|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Спонтан абортус
5.3.2014 14:24:43   
katufce
Pa pocetokot na 8 mi se prijaviv vo 3 satot vecerta vo bolnica kaj sto mi kazaa deka deteto e umreno i imav porogjaj user posted image
cuvstvoto e neopislivo strasno. Inaku bev na trasfuziologija skopje mi rekoja deka e od krvta mi proveri ja ana dimeri ... i deka imalo nekoja infekcija ama brisevite ne pokazaa tuku naodot od bebceto koe go odnesovme na patalogija.

(Одговор на членот Sara007)
Непосредна врска до пораките: 751
5.3.2014 16:49:48   
Goddess*
Navistina zalosna e celata situacija so koja si se soochila i shto se ushte pominuvash niz taa agonija,kolku i chovek da mozhe da ti upati uteha suvishnooo e na zal,toa e ogromna bolka ...ti posakuvam vo najbrzo vreme boolkata da ja zamenish so najgolemata sreka,da si dochekash lesna i zdrava bremenost kako po knigauser posted image user posted image

(Одговор на членот katufce)
Непосредна врска до пораките: 752
5.3.2014 21:50:56   
katufce
faaallaa ti mnuser posted image se nadevam deka ke docekam ako saga Bog da imam preslatko user posted image pozz

(Одговор на членот Goddess*)
Непосредна врска до пораките: 753
5.3.2014 22:21:01   
kapina
Katufce bas mi e zal mila niz toa sto si pominaala

Непосредна врска до пораките: 754
6.3.2014 9:25:05   
katufce
Bolkata mi e golema i se nadevam so vreme deka poleka ke pomini pozz

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 755
11.3.2014 22:51:53   
Lorjana
Mnogu mi e tesko sto moram da ja spodelam mojot spontan abortus 😢 Bev vo 30 nedela od bremenosta , vo tekot na celata bremenost se bese vo red , se do mojata naredna kontrola otidov na rednovna kontrola bev tolku srekna sto mi ostanuva uste malku vreme 😢a sto me ocekuvase utroto koga otidov tamu doktorot mi kaza deka srceto na bebeto ne raboti i deka e mrtvo , golem sok kako e mozno toa golemo bebe oformeno da dojdi do toa odgovorot ne mi go dade nikoj , samo mi kaza deka bebeto morat da go izvadat od menet , toaa bese tolku bolno za mene sto ne posakuvam na nikoga da se sluci 😢😢 😢pomina 3 meseci od togas se opravuvame nekako ama tesko odi namesto da se raduvav so moeto bebe sega jas placam i 😢😢😢

Непосредна врска до пораките: 756
11.3.2014 23:43:38   
Melanija RR
Lorjana жалам што твојот прв пост на Рингераја е многу тажен и болен за тебе user posted image

Незнам колку можеш или сакаш да го споделиш тоа со нас сите на форумот.Дали ја дозна причината, сигурно тоа ти беше најважно.
Ти посакувам некако, иако незнам како, да го надминете ова страшно животно случување.
За тебе user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Lorjana)
Непосредна врска до пораките: 757
11.3.2014 23:57:18   
Lorjana
Pravevme otopsija se bese vo red so bebeto se ispravno i oformeno nitu kaj mene ne izleze da ima nesto , edinstveno nesto negativno nesto bese plancentata bila mnogu mala i poveke otencena ...drugo svee vo red 😢😢😢😢ama moeto angelce mi go zede gospod toj sakal taka 😢😢😢

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 758
12.3.2014 0:02:08   
Melanija RR
Плацентата?Бебето не се хранело,доток на крв? Има ли простор за ненавремено откривање од страна на гинекологот?Има ли виновник, или што викаш господ така сакал?user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 12.3.2014 0:03:53 >

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 759
12.3.2014 8:02:02   
mommy_angels RR
Лорјанаuser posted image user posted image user posted image Викаат Бог секогаш знае зошто,ама понекогаш и тој греши.Изгледа анѓелите си ги сака кај него.Зборовите за утеха не постојат,само се надевам дека со текот на времето полесно ќе ја прифаќаш ситуацијата.Се надевам дека наскоро ќе почнеш да ни пишуваш на поубавите теми,а дотогаш ние секогаш сме тука за тебе да те ислушаме.

