|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Породилни болки
11.6.2012 12:37:39   
mazule
Ajde da e taka edvaj i jas cekam da se vidime so bebusot. Jas za sekoj slucaj se iskapiv, se izbriciv i cekam. Drzete sreka, ne znae nikoj za ova.

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 676
11.6.2012 21:22:16   
mmbucko
Mazule, super si napravila. I jas za prvoto taka sekoj den cekav i velam sega sega sega a sega nikako da dojde. Koga prokrvariv veke malku veke mi bese preku glava i se istusirav izbriciv i si legnav da spijam. Si rekov ako resilo da iskaca ke me razbudi a jas barem naspana da go rodam. Taka i bese me razbudi nemir okolu 5h i okolu 7 imav prva silna bolka koja me ostavi bez zdiv. Se porodiv vo 11h. So Gospod napred i se ke bide OK. So lesno!!!!

(Одговор на членот mazule)
Непосредна врска до пораките: 677
12.6.2012 19:36:30   
mazule
mmbucko ova moevo aber nema da izlezi.user posted image od vrme na vreme go sekavam kako pritiska dolu i polojnata me boli togas ama kratko i ke prestane, a bebusot samo si mrda. Sega si velam ako me fatat golemi bolki togas ke meram na vreme i ke odam na bolnica, a vaka mi izgleda normalno. Strav mi euser posted image da ne treba da se konsultiram so doktor?

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 678
12.6.2012 22:14:14   
Just baby
me interesira kako izgleda pukanje na vodenjakot? mene postojano gakite mi se vodeni i ne mozam da osetam razlika. nekogas imam bel iscedok. denes bas i sakav da vidam kako izgleda user posted image i vidov vo vnatresniot del, vo otvorot mi e celoto prekrieno so belo. se plasam deka toa ne e normalno. za nekoj den ke odam na pregled pa ke prasam i tamu. no sepak me interesira dali ivas vi se ima sluceno da vi se gakite celo vreme vodenki? malku mi e nezgodno sto go rpasuvam ova no ova mi e prva bremenost i ne sakam da kisnam samo kaj lekarot user posted image podobro mi e da spodelam iskustva so vas

Непосредна врска до пораките: 679
12.6.2012 22:21:20   
mmbucko
Mazule, ne se sekiraj, taka mi bese so prvoto, go prenosiv 10 dena. Mislam najdolgite denovi. Za vtoroto kontrakcii imav non stop celi 3 meseci. Mi se smaci veke, se vikas sega sega. Slucajno na nagovaranje na majka mi otidovme na kontrola. Mene fala bogu CTG-to nikogas ne mi gi registrira kontrakciite. I demek aj za sekoj slucaj da te pregledame ono 6-7 prsti otvorena. Brzo vo bolnica i se porodiv za 1,5 h od pregledot. Silnite bolki mi pocnaa edno 30 min po pregledot. Znaci bitno e da odis redovno na kontroli, dali ima dovolno plodova voda i da se vidi sostojbata na postelkata. A sekoe bepce ke si izleze koga ke mu dojde vremeto. So lesno!!! Jas da izbutkam uste 2-3 nedeli pa i mojov bebus neka izleguva, mi se smaci na gorestinive veke :)

Непосредна врска до пораките: 680
12.6.2012 22:25:12   
Ring
Koga prska vodenjak tece pogolema kolicina na voda , barem kaj mene bese taka za kratko istece pogolemo kolicestvo voda duri i pizamite mi bea vodeni ...
taka da mislam deka kaj tebe ne se raboti za prsnat vodenjak , moze imas samo pogolema sekrecija
konsultiraj se so ginekolog

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 681
12.6.2012 22:30:27   
mmbucko
Just baby, jas ko trudna po 3 pat :), a bogami i vo godinkite ke se obidam da ti odgovoram. Dokolku vodenjakot pukne prirodno i visoko moze da deluva ko nekontrolirano istekuvanje na urina (okolu 30-100 ml) i toa obicno na stanuvanje ili posle zavrseno mokrenje. No vo sekoj slucaj dovolno ubavo da natopi edna vloshka. Dokolku pukne prirodno podolu e togas nema utka, nekontrolirana kolicina od 500-1000ml pa i poveke istekuva. Mene i papucite mi slapaa polni so tecnost. Stavs uloski, peskiri dzabe, tece tece....Ovaa varijanta ne se utnuva. A moze i da ne pukne , tuku vo bolnica da go perforiraat ama ne boli ama voopsto. A za malku vlazno na gakickite, mislam site trudnicki sme takvi kako podmocanki :))). Samo da nema jak neprijaten miris.

Непосредна врска до пораките: 682
12.6.2012 22:47:14   
Just baby
Vi blagodaram, jas od netrpeliva samo si baram znaci user posted image

Непосредна врска до пораките: 683
12.6.2012 23:29:57   
mazule
Mene pri sekoja pogolema bolka mi kapnuva temnokafejava fleka. Normalno e toa?user posted image

Непосредна врска до пораките: 684
14.6.2012 15:40:07   
mazule
Da prasam dali nekoja piela dijazapam pred da se porodi. Doktorot mi rece ako me boli mozi da se napijam, oti mene mi se lazni bolki ne sum otvorena.

Непосредна врска до пораките: 685
14.6.2012 17:11:00   
mmbucko
Dodeka bev vo bolnica sega na cimerkata i dadoa na 2 pati po 5 mg. Me prasaa i mene dali sakam za bolkite ama jas odbiv. mrazam hemikalii koga sum trudna. Epten samo ako mora.

