|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Породилни болки
24.4.2012 17:00:27   
galena7
mamicki mene veke 2 saati me bolat jajnicite postojano,kako koga imav menstruacija.terminot mi e na 30 ti,znaci li ova nesto? Imal li nekoj slicno iskustvo?

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 24.4.2012 17:02:33 >

(Одговор на членот Hunny)
Непосредна врска до пораките: 651
   RE: Породилни болки
24.4.2012 17:05:53   
Hunny
Јас го чувствував истото и излезе дека сум 3 прсти отворена, но не мора да значи дека е тоа.

(Одговор на членот galena7)
Непосредна врска до пораките: 652
24.4.2012 17:09:49   
galena7
Hunny a kolku vreme imase takvi bolki?

Непосредна врска до пораките: 653
24.4.2012 17:14:15   
Hunny
2-3 дена, ама не многу силни. Беа постојани ,а не како породилните на неколку минути.

Непосредна врска до пораките: 654
24.4.2012 18:37:32   
galena7
Jas denes prv pat gi pocustvuvav I se postojani,ne se slabi,nitu premnogu jaki...ke vidam do koga ke me drzat.vo cetvrtok sum na ginekolog,ke vidime do togas so ke bide???

Непосредна врска до пораките: 655
27.4.2012 7:32:32   
galena7
ete me mene pak.vcera cel den imav konstantni bolki kako menstrualni i od vreme na vreme kako da me secese nesto dole.na ctg nemase kontrakcii,a bev 1 prst otvorena.denes treba pak da pravam ctg vo 11,ama od pred pola sat toa secenjeto dolu pod stomak,mnogu pointrnzivno mi stana I na pobrzo vreme mi se slucuva,da ne recam na 10 min....da ne se toa bolkite sto treba da gi ocekuvam??mn sum zbuneta,posto se jaki ali izdrzlivi,a I sama sum doma...user posted image user posted image user posted image ...sovet? Pls...user posted image

Непосредна врска до пораките: 656
27.4.2012 7:39:19   
Палешка РР
Ако се болките издржливи почекај до закажаниот термин.
А тоа што си сама дома воопшто не е добро. Немаш барем некои комшии, или некаде да појдеш?

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

Непосредна врска до пораките: 657
27.4.2012 7:51:00   
galena7
bolkite mozam da gi izdrzam,samo mi e sto se na 10 min jakite a vo megjuvreme pak me bolat jajnicite...ne mi se veruva naednas taka deka pocnuva,neznam dali se vistinski bolkite....a nesakam da mu se javuvam na mm ,toj moze za 10 min da e doma...

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 658
27.4.2012 8:03:54   
kikicka
епа почекај,ако наеднаш се засилат ,јави му се одма,нема овде чекањеuser posted image

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

Непосредна врска до пораките: 659
2.5.2012 16:17:01   
Ananija
e navistina me interesira kakvi se tie silni bolkiuser posted image
mozat li da se sporedat so nekoja druga bolka?

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 660
2.5.2012 16:24:35   
lilicka
Ако се болките на 10мин појди си на лекар не се зезај и моите беа така па за неколку часа зе породив со поминат термин секако...а немав болки ни во кичма ни во јајници само ме болеше стомакот-како некој грчења а тоа биле контракциитее и секако кога отидов на Гак 5 прста отворена....без паника со леснооо само да е мамичкее!!!!!

(Одговор на членот Ananija)
Непосредна врска до пораките: 661
2.5.2012 16:30:13   
Ananija
Да речеме сеуште е рано ама има уште некоја недела, ама навистина ме интересира е какви се тие силни болки, ете јас на пример сум осетила силни менструални болки со одеднаш ладно па топло со стегање ептен неиздржливи, сум правела заб без анестезијаuser posted image ама ова со породувањето навистина незнам user posted image

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 662
2.5.2012 16:40:14   
Ikana
Ананија, болките се јавуваат се почесто и почесто, прво на пола саат па на крај треба да дојдат на растојание од 10 минути, и на крај на 2 или 3 минути. Тогаш веќе се пораѓаш. Мене болките ме фатија во 4 или 5 наутро, за да се засилат во 10 часот, на ЦТГ одеа до 100 контракциите на 3 минути, се отворив 4 прста, и после тоа од паника ги изгубив и чекав 4 дена за на крај со царски да ме породат бидејќи не се отварав.
Значи споредбата со јака менструација е точна, како и болка која се движи од половината кон јајниците значи од назад кон напред и нагон за туркање (како за по голема нужда, да ми извиниш). За мене не беа воопшто неподносливи, спиев, јадев, шетав, се нормално.