Непосредна врска до пораките: 760
14.3.2014 11:04:06   
katufce
Mn mi e zal za to so ti se sluci ti posakuvam se najdobro. I jas se soocuvam so istata situacija iako e pominat podolg period user posted image mn poz

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 761
15.3.2014 2:48:53   
Lorjana
Fala Angels na podrskava , kazi mi samo posle kolku vreme pak ostana bremena, posto mene mi e mnogu strav sega od see 😢😢😢

Непосредна врска до пораките: 762
15.3.2014 9:43:07   
mommy_angels RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lorjana

Fala Angels na podrskava , kazi mi samo posle kolku vreme pak ostana bremena, posto mene mi e mnogu strav sega od see 😢😢😢

Јас останав бремена после 6 месеци и тоа сосема случајно.Што да ти кажам мила,стравот останува ,барем кај мене,јас почнв да уживам во бременоста кога влегов о 9-ти месец user posted image .Едноставно на се што се случило гледав како да тоа морало да ми се случи,дека е дел од мојот живот кој ете ми било речено да го преживеам и неможев ништо против тоа.Незнам која била точно причината кај тебе,всушност никогаш не дознав и кај мене,ама ако ти биле направени сите испитувања и не нашле причина за настанатата ситуација,дај си прво време колку-толку емоционално да се стабилизираш,направи си ги сите брисеви и откако ќе видиш дека се е чисто ,слободно почнете со правење друго бебуле.Мој совет е само најди си добар гинеколог,и тој нека те води,не мора да значи дека мора да е во скапиве приватни клиники,добри доктори има и на други места.Не сакам да ти напишам биди позитивна,мисли позитивно и други работи од тој тип.Знам колку е тоа можно во овој момент,ама ти мора да прифатиш дека ова си останува дел од твојот живот и да продолжиш напред.Јас би ти рекла не читај негативни работи,јас цела бременост гледав комедии,читав романи со весели содржини,читав по убавите теми од форумите.Не дека не ме фаќаа негативни мисли од време на време и кога тоа ќе ми се случеше ако не можев ама да го победам си одев кај докторката,ќе го видевме бебулево и се смирував.Затоа и ти викам,потребен ти е добар гинеколог и твоја решителност.Се друго ќе си дојде само по себе

Непосредна врска до пораките: 763
26.3.2014 12:34:03   
blond
Ete i mene mi se sluci toa sto se nadevav deka nikogas nema da mi se sluci. Odam ziva radosna na kontrola da zakazam za 4d za anomalii i prisca, a doktorkata mi kazuva deka veke 3 nedeli ne se razviva plodot t.e nema srceva akcija.
Na poslednata kontrola na 3ti mart, go slusnav, cukase. Zosto prestanalo?!? Pretpostavuvaat 1-2-3 dena po poslednata kontrola e prestanalo. Go vidov na eho. Vidov glavata i teloto. Celi tri nedeli sum go nosela vo mene mrtvo... Me iscistija vcera so celosna opojka.

Premnogu mi e tesko... Mnogu. Iako imam edno zivo i zdravo pred mene, i ova go cekavme onaka podolgo vreme. Ne znam dali smeam da se napojam nesto pojako za smiruvanje, dur imam drug nekoj so mene stiskam zabi. A stom ostanam sama se frlam na placenje da mi olekne...
Samo onie sto pominale znaat kako e...Da ne dade Gospod da minete niz ovakvo nesto nikogas!

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 764
26.3.2014 12:53:22   
Melanija RR
blond user posted image кога видов дека си пишала тука се здрвив уф незнам како ти е ,но сигурно ужасно.Обрати се на матичен доколку навистина имаш потреба од нешто за смирување.Те user posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 765
18.4.2014 14:39:28   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: donatela

Пред скоро две години, откако се породив со првото дете, 4 месеци по породувањето почнав многу да крварам и добив огромни болки во долниот дел на стомакот. Отидов кај мојот гинеколог и ми потврди тумор на едниот јајник, во што не верував. Во Куманово ги направив сите испитувања и брисеви и немаше ништо. Со маж ми решивме да одиме во Систина, каде ми открија дека сум имала вонматерична бременост. Ме исчистија лапароскопски. Минатата година останав бремена, но по 2 и пол месеци повторно имав спонтан абортус. Сега пред 1 месец повторно ми се случи истото. Значи со сите брисеви добри и ПАП тест, повторно имав спонтан по 2 и пол месеци.

Не знам каде да се обратам и што испитувања да правам веќе.

Ќе ве молам објавете го ова, можеби ќе се најде некој со истиот проблем, па ако може да ми помогне.

Фала однапред.

Donatela, здраво, најважно е да провериш генетско-имунолошки испитувања да се направат и да консултираш асален доктор за проблематикава, има решение.

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

Непосредна врска до пораките: 766
12.5.2014 12:17:12   
Yaya
Eve I jas da se prijavam vo temava sto najmnogu ja mrazam.Po 3 obidi in vitro konecno ostanav user posted image .Srekja neizmerna.Vo 5 nedela si ja vidovme tockata i vo 6 prokrvariv i mi kazaa se ispustil plodot.I na mene i na mm tolku mnogu ni padna tesko nemozam da opisam...Jas nemozam do den denes da se sozemam eve 2 nedeli pominaa, a pak nemozam da zamislam kako im e na RR shto pisale pogore.Ne mi dadoa da pijam nisto rekoa ke se se iscisti samo od sebe.Bev na maticen kaza nemalo nisto,deneska ke odam privatno cisto radi proverka.Mojot maticen me tesese rece nemoj da se sekiras stom bidnalo ednas ke bide uste ednas.Ovde sme da se poddrzuvame site.Bolkata e golema,no ke pomine.Ke ne daruva i nas Bog.

