Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Менструација по породувањето 8.8.2010 12:17:46
mamam
Jas se porodiv pred tocno 8 meseci i se uste nemam dobieno.Posle poroduvanjeto ginekologot mi kaza deka ne se znae koga ke mo dojde,ama veke stana dosta vreme.Vo megu vreme pravev dva testa za bremenost ama bea negativni.Od edna strana dobro e sto nemam ama od druga strana me zagrizuva I uste ke cekam da pa vidam
RE: Менструација по породувањето 20.8.2010 16:40:36
caci_27
Zdravo mamicki! Posle poroduvanjeto i posle 40 dena dobiv mens samo 2 dena traese,potoa naredniot mesec znaci negde pocetokot na juli (zaboraviv data ) dobiv i normalno 4 -5 dena traese.No sega sme veke 2o a jas nemam dobieno.da napomenam deka pijam kontraceptivni Cerazette bez prekin uste odma posle 40 dena .imam bolku vo polovinata i zgolemen apetit isto kako vo prvata bremenost .lelle se prasuvam dali sum trudna pak,test nemam napraveno i si cekam .Dali ima nekoj ist slucaj kako mene ?
RE: Менструација по породувањето 20.8.2010 17:11:32
love mamy
zdravo mamicki jas sum nov clen i bas mi se dopagaat temive za debatiranje.imam dve decina 5 ipol godini i 7 meseci.po prvoto poroduvanje dobiv menstruacija po 6 meseci a sega eve veke napravivme 7 meseci jas aber nemam seuste.ginikologot mi prebisa nekoja hormonalna terapija za da dobijam ama mene mi bese strav da ne dojde do nekoj poremetuvanja so mene na primer so pokacuvanje na kilogramite bidejki i onaka dovolno nakaciv vo tekot na bremenosta i voopsto ne pocnav da ja pijam....a me faka sklet i nekoja nervoza od vreme na vreme?pa se mislam sto da pravam imate li nekakvo iskustvo a isto znam deka mozno e i do 1 godina da ne dobijam.......help
RE: Менструација по породувањето 17.9.2010 9:18:59
Nade
не се секирај се е индивидуално и немој да пиеш апчиња, јас имам две дечиња, првото ке ми полни 6 години и после породувањето со него добив кога после 19 месеци, сега малиот ке ми полни 14 месеци и сеуште немам добиено, само оди си редовно на прегледи, на контроли но апчиња не гледам зашто треба да пиеш, хормонските се лоша работа, мене докторот во ниеден момент не ми спомна апчиња, поздрав
RE: Менструација по породувањето 17.9.2010 10:33:40
anedespo
ИЗВОРНА ПОРАКА: love mamy
zdravo mamicki jas sum nov clen i bas mi se dopagaat temive za debatiranje.imam dve decina 5 ipol godini i 7 meseci.po prvoto poroduvanje dobiv menstruacija po 6 meseci a sega eve veke napravivme 7 meseci jas aber nemam seuste.ginikologot mi prebisa nekoja hormonalna terapija za da dobijam ama mene mi bese strav da ne dojde do nekoj poremetuvanja so mene na primer so pokacuvanje na kilogramite bidejki i onaka dovolno nakaciv vo tekot na bremenosta i voopsto ne pocnav da ja pijam....a me faka sklet i nekoja nervoza od vreme na vreme?pa se mislam sto da pravam imate li nekakvo iskustvo a isto znam deka mozno e i do 1 godina da ne dobijam.......help
Не ти требаат хормони, јас добивав после 1 година и со двете. Си одев редовно на гинеколог, каде што ми рече дека штом дојам можно е тоа што се случува. Без страв.
RE: Менструација по породувањето 21.9.2010 20:10:42
ananikol
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
Јас само ќе кажам дека втората менструација по пораѓајот е ужасно болна и обилна.
Prvata menzis mi traese 11 dena .Sega vtorata mi dojde na 8-mi i uste mi traeeeee . Vo pravo Paleska strasno e obilna.... Utre ke moram da odam na doktor,nema drugo.... Nekoj drug so vakov problem??? Kako go resivte???
RE: Менструација по породувањето 27.9.2010 10:55:41
amelbebe
generacijo ne se sekiraj i kaj mene taka bese ,posle 7 meseci dobiv pa nemav 1 mesec i pak si dobiv n,ili pak za da bides sigurna zemi si eden test za bremenost od apteka za da bides sigurna
RE: Менструација по породувањето 18.10.2010 10:25:31
emma1
jas uste nemam dobieno a se porodiv pred tpcno 7meseci. ic ama ic ne mi fali :)) kolku sum raat vaka. imam slusnato deka tie sto dojat pokasno dobivaat, navodno doenjeto ja prolongira menstruacijata?????!!!!!!!!
RE: Менструација по породувањето 18.10.2010 12:08:11
Martins mom
И јас мислев дека доењето има врска, ама не е така. Пример се многу рр-ки што дојат, а имаат менструација. Јас еве осум месеци немам добиено...не знам дали има место за паника или не
Дали ви се менструации болни? пеперутка16
Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.