Yummy Mammy -> RE: Доење на саат или по барање на бебето (28.12.2011 12:06:03)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anabanana Абе јас гледам сите мајки се со искуства децата да им бараат да цицаат порано ...истото ми го правеше и МАрко ....да не кажам дека цело време ми беше на цицка дури не збудалев скроз па реков стоп од сеа ке ти мерам на време... него, друго ми беше зборот ....добив внук пред 2 недели и некако не ми е јасно детето уште од сега спие по цели ноќи ( од 12 до 9 не се буди ни еднаш) убаво си цица ...но на многу гооеми периоди ...и преку ден не цица дури не поминат барем 5 саати ...барав да видам дали е нормално ...со него си е се во ред ..машала се гледа веќе дека напредува, но чудно ми е што спие многу долги периоди ...ме интересира дали некоја мајка имала вакво искуство...зошто прочепкав сегде кај што можев ама нигде не најдов .... I mojata prva kerka spiese po celi veceri uste od prvata nedela. Sestrite vo bolnica mi rekoa da ja budam na 3 casa, barem prvite mesec dena, za da napreduva, no jas nepostapiv taka. Ja budev prvite nekolku dena, no potoa sfativ deka deteto ubavo si cica i ubavo si napreduva, i nema potreba da i go krsam sonot, koga ke i se jade sekako sama ke se razbudi so placenje. Baska mi bese strav da ne ja naucam taka da mi stanuva noke, pa da bara mleko ili sokovi dodeka ne porasne, posle pa drug problem ke si ima majkata. A preku den normalno si cicase, ko naviena na 3 casa. Sega i vtorata kerka ja dojdam tocno na 3 casa preku den, a navecer koga ke se razbudi. Najcesto prvoto legnuvanje i e podolgo, otprilika od 23:00 - 4:00h, pa posle se budi na 3 saati, vo 7:00h, pa vo 10:00 pak. Mislam deka e bitno bebinjata da imaat raspored i ritam na cicanje zasto toa im dava sigurnost. Sega bebevo ima dva meseci i mnogu pomalku place, ko ke go zemam vo race veke znae sto sleduva, presoblekuvanje pa cicanje.
|
|
|
|