Непосредна врска до пораките: 686
21.6.2012 22:26:56   
Just baby
Jas konecno pocnav da osekam nekoi bolki :) posebno koga se dvizam osekam kako mi tezi bebeto i nekoi bolki vo dolniot del, skoro vaginalni volki. nekogas i koga sedam gi osekam, se nadevam deka konecno bebencevo se sprema za da se vidime :)

Непосредна врска до пораките: 687
21.6.2012 22:48:30   
mmbucko
user posted image
Just baby ajde airlija, moj sovet ti e da se istusiras, da si gi spremis plnackite za bolnica i da si pustis nekoe dobro filmce :))))
Ako mozes i da odspies malku extra ke ti treba. Ako trgnalo bebceto ne se sekiraj nemozes da utnes. Me te razbudi!!!!!
Ajde so Gospod napred

Непосредна врска до пораките: 688
22.6.2012 18:06:41   
mmbucko
Just baby ni ja nema denes cel den da ne znae nekoj nesto ??????

Непосредна врска до пораките: 689
22.6.2012 23:04:10   
Just baby
Eve sum, nisto od bolkite. verojatno bea samo podgotvitelni grcenja na matkata. a i site sto me gledaat vikaat deka e mnogu visoko. sto znaci dur da se spusti.... dvizam celo vreme i aktivna sum , pa ne mi ostanuva nisto osven da cekam

Непосредна врска до пораките: 690
22.6.2012 23:24:32   
mmbucko
Stativa aj ke bide, nema kade da bega a toa so spustanjeto neka ne te sekira. Toa moze i za nekolku saati da se spusti ako trgnalo. Ajde ke bide ......

Непосредна врска до пораките: 691
26.6.2012 15:55:00   
taska
just baby ja i ti od sto ocekuvame sekoj moment samo si naogjame signali hahaha a bebeskive nemaat aber :))) i moevoe visoko , cela noc imav tolku mnogu kiselini nemozev da spijam mi idese da povracam od Kiselini ....ajde drzi se mene termin mi e 4 juli a tebe ?

Непосредна врска до пораките: 692
26.6.2012 15:58:40   
Viktori
taska, koga vidov deka si pisala vo porodilni bolki, pomisliv gotovo! Pocnalo user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот taska)
Непосредна врска до пораките: 693
26.6.2012 16:39:29   
Just baby
mene terminot mi e 1 juli.vcera na pregled mi kazaa deka sum otvorena eden prst i deka e meko. valjda se tie podgotvitelnite ama od vcera po cel den gi imam tie bolki i grcenja vo dolniot del na stomakot, posebno ako stojam, ali i prisedenje i lezenje. ke vidime vo cetvrtok sto ke kazat pak. vo megu vreme ke se trudam da dvizam sto e mozno poveke user posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 694
26.6.2012 18:59:16   
taska
Jas cela nedela imam steganje na matka -kontrakcii , so povremeni probodi ama ne mi se tolku bolni i sigurno ne e toa toa :))) nikoj ne pominal bez bolki hahaha a maliov me ubi od mrdanje i ritanje , a sto citav treba da se smiri pred da iskaca :)user posted image user posted image jas 24 h sut tuka na ringeraja i citkam po forumite sigurno ce vo javam koga ce pocne vistinskoto hahaah

Непосредна врска до пораките: 695
26.6.2012 19:17:48   
Just baby
moevo bebe preku den e mirno tolku mnogu sto se zagrizuvam. zatoa nokeska bese mnogu nemirno cela nok i so udarite stomi gi davase me bolese dolniot del na stomakot. dali toa bese od toa sto jas bev nekako nervozna od zeskovo i ne mozev da spijam , ne znam.
inaku bas i jas si mislev so bolkite. ovie sto gi imam mi se kako menstrualni, ama koga ke dobies prviot den, tie naj jakite menstrualni. sigurno ne se vistinski posto dolgo traat. taka da ne pratam seuste na koj period se javuvaat. ali kako sto vikas, sigurno vistinskite ke gi osetime i ke bidat mnooogu jaki, taka da nema da gi promasime user posted image

(Одговор на членот taska)
Непосредна врска до пораките: 696
26.6.2012 20:05:32   
Viktori
нема да бидат толку јаки на почетокот, туку ќе бидат специфични. Првите породилни болки со првата ќерка се чудев како ќе ги познаам. user posted image
Менеисто така при крајот ме болеше стомак и долу како за добивање, и позади, како јајници, ама болките за пораѓај се некако посебни. user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 697
27.6.2012 10:53:16   
Just baby
sega bev vo WC i na krajot koga se brisev so hartija imav iscedok koj bese kafen user posted image
ama se vozbudiv i izraduvav user posted image
odam da se spremam i da cekam
se nadevam uste slednive nekolku dena i ke si go vidam moeto bebenceuser posted image
uf kako sum srekna user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 698
27.6.2012 10:55:21   
temjana
Ајдееее со лесно нека е само,user posted image и те чекаме да ни пишеш user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 699
27.6.2012 11:03:38   
mmbucko
Just baby ajde airlija. Kaj i da e blisku e Yupiiijii, Da si pominesh najlesno vo svet!

Непосредна врска до пораките: 700
Страница:   <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

da odbereme ime za mojata kerkicka
tajaa

da odbereme ime za mojata kerkicka

erika (16%)

sara (19%)

mateja (26%)

jana (38%)

Број на сите гласови: 319

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!