Dilina -> RE: Ортопед (13.10.2014 0:34:53)
|
Мамички ме немаше кратко зошто пц не ми беше стално дома.... да с епријавам дека бевме кај др. Весна. Не ни дозволи ниедно прашање да поставиме, жената како да чита мисли. Покрај тоа што малата беше мн вознемирана од вакцините и плачеше многу успеа да ја смири и да ја прегледа баш како што треба од глава до петици, ми кажа како да ја држам правилно, како да ја подседнувам и се што треба да знаеме, со што јас немав ниедно додатно прашање :D дури сама си го зема транспортерот и ни го намести како што треба.... ептен сум воодушевена и од приемот и од начинот на кој работи со дечињата. Незнам на крај како и успеа да ја заспие малата само со зборење.... мене до сега ниеднаш, само во раце си заспиваме. [sm=bravo.gif] за докторкава и фала ви многу што ме упативте. Инаку со кукчиата сме немале никаков проблем, др ги однесе снимките и до др Видоевски за трето мислење, кое не го ни побаравме а вреди. И човекот грчел рамења се чудел кој е проблемот. Не ми е јасно зошто државниве ортопеди не мачат со широките повои кога нема потреба. Тоа дури може да биде штетно за нашите дечиња... што ако од мала ја повивав и направев проблем, ке си ја чукав главата Така да мамички, барајте второ па и трето мислење пред да практикувате други повои освен мелна-пелена.... нема зошто да ги мачиме бебушките ако стварно нема потреба.... Друго, др веднаш примети дека главчето го врти на една страна и не опомени да ја ставаме обратно да спие, да ја тераме на другата страна да глееда.... јас го занемарував тоа, ама друго е кога ке те опоменат. @tincule не е битен педијатарот кога ќе ти рече да го слушаш. Слушај си ја твојата интуиција, за ортопед е битно што порано да си отидеш. Кај др. Видоевски кај неговава замена каде што бевме стално има термини а жената е супер.
|
|
|
|