enajdobro dase zabremeni posle abortus 2pati me kiretiraa togas vo rok od dva dena i bev 2mesec

(Одговор на членот majka na eva)
Непосредна врска до пораките: 538
5.3.2013 12:53:25   
maicka_
maicka11, i jas sum kiretirana 2 pati , a koe e najdboroto vreme za zabrmenuvanje, zavisi koja ti bila pricinata , dali e otkriena pricinata, dali e potrebno vreme za krvni analizi (lupus antikoagulant, d-dimeri, trombofilija, antifosfolipidni antitela,kariotip, hla,hormoni na 3-ti den i na 21 den mislam deka bese) , za koi mozebi neli treba lekuvanje pa pak proveruvanje, vremeto koe go kazuvaat doktorite obicno e 6 meseca zaradi site tie raboti, no najveke gi davaat za da se sozememe psihicki, da se vrati matkata vo normala, da se vospostavi hormonski balans, ....sum slusala deka na nekoi pacinti doktorite im vikaat dva meseca, tri meseca pauza, nekoi vikaat mozes posle prva menstruacija,(ima i takvi slucai koi posle spontan zabremenile po 1 mesec i si rodile zivo zdravo i normalno detence), se e relativno . no jas mislam deka najdobro bi bilo da se poceka barem 6 meseca najveke poradi rabotite koi ti gi navedov prethodno... I sekako pred da pocnes so 'rabota' za user posted image , najdobro e da se napravat mikrobioloski ispituvanja za da si zabremenis bez nikakva bakterija.

(Одговор на членот macika11)
Непосредна врска до пораките: 539
26.3.2013 21:51:19   
sesilia
ја мразам темава ама ете ме пак во неаuser posted image овојпат со киретажа во 9нед плодот застанал на 6.5 нед и немаше срце.
Страшна е киретажата,јас бев под стрес ми се качи и притисок и добив тахикардија.
Инаку болки немам повеќе,нити крварам а утрово ми беше киретажата јас очекував да крварам многу .
ми дадоа цитерал и ерготил капки.
материјалот го пратија на патологија ,па фаќавме врски за да ни ги кажат рез побрзоuser posted image

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 540
27.3.2013 17:04:44   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: sesilia

devojki eve me so kiretazauser posted image ,posle 2 pregled vo remedika nemase srceva akcija,ne mu posakuvam na nikoj,ali dobro sum nemam krvarenja ni bolki,bolkata e druga,poveke me boli kako go gledam maz miuser posted image

Биди тоа што си

(Одговор на членот sesilia)
Непосредна врска до пораките: 541
27.3.2013 17:06:22   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Милаа те гушкам најсилно, ќе мине и ова времето лечи се здравје ќе биде и твоето.

devojki eve me so kiretazauser posted image ,posle 2 pregled vo remedika nemase srceva akcija,ne mu posakuvam na nikoj,ali dobro sum nemam krvarenja ni bolki,bolkata e druga,poveke me boli kako go gledam maz miuser posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

sesilia многу ми е жал не ни можам да замислам како ти е user posted image силно те user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: masa

sesilia навистина ми е жал мила,знам дека болката ви е голема,но не губете надеж.Млада си и не се откажувај.Опроравете се од шокот и за кратко ти посакувам 3та среќа и овојпат да си го износиш до крај златото,па кога ќе си го гушнете со мти ќе заборавите на се.

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 27.3.2013 17:08:12 >

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 542
27.3.2013 17:08:43   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: marija30

sesilia mnogu mi e zal za tvojata zaguba.samo onie sto go pominuvaat ili go pominale istoto moze najdobro da te razberat.i jas momentalno sum vo istata situacija samosto kaj mene ne se pojavi plod t.e plodovi.jas zacnav invitro i ova nedela bi trebalo da sum 8gest.nedela.no minatata nedela koga bev na eho d-rot ne mozese da gi vidi i dvata ploda.utre sum na pregled vo remedika i mozebi pravo i na kiretaza.bi sakala da te prasam kolku cini kiretaza vo remedika i dali pustat primerok na analiza za dase znae sto e pricinata

ИЗВОРНА ПОРАКА: lady_05

Sesilia i marija30 mnogu mi e zal no nekoj raboti nemozat da se smenat, sega ubavo zakrepnete i vie dvete ke imate uste mnogu decinja na koi ke se izraduvate user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: marija30

sesilia mnogu mi e zal za tvojata zaguba.samo onie sto go pominuvaat ili go pominale istoto moze najdobro da te razberat.i jas momentalno sum vo istata situacija samosto kaj mene ne se pojavi plod t.e plodovi.jas zacnav invitro i ova nedela bi trebalo da sum 8gest.nedela.no minatata nedela koga bev na eho d-rot ne mozese da gi vidi i dvata ploda.utre sum na pregled vo remedika i mozebi pravo i na kiretaza.bi sakala da te prasam kolku cini kiretaza vo remedika i dali pustat primerok na analiza za dase znae sto e pricinata

марија во ремедика е 10000 со анестезија,ама потоа најдов врска за гинекологија чаир таму правев,платив дали 1000ден,незнам маж ми плаќаше со целосна анестезија,примерокот го праќаат на патологија и ти стигаат резултати за 1 месец така ми кажаа.
Парите не ми беа битни али сепак е голема разлика.Ме пуштија за 2,3 часа.
жал ми е и за двете user posted image

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 27.3.2013 17:10:40 >

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 543
27.3.2013 18:08:03   
Soyleyemedim.
Mozebi prasajnjevo e glupo ama sepak ke si prasam bidejki ne sum mnogu iskusna. Dali pri menstrualen ciklus isfrlanje na parcinja krv koi licat na zivo meso bi mozelo da znaci spontan abortus? Mnogu me interesira bidejki nekolku pati mi se ima sluceno ova vo prviot den od ciklusot.

