|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Менструација по породувањето
20.10.2010 13:37:22   
emma1
mislam deka nema, ne mi tekna da ja prasam doktorkata koga bev na kontrola ama togas bese rano. vo sekoj slucaj znam mnogu koi ne dobile po cela godina po poroduvanje i posle se bilo ok

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 126
20.10.2010 13:43:25   
***Lide***
jas dobiv posle 6 meseci

(Одговор на членот emma1)
Непосредна врска до пораките: 127
20.10.2010 14:40:51   
mama26
devojcinja imam edna maka,ili prasanje,mene menzisot mi bese na 28 den.nikakvi problemi so nisto posle poragjaj.sinot e veke 4 godini,i jas ovie dvameseca nemam redoven menzis.....dali ima mesto za panika ili veke staream,ili imam nekoj problem i moram na ginekolog?racunajte nesum bila odamna..user posted image user posted image neznam dali e strasno...posto vaka nebilo

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот ***Lide***)
Непосредна врска до пораките: 128
20.10.2010 15:04:36   
AnnaMolly RR
Јас добив точно на денот кога правевме 40 дена.

Live and let live

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 129
20.10.2010 15:36:46   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: mama26

devojcinja imam edna maka,ili prasanje,mene menzisot mi bese na 28 den.nikakvi problemi so nisto posle poragjaj.sinot e veke 4 godini,i jas ovie dvameseca nemam redoven menzis.....dali ima mesto za panika ili veke staream,ili imam nekoj problem i moram na ginekolog?racunajte nesum bila odamna..user posted image user posted image neznam dali e strasno...posto vaka nebilo

mama26 da ne ima nesto novo kaj tebeuser posted image user posted image user posted image  , a nesakas da ni kazes

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 130
20.10.2010 19:42:34   
mama26
ne arh diz.nema nisto novo.seuste sum verna na mm ako mislis na toa..jas nerekov ne dobiv tuku drugo prasav.poslednive dva meseca pokasno e za nekoj den,ne e na 28miot kako sto odsekogas mi bilo..ako imas nekojsovet da mi dades bi ti bila blagodarnauser posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 131
26.11.2010 11:58:11   
Martins mom
Е ај нека ми е честито...После девет месеци од породувањето, јас утрово ја добив првата менструација user posted image user posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 132
26.11.2010 12:09:50   
Pepelaska *
Mamicki dali e normalno ova? Jas se porodiv na 5 septemvri krvarev okolu mesec. Posle na 18 oktomvri gledam pak krv i uzasni bolki vo stomakot kako menstrualni a pred toa me bolese polovinata isto kako porano. Za dva dena prestana, sega eve na 22 pak isti simptomi i malku krv ama isto za eden den pomina. A pak me bolese stomakot. Menstruacija e ili nesto drugo? Da odam na ginekolog, lele ic ne mi se odi tamu da cekam redici user posted image

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 133
26.11.2010 12:26:24   
Sandric
Jas posle 3 miseci dibiv

Непосредна врска до пораките: 134
26.11.2010 12:48:35   
***Lide***
pepelaska mislam deka treba da se obratis na lekar
jas dobiv na posle 6 meseci i toa dva pati vo eden mesec a sega nemam dobieno t.e mi kasni 3 dena ne znam dali treba da se zagrizam ili seuste ne mi e sreden ciklusot user posted image

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 135
29.11.2010 14:03:16   
Lokica1
Jas dobiv 13.5meseci posle poroduvanjeto..i toa eden mesec otkako ja odbiv kerkami od cicanje, krvarev prilicno pomalku otkolku prethodno, a i bolki epten slabi mozam da kazam i kako da gi nemaseuser posted image ...se nadevam deka taka ke prodolzi, pred toa imav obilni i bolni menstruacii. Ke cekam nareden mesec da vidam kako ke bide.

Непосредна врска до пораките: 136
21.12.2010 10:38:13   
baby_bump
Еве ме и мене тука, ми дојде во петокот, на околу 50 денови после породувањето иако сеште ја дојам и тоа на помалку од 3 часа (на интернет пишува дека ако го доиш детето на помалку од 3 часа нема шанси да ти дојде), но на мене ми дојде, со ист интензитет и болка како пред породувањето, значи нема некоја разлика, можеби дури и помалку ме болеше.
Само ме интересира дали квалитетот и квантитетот на млекото се менува додека мајката има мензис?
Моето ми се чинеше како да е малку по течно и лигаво од претходно?

(Одговор на членот Lokica1)
Непосредна врска до пораките: 137
21.12.2010 11:25:34   
denicka
zeni, a krvarenjeto do 40 dena kako sto se racuna? moze e glupavo prasanje ama ne znam. koga ke prekine toa, narednoto krvarenje e menstruacija? fala odnapred!

