deluxe -> RE: Ортопед (27.1.2014 9:31:27)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: ana mari aj ve molam za pomos.. kerkami ima 2 godini nasiot decki doktor ni rece da ja odneseme na ortoped zatoa sto ima krivi nozinja ... do kolenicite e dobro od kolenici nadole ednata noga (desnata) i pega poveke na desno [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] VE MOLAM MAMICKI AKO NESTO ZNAETE ZA OVA PISETE STO TREBA DA SE PRAVI I STO KE MI DADAT NA ORTOPED ZA DA GO ISPRAVIME TOA Анамари, дали тоа што го кажуваш,закривувањето на едното ноже се заприметува при одење?Јас мислам дека тоа е сеуште мало,сеуште го усовршува одењето,сите деца зафрлаат со ножињата кога одат. Најдобро е да си се посоветуваш со ортопед.Јас имам еден пример,моја внука имаше такво зафрлање(така да го наречам) на едното ноже при одење,го внесуваше на внатре.Тоа и го дијагностицираа на 4-5 години,и ортопедот им даде оротопедски специјални чевлиња,кои имаа жица од надворешната страна ( од надворешниот зглоб,до коленото)Тоа воопшто не се заприметуваше кога ги носеше,бидејки пантолончињата покриваа се,а чевлите си изгледаа најнормално.Ги носеше извесен период,нз точно колку,но сега таа е голема девојка,која си оди најнормално. Без грижи и паника,консултирај се со повеќе доктори,побарај 2-3 мислења,но според мене детето е сеуште мало за било какви помагала,и поставување на точна дијагноза.
|
|
|
|