Hayat sana aglamak 100 nedenleri verir, o zaman durdurun, arkan don ve gulumse 1000 nedenler bulacaks! Ve en cok seviyorum!

Непосредна врска до пораките: 544
27.3.2013 18:23:38   
Melanija RR
И мене ми се има повеќе пати случувано ова,незнам што е точно но јас не верувам дека се работело за спонтан.
На таков начин тешко се докажува освен веднаш на ехо ако има некоја трага

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Soyleyemedim.)
Непосредна врска до пораките: 545
28.3.2013 9:27:34   
miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Soyleyemedim.

Mozebi prasajnjevo e glupo ama sepak ke si prasam bidejki ne sum mnogu iskusna. Dali pri menstrualen ciklus isfrlanje na parcinja krv koi licat na zivo meso bi mozelo da znaci spontan abortus? Mnogu me interesira bidejki nekolku pati mi se ima sluceno ova vo prviot den od ciklusot.

Toa e endometriumot ... Recisi vo sekoj ciklus se isfrlaat tie parcinja- endometrium.

(Одговор на членот Soyleyemedim.)
Непосредна врска до пораките: 546
28.3.2013 10:48:27   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lina*

I na mojata sreka i dojde krajot,isto kako i sesilija bebeto prestanalo da se razviva na 6,5nedeli.Za utre zakazavme kiretaza,premnogu mi e strav,premnogu mi e tesko,mnogu mi e zal i za site okolu mene sto gi gledam tazni a so posledni sili se obiduvaat da me utesat.Protiv sudbinata ne se moze no borbata prodolzuva ponatamu

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Ахх Линаа user posted image многу , премногу ми е жал за ова што се случи и на тебе и на Сесилија. Немам зборови со кои би ве утешила.

ИЗВОРНА ПОРАКА: energy_m

mnogu mi e zal osobeno zatoa sto i samata sum go pominala ova gorko iskustvo.. mnogu dobro te razbiram, i znam deka nema utesni zborovi no toa e toa, ponekogas sudbinata taka saka, no zatoa imaj nadez deka Bog ke ti podari edno ubavo bebence, najnajnajubavo na svettt.. pozz

Биди тоа што си

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 547
28.3.2013 11:21:27   
masa
Ах Lina мила и тебе те изжалив user posted image навистина ми е жал што за два дена има веќе три неубави вести.Особено што и јас познавам девојки кои поминале низ тоа ме загрижува што во последно време има толку многу неуспешни бремености.Што е причината,дали модерниот начин на живот стресот,храната,загаденит воздухuser posted image .
Но да ве утешам тие што ги знам веќе имаат user posted image здрави и живи и моментално имам две бремени пријателки во поодмината бременост што има спонтани претходно.Не губете надеж девојки,бидете силни и сигурно дека ќе си ги гушнете вашите user posted image наскоро!!

Непосредна врска до пораките: 548
1.4.2013 12:31:05   
sesilia
Здраво девојки.
Уште малку недела од ..... и с танува се потешкоuser posted image .Еднаш поминав низ тоа,го пребродив донекаде,али сега е скоро неиздржливо...Првиот пат не се гледаше ништо имав само позитивен тест,искрварив и толку ,ми рекоа природна селекција.Али сега беше друго,имаше се си беше ок,си ја бакнував сликата секој ден,ги броев деновите до 12 недела ај си реков стигнав до 9та уште 3 и ќе се опуштам.......
И јас се прашувам како сега да забрененам понатаму?Како ќе живеам во страв?user posted image
Имам еден куп испитувања за правење,од ремедика ми рекоа дека се сомневаат нешто со крвта и само тие да ги направам сега за сега,ги правев додека уште беше во мене па чекам резултати.

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 549
1.4.2013 13:08:02   
masa
Sesilia мила верувам дека ти е многу тешко,но најди начин да се разведриш малку.Еве денес денот е многу убав излези и прошетај ќе видиш и многу маскирани дечиња,но не гледај на нив со разочарување туку дека и ти еден ден ќе си дочекаш да си го маскираш твоето мило.Верувам дека штом ќе биде се во ред со резултатите ќе се случи и тоа.Нетреба да се плашиш да останеш повторно бремена,тоа секако со разговор со докторот ќе го утврдите.И погоре имам пишано имам пријателки што имале спонтани и сега си имаат user posted image тоа што претходно ти се има случено нема да влијае на наредна бременост. Ајде и ова ќе го споделам со вас,несакам да пишувам за ова да не ве вознемирам непотребно но и во моето семејство има таква историја.Сестра на баба ми неможела да ги задржи плодовите и во тоа време пред 40тина год имала сигурно 10тина спонтани.На тогашната неразвиена медицина успеала да износи здраво прваво дете и сега имам и две пратучетки.И мајка ми е едно дете баба ми прво родила мртви близнаци,па наредното дете починално по неколку дена откако се родило и мајка ми ја родила дома и по тогашни бабини деветини само ја завиткале и ја оставиле на патот за да ја траела демек и кој ќе ја најде да и биде кум и фала богу преживеала user posted image .Незнам колку ве утешив,ама понетата ми е медицината денес е многу напредна негрижисе се ќе биде во ред!user posted image

(Одговор на членот sesilia)
Непосредна врска до пораките: 550
Страница:   <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

аналгетици
RosaEleonora

Кој лек против главоболка е најефикасен и го пиете вообичаено

Кафетин (23%)

Налегсин С (8%)

Аналгин (46%)

Вентор (15%)

Беналгин (7%)

Андол (1%)

Број на сите гласови: 220

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!