Dilina -> RE: Доење на саат или по барање на бебето (24.11.2014 8:33:14)
|
Да се пријавам пак на темава :( јас веќе станав очајна со доењето... никако мојава да фати цицка, кенка се тегне се мршти.... пробав се. Темна соба, заспивае па така заспана да цица у полу сон, лажење со цуцла па брадавицата ќе и ја подметнам, никако и никако.... како се попргава станува така се помалку сака да цица [sm=smiley19.gif] некогаш се случува и во еден ден само 4 пати да цица и тоа со молење... незнам веќе што да правам, кога помислувам на адаптирано ми се плаче зашто толку се молев да имам млеко кога се породив, а сега она не сака [sm=smiley19.gif] синоќа во 3 се разбуди едвај малце цицна, еве сега е будна, се разбуди во 7 и пак едвај два-три пати повлече,,,,, [sm=smiley19.gif] очајна сум, од сабајле се сопирам да не отидам до аптека да и земам адаптирано.... а и ако и земам незнам како ќе и дадам, пошто цуцла никако не фаќа, од чашка знае да голтне водичка ама не е тоа тоа............. на педијатарката наша и кажав ми вика нека си цициа ко што си цица [sm=zmeden.gif] е како кога ние мака мачиме.... а последните 2 месеца качува по 500-600гр. Се роди 3700 сега е 7 рамно. Имаме 4 месеца и една недела.[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|