|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Менструација по породувањето
15.1.2011 11:42:19   
Pregnant
Јас за првото добив менструација 7 ипол месеци после породување, и искрено се исплашив да не снемам млеко user posted image , но одма ме утешија некои други кои добивале веднаш после породување и немале никаков проблем со доење, ама кој да знаел.
А сега има поминато цели 8 месеци и немам уште добиено, ама во последно време се чувствувам некако надуено и ме фаќа страв да не ја имаме оплескано работата, ќе морам да правам тест.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 151
24.1.2011 11:25:14   
baby_bump
Немај гајле за млекото. Јас се породив пред скоро 3 месеци, од тогаш добив веќе 2 пати и со млекото е се во ред, единствено кај мене малку се намали, но потоа пак надојде доволно колку што цица ќерка ми,
Но, колку тежок ПМС, божеее, ќе изедев се пред мене, со сите на ратна нога, викање, нервози, тежок период, таков пмс немав пред да се породам.
А нервозна беше и ќерка ми, ич не сакаше да цица тогаш и пред и за време на менструацијата, сигурно млекото има друг вкус тогаш, ама за 3-4 дена се враќаме во нормала.
Читам овде и се чудам, како може да верува сеуште некој дека млекото ќе те штити?
Па ние со висок пролактин како сме останале трудни?
Користете контрацепција ако не сакате после 9 месеци повторно на бокс.............

(Одговор на членот Pregnant)
Непосредна врска до пораките: 152
26.1.2011 16:25:57   
Nadezna
Денес добив, 2 месеци и 6 дена има Дамјан user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 153
28.1.2011 16:30:44   
milicka85
ЈАС ДОБИВ ПО 40 ДЕНА НО СТОМАКОТ ВООПШТО НЕ МЕ БОЛЕШЕ(ПОРАНО КОГА ДОБИВАВ ИМАВ БОЛКИ)НО ПО 2 НЕДЕЛИ ПАК ДОБИВ.нОРМАЛНО ЛИ Е ТОА ?

(Одговор на членот Nadezna)
Непосредна врска до пораките: 154
28.1.2011 16:51:48   
stela
ИЗВОРНА ПОРАКА: milicka85

ЈАС ДОБИВ ПО 40 ДЕНА НО СТОМАКОТ ВООПШТО НЕ МЕ БОЛЕШЕ(ПОРАНО КОГА ДОБИВАВ ИМАВ БОЛКИ)НО ПО 2 НЕДЕЛИ ПАК ДОБИВ.нОРМАЛНО ЛИ Е ТОА ?

Може не ти е менструација, може да е продолжено крварење како кај мене. Јас крварев до 40 дена со тоа што последите денови незначително. Потоа престана извесно време т.е. околу 20-тина дена, по што повторно прокрварив. Јас мислев дека сум добила но беше многу обилно и не престануваше 6 дена (а мене претходно ми траеше до 5 дена преку сила); се јавив во клиника на преглед и ми рекоа дека се е во ред освен што имам коагулуми. И тие не беа сигурни дали ми дошло или е крварење, и да се јавам по од три до пет дена ако не ми прекине, по пиењето на капки (им го заб. името).Крварењето ми продолжи, ми поднамали и запра баш пред три дена, но пак продолжи вчера. Но приметив дека се јавува кога имам некоја физичка активност или масажа со relax&tone. Тоа го поврзав со тие коагулуми по што сфатив дека ми е продолжено крварење додека не се исчистам.

(Одговор на членот milicka85)
Непосредна врска до пораките: 155
26.2.2011 10:58:13   
stars
zdravo devojki. Odamna nikoj ne pisal na ovaa tema. Po tocno tri meseci od porogaj jas dobiv vcera!! Imam recisi porodilni bolki!uzasni-vo delot na polovinava i stomakot i nozete, mekade kaj krlicata. Zgora na se ova, imam obilno krvarenje! pred da ostanam bremena, retko koga imav minimalni bolki, i malku krvarev. Sega me faka strav, sto da pravam??? veke denes mi e vtor den ama so obilno krvarenje!! normalno e??? pozz

(Одговор на членот stela)
Непосредна врска до пораките: 156
7.3.2011 18:45:20   
omorfo89
дали е вистина дека кога ке започне менструацијата ке немаш млеко? user posted image свекрва ми прееска ова ми го кажа и се чудев цело време

[img]http://lb3f.lilypie.com/aJqIp2.png[/img]

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 157
7.3.2011 19:26:13   
stojanoskad
ne vopsto ne e tocno.Pa ima zeni sto mestruacija dobivat vednas po poragajot zar tie nemaat potoa mleko?
Jas mestruacija dopiv cetiri meseci po poragajot, a mojot sin koj e skoro 7 meseci uste cica.

(Одговор на членот omorfo89)
Непосредна врска до пораките: 158
8.3.2011 17:33:16   
Martins mom
ИЗВОРНА ПОРАКА: omorfo89

дали е вистина дека кога ке започне менструацијата ке немаш млеко? user posted image свекрва ми прееска ова ми го кажа и се чудев цело време

user posted image user posted image user posted image и мене свеки истото ми го кажа...Биди сигурна дека не е точно. Јас добив и уште си дојам

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот omorfo89)
Непосредна врска до пораките: 159
8.3.2011 17:37:51   
Џесика
Уствари обратнопропорционално, и тоа не е правило: додека доиш да не добиваш менструација... user posted image јас некаде 7-8 месеци откога се породив немав цело време, после кога ми се смалуваше млекото добив, ама не ми престана ни млекото...

Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 160
8.3.2011 22:35:48   
Maca25
Јас само што престанав да дојам добив. И менстуацијата и болките беа многу поразлични од пред да родам. Претходно завршував дури на Клиника со инекции против болки и со обилни крварења дури и продолжено крварење до 10 дена, а сега ретко кога имам јаки болки. Дури добивам неприметно, без некоја посебна болка во јајниците. Се случува некогаш да крварам пообилно но многу ретко. Единствено што остана е нередовната менструација. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Џесика)
Непосредна врска до пораките: 161
25.3.2011 17:19:48   
skorpijana
mene mi dojde pred 4 meseci ali ne i doaga redovno eve sega ne mie dojdelo mesec i pol porano imav redovna mestruacija dali e normalno toa

zivej go sekoj dena kako posleden

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 162
25.3.2011 18:15:47   
mmilena2
jas rodiv pred skoro 9 meseci,so carski,dojam i seuste nemam menstruacija...malku sum zagrizena,ama sosema malku...od pricina sto predhodnite dve raganja menstruacija dobiv 45 dena po cinot,spontan poragaj...ova mi e nekako poinakvo iskustvo...sto velite vie,ima li nekoj slicno iskustvo?

(Одговор на членот skorpijana)
Непосредна врска до пораките: 163
25.3.2011 19:46:21   
Maca25
Ммилена беше на преглед откако се породи? Јас мислам дека не треба нешто посебно да се грижиш, нема правило кога треба да се добие, после спонтан пораѓај или царски, нева везе дали доиш или не, битно ти уживај без менструални болки додека можеш. 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот mmilena2)
Непосредна врска до пораките: 164
25.3.2011 19:52:15   
strelec 8
denes bev na ginekolog posle 5 meseci od koga se porodiv.ne mi zeda pap test bidejki ne sum dobila uste.kako sto vide na ehoto ke mi dojdelo za dve nedeli do eden mesec.

Непосредна врска до пораките: 165
13.4.2011 11:35:42   
strelec 8
kako mozese ginekologot da pogodi oti ke mi dojde za dve nedeli.alal da mu e.neznam sto vide na ehoto ama vcera mi dojde.posle sest meseci.radost me istepa.

(Одговор на членот strelec 8)
Непосредна врска до пораките: 166
13.4.2011 11:41:54   
Pepelaska *
Уф оваа тема, мене ми дојде 2 месеца по породување, па не ми дојде па пак ми дојде, па два месеци по ред навреме и еве сега ја нема две недели касни, ама се нервирамuser posted image  мора да одам и јас да видам штое работата

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 167
13.4.2011 11:48:51   
Calypso

ИЗВОРНА ПОРАКА: strelec 8

kako mozese ginekologot da pogodi oti ke mi dojde za dve nedeli.alal da mu e.neznam sto vide na ehoto ama vcera mi dojde.posle sest meseci.radost me istepa.

Па видел дека имаш овулација, затоа знаел кога ќе ти дојдеuser posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 168
13.4.2011 14:06:41   
tnade
dobiv mesec i pol otkoga se rodi Teodora user posted image   a misleev ke poceka uste malku da se odmoramuser posted image

(Одговор на членот Pregnant)
Непосредна врска до пораките: 169
13.4.2011 15:27:44   
mamamoni
јас по шест месеци уште немам добиено

Daughters are another version of yourself, but only better !

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 170
13.4.2011 15:46:43   
Maca25
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamamoni

доиш ли уште? може затоа не добиваш уште. јас добив кога престанав да дојам. уживај додека можеш user posted image

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 171
14.4.2011 12:33:01   
Calypso
Јас мислам дека добив веќе, а нема ни 40 дена, туку точно еден месец откако се породив. Се прашувам дали е можно толку рано да сум добила?user posted image Крварев само во болница, а дома кога си дојдов веќе не ми течеше крв, туку само некаков кафеаво-жолтеникав исцедок. Пред три дена вечерта почна да ме боли стомакот како да треба да добијам и почнав да крварам. Ама буквално да крварам, исто како кога имав менструација, само не е обилно како порано. Но болките се присутни, исто и крвта и темнокафеавите до црни парченца слуз што нормално значи чистење на матката. И сега се чудам user posted image уште не сум отишла на преглед кај матичниот гинеколог, затоа што сакав прво убаво да се исчистам долу, па да ме види.
Некоја со слично искуство?user posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

Непосредна врска до пораките: 172
16.4.2011 10:33:42   
mamamoni

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamamoni

доиш ли уште? може затоа не добиваш уште. јас добив кога престанав да дојам. уживај додека можеш user posted image

да сеуште дојам, стварно е уживанција вака ќе видиме до кога user posted image user posted image user posted image

Daughters are another version of yourself, but only better !

Непосредна врска до пораките: 173
16.4.2011 12:54:44   
bebe82
Јас добив сега. Ме интересира дали менструацијата трае исто како предходно или временски е подолга/пократка?

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 174
16.4.2011 16:37:57   
Snowhite RR
Јас добив 8 месеци откако се породив, а го доев до 13 и пол месеци, и како претходно, така и сега ми е до ден точна и ми трае исто, ни помалку, ни повеќе, но не мора да значи, јас мислам кај секоја жена е индивидуално

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот bebe82)
Непосредна врска до пораките: 175
Страница:   <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.