RE: Менструација по породувањето (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> После породување

Порака

mila 3 -> RE: Менструација по породувањето (20.8.2012 13:50:39)

ИЗВОРНА ПОРАКА: majka na eva

ги прочитав сите постови и не најдов некоја да пише дека не дои веќе повеќе време а уште нема добиено,туку сите што [sm=duda.gif]цица.барав за да се утешам!јас откако се породив немам воопшто добиено ниту еднаш,[sm=smiley19.gif]а Ева е веќе 9ипол месеци. цицаше само 3месеци,што значи веќе половина година не цица,а од менструација ни м[sm=sad.gif] веќе навистина почнав да се загрижувам[sm=smiley13.gif].а пред 2 месеци бев на гинеколог и се било во ред,е сега зошто не доаѓа навистина не знам[sm=zmeden.gif]а не сум ни [sm=nosecka.gif]ај некој нека ме утеши дека е нормално тоа

jas dobiv posle 10- 11 meseci, bidejki imene me fakase panika odev na ginekolog na 2 meseci. istoto i mene mi go vikaa, deka e se vo red koga ke dojde togas

eli07 -> RE: Менструација по породувањето (30.8.2012 13:29:53)

Moze li nekoj da mi kaze dali e normalno posle 40 dena (imame veke 45 dena) se uste da imam kafeav iscedok non stop[sm=zmeden.gif]Ne krvaram ama non stop mi tece kafeav iscedok....Do koga ?? Pozz

AnnaMolly RR -> RE: Менструација по породувањето (30.8.2012 13:55:29)

Ели, јас до кај 40 дена некаде крвавев, по два дена пауза пак почнав да крвавам и тоа ми траеше уште 6-7 дена. Си претпоставувам дека тоа ми била и првата менструација по породувањето затоа што следниот месец пак на иста дата добив, па од тогаш наваму си добивам нормално.

Ако не го доиш бебето (јас не го доев) има големи шанси да си добила. Но за секој случај оди си на гинеколог или барем на телефон јави се да се консултираш.

Cipi Ripi -> RE: Менструација по породувањето (30.8.2012 15:18:23)

Не се секирај ели, и јас крварев повеке од 40 дена, отидов на лекар 1 недела пред да направи бебе 2 месеци и др ми рече "еве уште малку се чистиш, ама се е во ред со матката, истата е како никогаш да не си родила" После добив после 3 и пол месеци.
Сигурна сум дека истиот случај е и кај тебе, споро се чистиш. Но за да си бидеш раат оди на преглед, и онака веќе ти е време.

Just baby -> RE: Менструација по породувањето (23.9.2012 23:54:42)

KAj mene se e nekako pokomlicirano, krvarev nesto poveke od 40 dena. na krajot pocna da bide zolto i mirizlivo.pojdov na pregled i doktorot mi rece deka imam granulacii od sienjeto i mi gi presece. se bese vo red 3 nedeli koga povtorno pocnav da osekam nekoja bolka pri sednuvanje i nekoj zoltenikav iscedok. pojdov povtorno i povtorno imase uste nekoi granilacii od koi ednata bese podlaboko. mi gi iscisti i rece deka se e vo red. jas od strav da ne se inficiralo nesto kapnuvam vnatre po malku betadin, i eve denes edna nedela posle cistenjeto nekako kako da me pece vnatre, a imam i nekoj ligav proziren iscedok, a na hartijata ostanuva zoltenikavo ama kako zasuseno. neznam sto e a ne sakam pak da krevam paniki. si velam toa ligavoto i prozirno, zat pat beluzlavo da ne e nekoja ovulacija. skoro 3 meseci kako sum porodena. eve sega si staviv betadin i malku me pecese, a betadinot ne treba da pece neli, nitu na rana nitu na nisto...

majka na tri deca -> RE: Менструација по породувањето (25.9.2012 0:21:53)

