vanessa30 -> RE: Ортопед (2.6.2015 12:01:10)
|
Ај и јас да пишам на оваа тема. Син ми има 3,5 години, пред 2-3 месеци го однесовме на ортопед бидејки приметивме дека гази навнатре, стапалата му се рамни, а плус на тоа и нозете ни се Х. Закажавме кај еден ортопед во Букурешт и после прегледот, стандард ни рече да внимаваме да неседи со нозете по газето, туку турски (е тоа дома јас го карам, ама во градинка незнам како седи и дали го опоменуваат), и ни преписаа и ги земавме и ги носиме ортопедски чевлички. Срека неправи проблем и сака да ги носи, и ги носи во градинка. Мегутоа еве еден месец скоро одвреме навреме ми се жали на болки во листовите од нозете и на болки во зглобовите. Дали некоја од вас го има овој проблем да споделиме искуство. Незнам дали ова е поврзано со ортопедскиве чевлички што ги носи, или станува збор за нешто друго,. Бидејки читав некои статии дека на 1 од 10 деца при брз раст чуствуваат болки во нозете, зглобовите и колената.На ова најчесто се жали навечер пред спиење или се буди со болки од спиење. Е сега и мајками ми потврди дека јас како мала сум имала болки во колената и сум се жалела, а дури и ден денес колената знаат да ме вртат при промена на време. Ај писете и споделите искуство и мислење. Инаку следно во септември сме договорени за контролен преглед.
|
|
|
|