|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Менструација по породувањето
4.7.2011 0:40:24   
pavcule
Jas dobiv posle 5 meseci od poragajot i mi dojde 2 pati i toa redovno na krajot na mesecot.A ovoj mesec uste mi nema dojdenouser posted image i malku sum zamislena da ne sum bremena pak,ce bide ludnica ako e taka.
Inace uste go dojam user posted image i ne primetiv nikakvi reakcii vo odnos na cicanjeto koga imam menzis.

(Одговор на членот Pregnant)
Непосредна врска до пораките: 176
21.7.2011 19:31:58   
mec21
Zdravo na site:) Pa vaka od blisku da ve zapoznaam so mojot problem:) se porodiv pred 7 ipol meseci,bebeto prestanav da go dojam pred edden mesec a dobiv menstruacija prva tocno na 7 meseci od poragajot mi traese nekade 5 dena no eve od kako mi zavrsi pocna da mi se javuva belo pranje mnoguu i jako cesanje i jas resiv samata da prezemam nesto i pocnav da koristam vaginalni apcinja betadine,a od nadvor se mackam kanesten za da mi se smiri crveniloto i cesanjeto,noo od zavcera pocnaa nekoi bolki da mi se javuvaat na jajnicite,vcera bea mali kako ontrakcii a denes skoro cel den me bolat i jajnicite i matkata...SOVETTTT STO DA PRAVAM a doktorkata e na odmor ne mozam da ja dobijam ..vie sto mislite?

(Одговор на членот pavcule)
Непосредна врска до пораките: 177
3.8.2011 19:44:51   
mila mama
Точно после 9 и пол месеци...

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот mec21)
Непосредна врска до пораките: 178
4.8.2011 15:22:17   
miana
Tvojata doktorka sigurno ima zamena...Pobaraj ja zamenata i odi kaj nea...

(Одговор на членот mec21)
Непосредна врска до пораките: 179
4.8.2011 15:23:10   
miana
Pocnav vednas da dobivam..Krvarev 40 dena i polse pocna redovno da mi doaga...

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 180
4.8.2011 19:19:43   
blond
Сеуште немам добиено и се надевам нема да добијам барем наредните 5 месеци ( да одморам глава од крварење) user posted image
Ама пред некој ден имав тапи болки во стомакот исто како што имав кога ќе добиев.user posted image

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 181
18.8.2011 9:33:58   
penelopa
Мене нешто чудно ми се случува во последниве неколку месеци.
Имено породена сум пред 9ипол месеци, добив после 1ипол месец. После тоа нормално секој месец а сега последниве месеци многу ми подранува еве последниот пат меѓу две менструации беа само 17 дена. Се јавив кај докторката рече не е ништо страшно бидејќи резултатите од брисот се во ред, немам ништо да почекаме како ќе биде следнот месец ако не ќе ми даде таблетиuser posted image Никогаш не сум имала ваков проблем а таблети несакам, посебно не хормонски.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 182
29.8.2011 14:17:35   
Natuska85
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamapi

samo sto gi ispiv lekovite,menzisot odma dojde kako poracan!Neli site vikaat koga ke prestanes da dois ti doaga menzisot taka da mene ne me promasi!!!

ИЗВОРНА ПОРАКА: nelaa

dva meseci od ko se porodiv uste nemam menstruacija, se porodiv so carski i piev apcinja bromergon posle kolku vreme idi??????????

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 183
7.9.2011 1:53:29   
Baka
И мене како тебе Блонд на два-три пати ме фатија такви тапи болки како пред добивање. Породена сум царски пред 8 месеци.

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 184
16.9.2011 23:20:25   
mamii
pomosss dragi ringerajkiiii:)
pominaa 14 meseci od mojot poragaj no mestruacija se uste nemam:(((
se uste sme na doenje no veke pocnavme i so kravjo mleko znaci negde 2-3 pati dnevno samo doime, dali e normalno toa?????????

(Одговор на членот Baka)
Непосредна врска до пораките: 185
17.9.2011 11:05:48   
kikicka
мамии еве најдов нешто али сепак оди на гинеколиг немора да значи ова.чисто онака да знаеш на што си.

Лактозна аменореја
Доењето предизвикува негативна повратна врска на ненадејното лачење гонадотропен ослободувачки хормон (GnRH) и лутеинизирачки хормон (LH). Зависно од јачината на негативната повратна врска, жените кои дојат можат да искусат целосно отсуство на развојот на фоликулите, може развојот на фоликулите да се случи, но да нема овулација, или пак може да си имаат нормални менструални циклуси. Поголема е веројатноста да се случи целосно отсуство на овулација доколку доењето е почесто. Лачењето пролактин како одговор на доењето е важно за да се одржи лактозната аменореја. Во просек, жените кои исклучиво ги хранат нивните новороденчиња со доење и чии што новороденчиња често цицаат доживуваат враќање на менструацијата 14 и пол месеци постнатално. Но сепак има многу видови реакции на жените кои дојат, некои го доживуваат враќањето на менструацијата на два месеци постнатално, додека некои остануваат аменореични и до 42 месеци постнатално.

< Поракaта ја уредил kikicka -- 17.9.2011 11:06:04 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот mamii)
Непосредна врска до пораките: 186
17.9.2011 11:51:37   
anedespo
Odi na ginekolog, ke te vidi so vaginalno eho i ke ti kaze koga ke dobies. Jas bev vo ista situacija i mi rece doktorkata deka e od doenjeto.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 187
17.9.2011 11:59:08   
lilicka
Dobiv posle 40dena ama imav tolku jaki neizdrzli bolkii.....dali i ponatamu ke bide vaka?