Neznam mozda ke bidam of topik ama moram da prasam nekoja so iskustvo posle epiziotomija , dali e normalno da boli ranata i kolku vreme i dali treba so nesto da se premackuva?[sm=smiley13.gif]

Malecka23 -> RE: Менструација по породувањето (25.9.2012 11:13:05)

ИЗВОРНА ПОРАКА: majka na tri deca

Neznam mozda ke bidam of topik ama moram da prasam nekoja so iskustvo posle epiziotomija , dali e normalno da boli ranata i kolku vreme i dali treba so nesto da se premackuva?[sm=smiley13.gif]

Kako expert za premackuvanje i traumaticna epiziotomija ke kazam deka sto pocesti premackuvanja tolku pobrzo ke zazdravi ako se moze i vo denot po 2pati jas premackuvav t.e toaleta sekoj vtor den hidrogen betadin a bivacin po nekolku pati vo denot redovno i eve zaq eden mesec se mie zatvoreno duri i delot kade sto mi falese parce meso e 80% zatvoren.
POgore procitav za granulomi go imam i jas i toa golem sea koa bev kaj nadica samo mi kaza "poveke sex i samo ke se povlece" bez gorenje bez nisto zasto ako te goram pak moze da se vrati.Zoltiot iscedok e normalen do negde i mozebi se rab za nekoja infekcija zatoa zemi vaginali plantagin tie mene mi gi dadoa i pomagaat

temjana -> RE: Менструација по породувањето (25.9.2012 22:46:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: majka na tri deca

Мене еве веќе 10 дена од породување сеуште ме боли раната. Јас до пред 2-3 дена не можев да го поминам денот без 2 кетонала форте значи имав навистина неподносливи болки[sm=smiley19.gif] Сега сум подобра се одмивам со физиолошки раствор или хиперманган и полека заздравувам но сеуште не можам да седнувам[sm=smiley13.gif] Се надевам дека за брзо време ќе се опоравам

Malecka23 -> RE: Менструација по породувањето (1.10.2012 12:27:35)

posle tocno 44dena denes me poseti[sm=hudicek1.gif][sm=smiley19.gif]

majka na eva -> RE: Менструација по породувањето (3.10.2012 0:18:00)

ги прочитав сите постови и не најдов некоја да пише дека не дои веќе повеќе време а уште нема добиено,туку сите што [sm=duda.gif]цица.барав за да се утешам!јас откако се породив немам воопшто добиено ниту еднаш,[sm=smiley19.gif]а Ева е веќе 9ипол месеци. цицаше само 3месеци,што значи веќе половина година не цица,а од менструација ни м[sm=sad.gif] веќе навистина почнав да се загрижувам[sm=smiley13.gif].а пред 2 месеци бев на гинеколог и се било во ред,е сега зошто не доаѓа навистина не знам[sm=zmeden.gif]а не сум ни [sm=nosecka.gif]ај некој нека ме утеши дека е нормално тоа

уште еден месец и Ева ќе наполни 1 година,а кај мене сеуште ништо[sm=smiley13.gif]

lilicka -> RE: Менструација по породувањето (3.10.2012 1:32:41)

уште еден месец и Ева ќе наполни 1 година,а кај мене сеуште ништо[sm=smiley13.gif]

Беше на гинеколог??

Yummy Mammy -> RE: Менструација по породувањето (3.10.2012 9:24:27)

Ako ti e nekakva uteha, moevo [sm=duda.gif] za 2 nedeli ke pravi 1 godina, i jas sega dobiv (prestana da cica na 10 meseci). I so prvata kerka dobiv posle 10tina meseci, i sega eve posle 12 skoro.
Ne grizi se, ke si dojde, samo idi redovno na ginekolog.