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 767
12.5.2014 14:13:57   
Defne90 RR
Јаја многу ми е жал што поминуваш низ тоа неубаво искуство.Ама таков е животот понекогаш ни задава лоши удари.Само имај верба и надеж,никогаш не губи го тоа и верувај дека се ќе биде во ред и онака како што треба да биде.Верувај цврсто во тоа дека и вас Бог ќе ви го подари она највредното нешто,за кое секој еден човек живее и се бори.Верувај со сето свое битие и со сета своја сила.На крај секогаш доаѓа она во што веруваме.

Motherhood is a forever love story...Enjoy every minute and treasure it!

(Одговор на членот Yaya)
Непосредна врска до пораките: 768
11.7.2014 23:57:01   
LaLuna
Devojki jas veke 3dena krvaram obilno i parcinja iskacaat od mene. Na sekoe odenje vo toalet pagaat partali i ne bas mali. I se slucilo li na nekoja od vas istoto i kolku vreme trae? Dr mi dade da pijam kapki za da se isfrli sto treba i da prestane krvarenjetk pa ke vidime. Ama ne mozam ni da stanam odma utop se pravam. Inace nemam bolki samo nekoe tapo cuvstvo...

< Поракaта ја уредил LaLuna -- 11.7.2014 23:58:25 >

(Одговор на членот LoveableMe RR)
Непосредна врска до пораките: 769
12.7.2014 0:18:55   
kapina
a yf kolku ja mrazam ovaatemaa pred 1 godina tocno mi bese ivf to i za zal zzavrsi kako zavrsi

Непосредна врска до пораките: 770
14.7.2014 14:58:06   
Melanija RR
LaLuna како си?Неразбрав имаш спонтан,или не е сигурно?user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 771
14.7.2014 17:10:35   
LaLuna
Krvarenjeto ne prestana, a bidejki preobilno krvarev i isfrlav parcinja vcera mi napravija kiretaza.
Zamislete od preobilnoto krvarenje sum stanala duri anemicna, krvanata slika od pred nekolku dena i taa od vcera drasticni promeni...

Inace ne se sigurni dali bilo spontan ili nekoe drugo obilno krvarenje. Rezultatite od izvadeniot primerok od kiretazata se isprateni na ispituvanja pa za 2 nedeli ke dobijam rezultati...

Непосредна врска до пораките: 772
14.7.2014 22:51:45   
Melanija RR
LaLuna резултатите ќе покажат, а да и при циклус ако се крвари повеќе ослабнува крвта затоа повеќе свежа храна и апчиња витамин Ц

(Одговор на членот LaLuna)
Непосредна врска до пораките: 773
16.7.2014 0:14:32   
LaLuna
Jas zapocnav veke da pijam Vitamin C 1000 mg na den, jadam cveklo,... :)
Inaku nadvor od temata, ama procitav vo tvojot potpis deka imas poluproodni jajcevodi,
procitav nekoi iskustva deka caj od listovi od malina pomagal za toa...

Непосредна врска до пораките: 774
8.8.2014 1:35:26   
Nika93
Здраво Рингејајки. Јас сум нова на форумот и сакам да го споделам со вас моето неубаво искуство. Бев бремена некаде 2 месеци, а имав постојани болки во стомакот, матичниот ми кажа дека е нормално. Еден ден станав да одам до WC, на долната облека имаше темно кафеава крв. Му се јавив на матичниот, тој рече веднаш да отидам. Не знам ни како ни со што отидов докај него, бев избезумена, плачев, чувствивав дека нешто не е во ред иако сите ме убедуваа во спротивното. Ми го кажа она од кое најмногу се плашев „мртов плод“, киретажа што побрзо. Утредента отидов во болница, а таму наидов на гневната докторка „што ти текна баш во недела да дојдеш“. Истиот ден ја направија киретажата, болката која ја чувствував беше неподнослива, како душевната, така и физичката, плачев 2 часа без престан. Но додека бев во болницата дојдоа уште две девојки кои беа со истиот проблем како мојот и тоа донекаде ми беше утеха. Откако излегов од болница отидов кај матичниот и ми кажа дека откако ќе ми дојде менстуацијата да отидам за да направи некои испитувања (ако знае некоја од вас какви да ми каже) и да почекаме 3 месеци за наредна бременост, а докторката во болницата ми кажа 6. Немилиот настан ми се случи пред 20-тина дена.

(Одговор на членот vesna_kr)
Непосредна врска до пораките: 775
Страница:   <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

caevi
zelba

da li piete sekojdnevno bilni caevi poradi opstoto zravje ,po nekogas ili pak po potreba

da sekojdnevno , zdravo e :D (28%)

ponekogas koga kje mi tekne (39%)

samo koga sum bolna (16%)

ne pijam voopsto :) (12%)

ostanato ( i sto ako ima) (5%)

Број на сите гласови: 95

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!