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 188
17.9.2011 19:26:15   
Annet
eve 4 den imam ,ne docekav ni 4 dena.od koga gi ispiv Bromergon apcinjata i amoksiklavot,i grutkata pocna da tece ,dobiv,na 30 dena po poroduvanje,i kako nova sum hahahahahha
odvaj cekam da izvadam uloska od mene,se spuriv veke ;-)))))))))))) e sea nataka ke vidime,doktorot rece ako ne prestanuva i ovaa krv da se javam na lekar .se nadevam deka ke prestane za 2-3 dena;-)
zenski makiuser posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 189
18.9.2011 11:06:07   
arh_diz
Dobiv na 12.09(bas na odmoruser posted image user posted image user posted image ) posle 13 meseca od poroduvanjeto .Ne ni pocustvuvav koga dobiv i imav mnogu malku.Mi traese tri dena.Dali posle ovaa menstruacija treba da se odi na ginekolog

Биди тоа што си

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 190
18.9.2011 11:23:41   
bojanas
Не
Требаше да одиш многу одамнаuser posted image до 6 месеци по породувањето ама не е лошо сепак да појдеш

Кајче мама тато дада јас и бато секој среќен пее дури ветре вее

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 191
18.9.2011 11:42:36   
mamamoni
добив во јуни, 8 месеци после породување и од тогаш само еднаш добив овој месец, не ми е редовна, затоа што дојам изгледа

Daughters are another version of yourself, but only better !

(Одговор на членот bojanas)
Непосредна врска до пораките: 192
18.9.2011 18:55:06   
kikicka
Jas ednash prekrvarev onaka naednash i tolku beshe tie 5min ,koga se javiv na dok mi rece ne se sekiraj moze ti eovulacija ,bremenite znaat da prekrvarat i za vreme na plodnite denovi user posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот mamamoni)
Непосредна врска до пораките: 193
22.9.2011 23:35:49   
peperutka84
Jas dobiv 34 dena posle poragaj a si dojam najnormalno ne mi se veruvase uste ranata od epiziotomijata ne mi e pominata a eve menzis ama toa e toa

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 194
16.10.2011 18:44:06   
my*daria*
jas posle poroduvanje krvarev odprilika 2 nedeli megjutoa ne obilno.potoa nemase nisto,povtorno dobiv koga otidov na pregled posle 40 dena doktorkata mi rece deka ke si prodolzi vo menzis najnormalno.od togas dobivam redovno na 30 dena megujtoa nema veke bolki i pokrtako mi trae

(Одговор на членот mis.)
Непосредна врска до пораките: 195
16.10.2011 21:42:36   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: my*daria*

jas posle poroduvanje krvarev odprilika 2 nedeli megjutoa ne obilno.potoa nemase nisto,povtorno dobiv koga otidov na pregled posle 40 dena doktorkata mi rece deka ke si prodolzi vo menzis najnormalno.od togas dobivam redovno na 30 dena megujtoa nema veke bolki i pokrtako mi trae

Блазеси ти! Јас пред да забременам имав кратки циклуси и исто како да немав добиено. Ни еден ден не ме болеше стомак, имав слабо крвавење... А, бе, како да немав добиено! Ама ПОСЛЕ пораѓање се ми се смени на обратно! Болни, обилни и долги циклуси... user posted image Само што ми останаа редовни.

Live and let live

(Одговор на членот my*daria*)
Непосредна врска до пораките: 196
16.10.2011 21:56:22   
Maca25
Јас добив 6 месеци после породување. Пред тоа имав обилни и болни циклуси, сега не толку болни и долги, и одвреме навреме пообилни. Е едниствено што сега многу многу поретко ми доаѓа. Се на се, годишно 5-6 пати само. Подуена сум пред секој циклус како балон. Таква сум сега!!! 

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 197
22.10.2011 18:59:30   
mmilena2
Jas dobiv posle 13 meseci od poroduvanje ...se poludev dur da dobijam(od strav).Prestanav da dojam na tocno 1 godina i naredniot mesec vekje dobiv...
So Predhodnite 2 raganja ,si dobivav po 40 i nekolku denovi po poroduvanje(si doev)...

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 198
23.10.2011 10:03:40   
profesorica back
Мене ми се спои крварењето од пороѓај со добиеното и крварев 50 дена и после месец дена нормално си добив.

(Одговор на членот mmilena2)
Непосредна врска до пораките: 199
11.11.2011 11:31:31   
mamicka77
mamicki aj nekoja mamicka sto ne go doi svoeto bebe uste od pocetok ili go e doela samo 2   3 nedeli neka mi kaze po kolku vreme dobi mesecno bidejki veke treti mesec pocna mojata kerkicka a jas nemam uste dobieno se doevme samo mesec ipol a po poragajot krvarev samo 2 nedeli i toa ne mnogu ve molam vase mislenje dodeka da odam na ginekolog drugata nedela

(Одговор на членот profesorica back)
Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

caevi
zelba

da li piete sekojdnevno bilni caevi poradi opstoto zravje ,po nekogas ili pak po potreba

da sekojdnevno , zdravo e :D (28%)

ponekogas koga kje mi tekne (39%)

samo koga sum bolna (16%)

ne pijam voopsto :) (12%)

ostanato ( i sto ako ima) (5%)

Број на сите гласови: 95

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!