grejsi
|
Zdravo....i jas sakam da spodelam so vas edno moe loso iskustvo,,,i jas isto imah spontan abortus,,,,,,koga go napravih testot za bremebost beh presrekna so maza mi bevme na sedmo nebo razmisluvame sto ke mu kupime i red drugi raboti se dodeka ne dojde toj koben den..............presrekna cela vecer ne mozam da spijam zatoa sto utre denta ke odam na eho i ke go vidam moeto malecko i misleh ke mi bide najsreken den no za zal bese najnesreken,,,,,otidovme na eho i ne mu se slusa srceva reakcija a jas veke vo 14 nedela a spored doktorot do 12 nedela plodot rastel sto znaci i imalo e srceva reakcija i sakaa vednas da me pratat na abortus za da ne dojdelo do trovenje na krvta zato sto veke dve nedeli bilo mrtvo vo mene jas ne sakav toa da go priftam i na maz mi mu rekov nosime me doma doktorot nisto ne razbira ne sakav da ptiftam od tamu otidovme na drug doktor i toj ni go rece istoto,,od tamu i na tret i povtorno istoto i morav da odam zatoa sto mi rekoa kolku sto poveke cekam mozam da si go vlosam sopstvenoto zdravje,,,,,,,,,,,,,i go napravija abortusot,,,Inace jas ne se noagam vo MAkedonija tuku vo Italija ,,,,i posle eden mesec otidov na kontrola i doktorkata mi veli deka se evo red i deka mozam povtorno da ostanam bremena deka nema potreba da se cuvam samo mi prepisa folna kiselina i povtorno posle eden mesec od kontorlata ostanah bremena zanaci ne sakah da cekam od pregolemata zelba da imam bebce ,,,,,,,pa sega imam prekrasna 5 mesecna kerkicka,,,,,,,i presrekna SUm,,,Isto taka da se nadovrazam so temata vo Makedonija obicno doktorite velat posle abortus treba da se cuvas od 6 meseci do 1 god da ne ostanes bremena,,dodeka tuka ako se e pominalo vo najdobar red mozes odma posel dva tri meseca da ostanes bremena so pienje na folna kiselina,,,,,,,,,,napomenuvam zavisi od toa kako e izvrsena operacijata.........no pred se velam nikoj pat da ne se gubi nadez i da se ima verba vi velam od iskustvoooo,,,,,
|