Bless and you will be blessed!

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 138
21.12.2010 11:34:49   
Maca25
да деничка, после тоа 40 дневно крварење следното се рачуна како менструација.
Мојата прва менструација беше околу 6 месеци после породување, односно неколку дена откако престанав да дојам. Секоја менструација ми е различна, една на 3 месеци, друга на 30 дена, една со обилни крварења, друга пак ќе ми трае 2 дена и со слабо крварење. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 139
21.12.2010 17:35:36   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: baby_bump

Еве ме и мене тука, ми дојде во петокот, на околу 50 денови после породувањето иако сеште ја дојам и тоа на помалку од 3 часа (на интернет пишува дека ако го доиш детето на помалку од 3 часа нема шанси да ти дојде), но на мене ми дојде, со ист интензитет и болка како пред породувањето, значи нема некоја разлика, можеби дури и помалку ме болеше.
Само ме интересира дали квалитетот и квантитетот на млекото се менува додека мајката има мензис?
Моето ми се чинеше како да е малку по течно и лигаво од претходно?

Јас мислам дека не се менува ниту квантитетот ниту квалитетот на млекото за време на менструација

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот baby_bump)
Непосредна врска до пораките: 140
24.12.2010 13:21:04   
penelopa
Еве ме и мене тука...после еден месец и 20 дена првата менструацијаuser posted image ...а што убаво ми бешеuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 141
10.1.2011 13:56:40   
Pepelaska *
Луѓе колку време ви траеше првата менструација?, мене сега после 4 месеци ми дојде како што треба, а претходно по ден два имав малку, ама сега страшни болки дури и ми се врти и многу е обилна, денес ми е 4 ден а порано толку и траеше 4 ден и крај, ретко 5 ама сега не се намалува крварењето.Да се стрпам или да преземам нешто ?

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 142
10.1.2011 14:15:26   
penelopa
Мене исто ми беше многу обилна и ми траеше 7 дена, но за чудо немав никакви болки само бев поосетлива

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 143
10.1.2011 15:39:15   
Martins mom
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom

Е ај нека ми е честито...После девет месеци од породувањето, јас утрово ја добив првата менструација user posted image user posted image user posted image user posted image

Аууу како сум загрижена луѓе....Од тогаш ми нема дојдено...месец и пол...Можно ли е вакво нешто???
Значи 9 месеци по пораѓај добив менструација само едаш и истата треше 5 дена...без никакви болки и оттогаш ми нема дојденоuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 144
10.1.2011 17:12:49   
Pepelaska *
Да направиш еден тест ? user posted image  се зафркавам, јас мислам дека е можно и на една моја другарка така и се случи па после и се стабилизира, ова хромоните сосем се изместиле ја спотроив милион пакетчиња влошкиuser posted image

Непосредна врска до пораките: 145
10.1.2011 19:58:47   
Slagjana
Мартинс мам немој да се секираш. И јас добивам на месец и пол. Прв пат имав 7 месеци по породување. Така е обично кај тие што уште дојат.

Непосредна врска до пораките: 146
11.1.2011 11:50:01   
Martins mom
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

Да направиш еден тест ? user posted image

ако не ми дојде уште некое време ќе си направам да ти кажамuser posted image user posted image user posted image
Па може ќе пишам во темата Го очекувам бебето во септември2011user posted image user posted image user posted image или Непланирано ни беше, Дали?! user posted image user posted image user posted image
Море ако е тоа, арно...да не е нешто друго се плашамuser posted image user posted image

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 147
12.1.2011 0:34:41   
nasmejse
Pa eve ima dva ipol meseci kako sum porodena i nemam dobieno. Na poslednata kontrola ginekologot mi kaza deka vo dogledno vreme nema ni da imam ciklus. 

Непосредна врска до пораките: 148
12.1.2011 0:55:03   
Viktori

Аууу како сум загрижена луѓе....Од тогаш ми нема дојдено...месец и пол...Можно ли е вакво нешто???
Значи 9 месеци по пораѓај добив менструација само едаш и истата треше 5 дена...без никакви болки и оттогаш ми нема дојденоuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ништо страшно Мартинс мам. Почекај уште некој месец... па ќе ти кажат: А бе дај со ехо да те видиме, матката ти се понаша ко за 2-3 месеци трудна..(ова од искуство user posted image )
user posted image user posted image user posted image user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 149
12.1.2011 7:28:09   
Палешка РР

Нормално е Martins mom, заради тоа што доиш. И кај мене е сеуште така, еве сега ми доцни 7 дена, но не се грижам. Кога ќе забележиш дека ти намалува млекото по два дена ќе добиеш. Еве и ТУКА прочитај, убаво е објаснето

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 150
Страница:   <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.