Непосредна врска до пораките: 663
2.5.2012 18:38:35   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ananija

Да речеме сеуште е рано ама има уште некоја недела, ама навистина ме интересира е какви се тие силни болки, ете јас на пример сум осетила силни менструални болки со одеднаш ладно па топло со стегање ептен неиздржливи, сум правела заб без анестезијаuser posted image ама ова со породувањето навистина незнам user posted image

na site e razlicno se e do organizam jas uste jas 7casa bev so bolki na 3  4 min   najprvo pocna da me boli stomakot okou 23casot ama me boli kako da sum gladna stanav izedov edno jabolko i si legnav i sum zaspala i okolu 2i30 se razbudiv so bolka isto vo stomakot i polovinata vikam aj nisto ne e  ke gledam na kolku min  pa ke vidam dali e toa  posle 15 min pak i se taka gi imav na 15min do 5 casot od 5 casot pocnaa na 5 min do 7 casot se pojavuvaa na 5 min i od 7casot kako pocnaa da se javuvaat na 3do 4 min  i se taka do 14casot i pocnaa se pojaki i pojaki na okou 1min i vo 14h i 15min se porodiv

Непосредна врска до пораките: 664
2.5.2012 19:27:01   
Hunny
Кај мене болките беа неподносливи, претпоставувам од провокациите. Јас немав слаби болки на растојание, туку веднаш ми почнаа јаките болки, кои беа неиздржливи.А кај други жени провокацијата дури и не делуваше. Се е индивидуално.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 665
3.5.2012 13:31:09   
JinJang
Jas so dvete deca se porodiv so provokacija i bolkite bea strasno jaki, no ne traea predolgo. Inaku za onie sto uste ne rodile edno neka znaat: bolkite ne mozat da se opisat (nikogas drug pat ne ste osetile takva bolka), no stom go vidite bebeto veke i da ne mozete da se prisetite na bolkata. Cudo kako prirodata napravila celosno da se zaboravi bolkata inaku zenite ako ja pamtat bolkata nikogas vtoro ne bi ragjale.

Непосредна врска до пораките: 666
3.5.2012 14:49:01   
JovanaJ
Bolkite mene mi pocnaa okolu 1 casot po polnok. Spiev i se razbudiv od bolki vo grbot, kicmata, kako grc. Bolkata cudna i jaka/intenzivna. Prvo mislev deka me boli kicmata od tezinata na stomakot, pa se vrtev mislejki deka ke pomine ako smenam polozba. No bolkite bea dovolno jaki za da ne zaspijam povtorno. Zabelezav deka se javuvaat na tocno 7 minuti (znaci ne mi bea na pola saat, pa 15 min vednas bea na 7 min) Sedev taka do 5 casot, rekov da vidam da ne se lazni bolki pa da pominat. No veke sabajleto vo 5 go razbudiv mm i vednas otidovme vo bolnica. Me pregledaa i zadrzaa mi rekoa deka sum otvorena 3 prsta. Ama taka so 3 prsta ostanav cel den i cela naredna nok, i so ist intenzitet na bolki na sekoi 7 min samo sto sega se sirea mnogu poveke kon matkata. Nareden den mi dadoa provokacii i gi imav istite bolki so ista jacina ama na 3 min, pa koga dojdoa na 1 min veke bea strasno neizdrzlivi i potoa dobiv epiduralna anestezija i veke nemav bolki...
Inaku imam mnogu jaki menstrualni bolki ama ne se sporeduvaat so porodilnite. Ne e ist tip na bolka. Porodilnite se mnogu pojaki bolki, intenzivni proprateni so grcevi koi koga stegaat se kocis cela...znaci ne e ist tip na bolka i zatoa ne bi mozela da gi sporedam.

You can never make the same mistake twice, the second time you make it it''s no longer a mistake, it''s a choice!

(Одговор на членот JinJang)
Непосредна врска до пораките: 667
10.5.2012 18:39:08   
Ananija
Драги рингерајки мене почна да ме боли само десната страна на половината над колкот константно и малку стомакот ме боли, веке 3 часа бев кај матичната ме прати на цтг ама сеуште не сум била викам ај ке почекам малку зошто болницата ми е на две мин.ме прегледа и вагинално рече сосем малку си отворена од денес сум 37 недела, дали некому му било вака, а и бебето неако чудно ми мрдка

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 668
10.5.2012 20:24:19   
Ikana
Ананија, појди на ЦТГ, нема ништо лошо во тоа, ако си ја поминала 37 недела, тогаш можеби доаѓа моментот на породување. Појди, види што ќе ти речат. Поздрав!

