vezilka RR -> RE: Менструација по породувањето (26.4.2013 13:21:30)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR Аууу, циклусот после породување ми е катастрофа. После породувањето крварев околу 50тина денови. Прв циклус имав 6 месеци после породувањето, и тоа нешто видоизменето, без никакви болки и само неколку дена. И од тогаш не можам да пофаќам никаков ред, ту еднаш ми доаѓа на 20 дена, ту еднаш на месец ипол, еднаш трае 3 дена, еднаш цела недела..никаков ред. Тоа и не ме загрижува толку многу оти докторот ми рече ќе ми треба време да ми се стабилизираат хормоните. Повеќе ме загрижува ПМСот. Луѓе ова не се издржува..неклку дена пред циклис и за време на циклус притисокот ми е катастрофа, ми шета ко луд, еден ден 90 со 60, друг ден 170 со 80 и така цела недела..Тие денови сум неспособан за живот, страшно е. Не знам што да правам[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Леле чудо едно, абе ова цилкусов ми се опраи, ама црта ми стана. Точен е како швајцарки саат, никогаш не ми бил таков во животот. Абе точно на 28 дена, не можам да си поверувам. Али ПМСов ме уништува тоталка. Притисокот ми паѓа на 90/60 секој циклус и секоја овулација, а од нервоза можам жив чоек да изедам мислам. Треба да преземам нешто под итно оти мав ми работава и мене и на сите околу мене.
|
|
|
|