|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 4 [5]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Што треба да јаде доилката?
18.6.2012 23:46:12   
Elena Eni
Devojki, moeto bebe za 5 dena ke polni 3 meseci, najgolem problem mi e shto ne saka da cica dodeka e buden, odnosno cica samo koga spie, a vo sprotivno nesaka i plache koga go stavam na grada, kako da se gadi se odnesuva,ili cica 2 min i plache, a imam mleko.... Pochnav da se izmolzuvam, na pochetokot imav mnogu mleko, a sega namaluva deka ne cica, odnosno ne cica i ne pravi stimulacija, pa laktacijata e pomala. Sega mu davam adaptirano mleko Apttamil 1 i poveke e na toa meleko. So ogled na seto navedeno jas pochnav da drzam dieta ,,90 dnevna,, no ke ja drzam samo 1 mesec, bideejki padnav vo depresija za da gi simnam kachenite 10 kg i pochna toa da mi bide glavna preokupacija, sram mi e da izlezam od doma. Dietata ja drzam 12 dena i mu napraviv denes krvna slika, super mu e. Se tesham deka mu davam dohrana, pa zatoa i ja drzam dietata. Dietata ne e so gladuvanje, no e so sekoj den razlichna hrana, no vo tekot na denot von ovoshje i zelenchuk, glavnoto jadenje e ednolichno cel den. Shto mislite dali da pijam vitamini i dali tie vitamini ke deluvaat pozitivno na kvalitetot na mlekoto. Bebeto sega za sega odlichno napreduva. Inaku za ovie 12 dena dieta jas oslabev 4 kg i premnogu sum srekna. Mene kilazata me butna vo depresija i samo na toa mislev!!! Jadam ovoshje mnogu i jadam mnogu salati, a glavnoto jadenje sekoj den mi e razlichno, no podeleno e po red i istoto kruzi na 4 dena, a chetvrtiot den sekogash e ovoshen- cel den! Shto mislite?

(Одговор на членот Леон)
Непосредна врска до пораките: 101
4.8.2012 18:47:24   
mum31

ИЗВОРНА ПОРАКА: Elena Eni

Devojki, moeto bebe za 5 dena ke polni 3 meseci, najgolem problem mi e shto ne saka da cica dodeka e buden, odnosno cica samo koga spie, a vo sprotivno nesaka i plache koga go stavam na grada, kako da se gadi se odnesuva,ili cica 2 min i plache, a imam mleko.... Pochnav da se izmolzuvam, na pochetokot imav mnogu mleko, a sega namaluva deka ne cica, odnosno ne cica i ne pravi stimulacija, pa laktacijata e pomala. Sega mu davam adaptirano mleko Apttamil 1 i poveke e na toa meleko. So ogled na seto navedeno jas pochnav da drzam dieta ,,90 dnevna,, no ke ja drzam samo 1 mesec, bideejki padnav vo depresija za da gi simnam kachenite 10 kg i pochna toa da mi bide glavna preokupacija, sram mi e da izlezam od doma. Dietata ja drzam 12 dena i mu napraviv denes krvna slika, super mu e. Se tesham deka mu davam dohrana, pa zatoa i ja drzam dietata. Dietata ne e so gladuvanje, no e so sekoj den razlichna hrana, no vo tekot na denot von ovoshje i zelenchuk, glavnoto jadenje e ednolichno cel den. Shto mislite dali da pijam vitamini i dali tie vitamini ke deluvaat pozitivno na kvalitetot na mlekoto. Bebeto sega za sega odlichno napreduva. Inaku za ovie 12 dena dieta jas oslabev 4 kg i premnogu sum srekna. Mene kilazata me butna vo depresija i samo na toa mislev!!! Jadam ovoshje mnogu i jadam mnogu salati, a glavnoto jadenje sekoj den mi e razlichno, no podeleno e po red i istoto kruzi na 4 dena, a chetvrtiot den sekogash e ovoshen- cel den! Shto mislite?

Elena, mene mi izgleda deka ja drzis UN dietata. Kerka mi ima 8 nedeli i jas pocnav so un dieta eve veke 4 dena.ne tolku rigorozno za da ne mi se odrazi na doenjeto, no sepak se pridrzuvam na tipot na ishrana. Ne si sama :) Odnosno jas ne sum bila ednistvena, ti veke sigurno imas zavrseno so dietata, pa kazi mi kakvi se rezultatite.

(Одговор на членот Elena Eni)
Непосредна врска до пораките: 102
4.8.2012 22:16:10   
maki1
Mislam deka nema nikakov problem so dieteta zosto sepak vo nejze ima hrana.Jas i sega na 14 meseci ja dojam M,no od koga se rodi imavme strasni grcevi,pa pedijatorot mi rece da vnimavam na ishranata kolku mozam i od ona sto go procitav i od iskustvo izleze deka jas mozam samo lubenica ,marmalad ,dvopek i caj da pijam(meso i onaka ne jadam),pa taka izleze edna mnogu rigorozna dieta ,a na kilazata od user posted image voopsto ne se odrazuvase.Jas malku sum i skeptik okolu toa deka ako jades mnogu i mlekoto ke ti bide pojako.neznam neka pisat i dr majki ama kaj mene ne bese taka.Duri i sega M e pretezno na cicanje uste ne sme prjale kako sto treba a so krvna slika i so kilaza nikogas ne sme imale problem.Se e individualno,covek moze da jade najkaloricno a mlekoto da bide slabo i obratno.Sepak se e individualno.

Pantai Rai

-Heraclitus

(Одговор на членот mum31)
Непосредна врска до пораките: 103
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 3 4 [5]
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 4 [5]
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?