Непосредна врска до пораките: 669
28.5.2012 15:24:05   
tattoo mama
zdravo zenskiuser posted image jas imam uste 2 dena do terminot za poragaj,a user posted image nema aber da izleguva,nemam nikakvi simptomi ni bolki,samo kicmata me boliuser posted image neznam sto da pravam,kazuvajte nesto ako znaete ve molamuser posted image

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 670
28.5.2012 15:34:08   
Beatris
Ништо, седи и чекај user posted image Убаво му е на user posted image во мешето на мама, кога ќе биде спремно ќе даде знак user posted image

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот tattoo mama)
Непосредна врска до пораките: 671
9.6.2012 8:36:02   
Ananija

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ananija

Драги рингерајки мене почна да ме боли само десната страна на половината над колкот константно и малку стомакот ме боли, веке 3 часа бев кај матичната ме прати на цтг ама сеуште не сум била викам ај ке почекам малку зошто болницата ми е на две мин.ме прегледа и вагинално рече сосем малку си отворена од денес сум 37 недела, дали некому му било вака, а и бебето неако чудно ми мрдка

user posted image user posted image

Si znaev jas deka naskoro ke se porodam, iako prvo mi otkako mi protece plodovata voda posle eden cas mi po;naa bolkite i mu velam na soprugot ova bolelo i mene vednas na 10 MIN posle pola cas na 3 posle pola cas na 2 i taka vo 4 popolnok bev vo bolnica a vo 8.15 se porodiv neznam koga i kako sm se otvorila znam deka prviot pregled rekoa 4-5 prsti otvorena posle eden cas 7-8 posle eden cas celosno , bolkite odednas bea navistina silni bidejki maticnata mi bese napomnala deka prvorotka otkako ke protece vodata sledat 14 casa do poroduvawe, a mene posle dva casa pocnaa silnite bolki i ja prasam sestrata sto sledese ctg i velam uste li posilni bolki od ovie sledat rece ne tuka nekade malku posilni pred poroduvawe toa mi olekna bidejki iako silni sepak izdrzlivi i podnoslivi, i sega otkako rodiv da biram pak bi odbrala prirodno so zadovolstvo pak bi istrpela se za da go pocustvuvam toj magicen moment i toa preubavo placewe user posted image

Непосредна врска до пораките: 672
11.6.2012 1:35:03   
majka na tri deca
Poroduvanjeto e individualna rabota,nema nekoj terk site go znaeme toa!Zavisi od mnogu faktor, eve jas so prvoto otkako dobiv silni bolki se porodiv za dva casa prirodno, za vtoroto uste pobrzo, a so tretoto user posted image mi naplati i za dvete prethodni poroduvanja .Od 08 sabajle se porodiv vo 19 i 50 .Epa sega videte po nekoja logika bi trebalo so prvoto najdolgo da trae a so tretoto najkratko no nema pravilaaaaaaaaaaaauser posted image Zatoa uzivajte i prepustete se na situacijata i momentot doktorite najdobro znaat!So sreka idni mamicki! P.S Izvinete za dolgiot postuser posted image

Непосредна врска до пораките: 673
11.6.2012 11:40:58   
mazule
Zdr mamicki. Jas sabajle kaj 4h se razbudiv so bolki kako menstrualni no ne mnogu jaki, po eden cas pak me bolese i koga stanav imav temno kafejav iscedok kako pred da mi dojdi. inace terminot mi e na 23 juni, pred dva dena bev na gen i nemav kontrkcii. Mozi ova da znaci nesto neznam sto da pravam dali da odam na bolnica ili da pocekam. user posted image

(Одговор на членот majka na tri deca)
Непосредна врска до пораките: 674
11.6.2012 12:25:57   
AnnaMolly RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: mazule

Zdr mamicki. Jas sabajle kaj 4h se razbudiv so bolki kako menstrualni no ne mnogu jaki, po eden cas pak me bolese i koga stanav imav temno kafejav iscedok kako pred da mi dojdi. inace terminot mi e na 23 juni, pred dva dena bev na gen i nemav kontrkcii. Mozi ova da znaci nesto neznam sto da pravam dali da odam na bolnica ili da pocekam. user posted image

Мила, тоа значи дека кај и да е ќе се гушкате со бебушот! Тоа крвавиот исцедок бил мукозниот чеп, а штом терминот ти е на 23 јуни, таман си на време. Мене ми беше на 29 јуни, па се породив на 13 јуни. Со лесно да поминеш и да ни се пофалиш кога ќе станеш мама! user posted image

Live and let live

(Одговор на членот mazule)
Непосредна врска до пораките: 675
Страница:   <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Iris
BARBARITA

iris

mi se dopaga (45%)

ne mi se dopaga (55%)

Број на сите гласови: 99

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!