I uzivaj vo vremeto dodeka ne dobivas, ke go baras posle [sm=smiley36.gif]

Debora -> RE: Менструација по породувањето (5.10.2012 10:57:35)

Dragi RR neznam kade da go postavam moeto prasanje, pa ovaa tema mi se vide najbliska do mojot problem. Se porodiv vo April, od togas pominaa veke 5 i pol meseci, a jas uste osekam nekoj cuden neprijaten miris odozdola. Bev na ginekolog, mi rece deka se e vo red i deka si zamisluvam, no nema utka, mn mirisa.. A, menstruacija dobiv posle 5 meseci i toa dosta obilna. Dali ima nekoj so slicno iskustvo?

majka na eva -> RE: Менструација по породувањето (19.10.2012 20:42:56)

менструација по породувањето КОНЕЧНО после единаесет ипол месеци[sm=smiley1.gif]

mila28 -> RE: Менструација по породувањето (20.10.2012 12:38:38)

i jas doiv konecno posle 9,5 meseci i imav bas obilno krvarenje kako nikogas do sega.Koga trgnav na rabota maliot pomalku cica, imame 3-4 podoi i jas dobiv

lavche_oh -> RE: Менструација по породувањето (30.10.2012 17:41:51)

jas dobiv menstruacija na 40 dena od poragaj i najubavo e toa sto nemam veke bolki,a pred poragaj imav neizdrzlivi bolki so inekcii pominuvav sekoj mesec,apce ne pomagas:)

katalina -> RE: Менструација по породувањето (26.11.2012 15:41:50)

zdravoo sakam da mi pomognete dobiv mens a se porodiv pred 3mes a mi trae eve 18dena dali e toa normalno.???? [sm=zmeden.gif]

arh_diz -> RE: Менструација по породувањето (26.11.2012 16:12:07)

Toa e premnogu , najdobro odi na ginekolog .

deluxe -> RE: Менструација по породувањето (26.11.2012 17:24:31)

jas se porodiv pred 3 mes.i seuste nemam dobieno a bebusko do 2,5 meseci cicase,znaci li toa deka naskoro ke dobijam?/bidejki ne dojam veke

Ring -> RE: Менструација по породувањето (21.12.2012 23:11:36)

Posle 9 meseci ....deneska dobiv menzis [sm=smiley13.gif]
A so ubavo mi bese 18 meseci raat [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]....aj za nekoja godina pak.

deluxe -> RE: Менструација по породувањето (22.12.2012 0:08:08)

Posle 4 meseci si dobiv normalno kako ipredhodno bez nikakvi bolki kako sto si bese :) pomina 1 mesec od koga prestanav da dojam i opaaaaa stigna "drugarka mi"

MAKMUZIKA -> RE: Менструација по породувањето (22.12.2012 0:38:25)

OD ISKUSTVO MOZAM DA VI KAZAM DEKA SEKOJ ORGANIZAM E RAZLICEN ZATOA NEMOJTE DA SE NERVIRATE, EDINSTVENO E ZABRANET E STRES VO TEKOT NA DOENJE VO TEKOT NA BREMENOST DRUGOTO IC NEKA NE VE NERVIRA [sm=nosecka.gif]

MamaOhrid -> RE: Менструација по породувањето (22.12.2012 7:58:47)

Моето бебе воопшто не цицаше и јас добив прва менструација 1 месец и 3 недели по породувањето .

Margareta -> RE: Менструација по породувањето (14.1.2013 22:22:43)

Здраво Рингерајки. Јас сум мамичка за прв пат и циклусот го добив точно по тие 40 дена, баш на денот кога што и претходно добивав. Баш се израдував, оти ми била точка како швајцарски саат. Ама минатиов месец, на истиот датум само 1 ден ми траеше. И тоа многу малку имав. Скоро и да не немав. Инаку мојот фраер го дојам.

zzaa -> RE: Менструација по породувањето (15.1.2013 9:29:29)

ja prvata mestruacija posle poroduvanjeto ja dobiv tocno koga Eva imase 8 meseci,i od togas mi se namali mlekoto za na 9.5 meseci mi prekina skros i ja odbiv,ama sekoj organizam si e razlicen

Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>