|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Породилни болки
27.6.2012 11:16:12   
Annet
just baby so lesno mila,ajdee pa cekame da se pofalis;-))))))))))))))))))))))))))))

(Одговор на членот mmbucko)
Непосредна врска до пораките: 701
27.6.2012 11:45:06   
Just baby
znam deka sega treba da jadam lesna hrana, pa da se iskonsultiram so vas user posted image dali e ok ako jadam lubenica, praski, domati i krastavici ? i normalno sladoled user posted image

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 702
27.6.2012 11:55:55   
Annet
tecnosti mozes kolku sakas,izkreno koga jas otidov na poragaj mi kazaa doktorite da jadam cokolado,da pijam laden caj.a teska hrana ne,ama kocka po kocka cokoladno,ne celo naednas.....slobodno jadi si pij si ako ti saka dusata;-)))

(Одговор на членот Just baby)
Непосредна врска до пораките: 703
27.6.2012 17:34:48   
taska
Just baby ajdeeee user posted image user posted image so lesnooo user posted image eve i mene od vcera bebto mi e mirno odednaska se smiri , kolku vreme just baby kaj tebe beshe mirno ? lele kolku sum nestrpliva znaci hahah

Непосредна врска до пораките: 704
27.6.2012 18:07:53   
Just baby
den dva bese mirno, ama dene koku e nemirnooo. nemam seuste nikakvi bolki, samo odvreme na vreme, posebno koga ke se svitkam mi se grci celiot stomak. se nadevam ke bide za brzo iako citav deka bilo individualno i mozelo da se sluci duri po edna nedela.
jas denes porabotiv malku poteska fizicka rabota po doma, so nadez deka ke se zabrza ama ke vidime. ke bide koga ke saka toa user posted image

(Одговор на членот taska)
Непосредна врска до пораките: 705
28.6.2012 0:21:43   
taska
lele kolku sme smesni :))) ama kako sto izminuvaat den po den se ponapnata sum vece aman , samo ocekuvam da pocne i da zavrshi

Непосредна врска до пораките: 706
28.6.2012 0:29:12   
Ikana
Леле дечки, јас со породилните болки мака мачев 5 дена, и на крај со царски ме породија...но воопшто не беа јаки, можеби како еве јака менструација, но сепак издржливи ми се чинеа....на цтг кога ме примија во болница, одеа до 100 на 5 минути растојание, и потоа од паника се повлекоа, и ме држеа уште 5 дена пред да ме породат со царски како што напишав...опуштете се само, кога ќе дојде тогаш само правете тоа што ќе ви речат и со лесно!

Непосредна врска до пораките: 707
28.6.2012 2:02:56   
jagodica
Just baby so sreka i so lesno user posted image

Непосредна врска до пораките: 708
28.6.2012 13:43:07   
taska
justbaby kako e denes ima li nesto novo ? kaj mene od sabajle pocnaa bolki vo kicma i secenje na jajnici kako za dobivanje menstruacija , tapi se bolkite ama se podnesuva user posted image

(Одговор на членот jagodica)
Непосредна врска до пораките: 709
28.6.2012 15:03:49   
Just baby
taska samo napred, kako sto gledam ke se olesnis pred mene :) jas utrovo pak imav takov gust kafen iscedok, i od misla pojdov na pregled. nemav kontrakcii , doktorkata me vide na eho. i kazav za iscedokot i mi rece da si go spremam kuferceto, za 2-3 dena ke bidelo. bebeto bilo simnato no imalo uste za simnuvanje. vaginalno ne me pregleda. pa ke vidime ili 2-3 ili edna nedela user posted image

Непосредна врска до пораките: 710
28.6.2012 18:37:15   
Annet
taskaaa tuka li si??;-))))
ajde so lesno neka ti e;-)))

Непосредна врска до пораките: 711
28.6.2012 20:28:35   
taska
decki tuka sum , koma sum cel den spijam , go smeniv bioritamot toatlno , noce ne spijam denje spijam ...sega stanav i maz mi otide po jadenje a jas ko pijana :( kicmata uste me boli ama pomalku bebeto e mireno samo po malku podmrdnuva , neznam koj prv c e se olesni just baby ama ajde so lesno ....simptomite lazat moze i jas ce guram uste 1 nedela na 4 mi e terminot a toa e naredniot cetvrtok :(

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 712
28.6.2012 20:39:59   
Just baby
ne mi zameruvaj i ne me svakaj pogresno user posted image rekov deka mozi ti ke si pred mene zasto jas nemam nikakvi bolki, osven iscedokot koj go imav vcera i deneska. cat pat me zaboluva dolniot del ama toa ne e nisto. kako i da e ke si se olesnime i dvete kaj da e user posted image moze i vo ist den user posted image

Непосредна врска до пораките: 713
28.6.2012 21:29:06   
tanjuskaaa
Jas pak se nadevav deka barem ednata od vas(taska I justbaby) veke se olesnila I uziva vo bebusot :/ I jas sum seuste tuka, kraen termin na 1vi Juli-vo nedela, bolki nikakvi ili koga imam mn blagi (mozebi jas sum ddebelokozec pa ne osekam), kontrakcii voopsto nemam, kafeav iscedok imav posle pregledot no od togas nema nisto, duri I bebuvceto e pomirno-neznam dali e ova zatisje pred bura ili ke teram uste - bi mi dozvolile da go nadnosam 1 nedela I se plasam deka toa me ceka :/ aide so les na site :) I za brzo da bidne rabotata

Непосредна врска до пораките: 714
28.6.2012 21:58:25   
Just baby
ajde kaj da e site tuka sme user posted image
lele se prisetiv kako go cekav denot koga ne trebase da mi dojde i da si gi vidam user posted image
isto tolku vozbudena i go cekam denot i brojam denovi, samo sto sega ke si viam edno najubavo user posted image
inaku i jas sum so obraten bioritam, denje spijam, noke dezuram user posted image

(Одговор на членот tanjuskaaa)
Непосредна врска до пораките: 715
29.6.2012 4:29:39   
taska
eve me i mene vampirot uste ne spijam user posted image ama utre mu kazav na mm da me budi u 9h ce stanam , moram , kako u sabota ce idam na lekar u 9 user posted image hahaha ja imam bolovi pa nemam i se e izdrzlivo , ja toa si go zamisluvam mnogou bolno ...pa si vikam ne e toa ....go osecam maliov kako e spusten i mi lupka po matkata mrdka kako da saka da se probie , i ce se javat po nekolku grcenja probodi ama pak nisto . ne e na pravilni intervali .....eve sega lezam i e mirno se :))))) a inace i tanjuska i just baby kakvi bebuscinjaj cekate i imaat li iminja ? user posted image

Непосредна врска до пораките: 716
29.6.2012 18:37:36   
taska
Drugarici sto rabotite denes ? kako ste :)

Непосредна врска до пораките: 717
29.6.2012 18:51:32   
Viktori
таска ма, а видам си пишала одма отварам темава. user posted image user posted image user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 718
29.6.2012 19:36:30   
Just baby
nokeska za prv pat po dolgo vreme spiev cela nok bez da se razbudam i da setam po doma user posted image
nema nisto novo, simptomite se isti samo sto nekako poveke osekam kako mi tezi. i denes nemav kafeav iscedok, nego zoltenikav i gust kako silikon user posted image
dodeka lezam na strana osekam kako me vlece nesto. neznam zosto ama imam cuvstvo deka nadernive 2-3 dena ke bide samo si molcam i nisto ne kazuvam na nikogo osven tuka user posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 719
29.6.2012 21:19:28   
tanjuskaaa
Zdravo idni mamicki, jas denes i vcera bev na doktor, bebusot ne se lumpuvase mnogu pa da vidme sto e rabotata, inaku super e se, jas seuste ne sum otvorena. a denes ni napravija nekakov si stres test, mi dadoja provokacii (malku) vo infuzija da vidiele kako reagira bebusot, ispadna deka jas sum imala kontrakcii i do sega no ne gi osekam, a i denes so provokaciite ne osekav nisto, pa po 2h me pustija pak doma-doktorot mi rece deka bi bilo mn tezok poragaj bidejki seuste ne sum ni pocnata da se otvaram. Bebceto sega pak lumpuva a bilo pomirno vcera zaradi kontakciite. srcenceto mu cukase super, a jas bev isplasena malku no se e vo red. Sreka mazot mi bese so mene pa ne mi bese tolku strav, inaku toj ke bidi so mene i na poragaj. Ponedelnik pak sum na doktor i mi rekoja da si bidam sprema so torbata, dokolku ne bidnelo nisto za vikedot :) a jas kako kapak na toa za vikedot planiram da odam na setanje, doktorot mi dozvolni-vika kolku poveke setam pogolemi mi se sansite da se porodam :) sto znaci blisku sme :) pozdrav do site mamicki pa ako ima nesto ke se pofalam, i so les i na vas :)

Непосредна врска до пораките: 720
29.6.2012 22:08:17   
taska
Eve jas cel den si lezam si gledame serii so maz mi :) on pravi rucek , mie sadovi me sluzi ko carica hahahah i kako sto lezam nemam nikakvi bolovi denes user posted image Utre sabajle sum na lekar i cce vidime so ce kaze ,ama i prosliot pat mi rece ce si cekame prirodno i da pomine 1 nedela posle terminot ako ctg i plodova voda e dobro ce si cekame prirodno :) od edna strana mnogu sakam da si go vidam user posted image a od druga strana ce mi fali stomakot , lupkanjata i galenjata user posted image ajde ve guskam site i se ce bide kako sto treba :****

(Одговор на членот tanjuskaaa)
Непосредна врска до пораките: 721
30.6.2012 4:17:40   
taska
Lele be me ubija kiselini ,mislev deka bebusot se spustil i mi olesni i eve denes pak kisleini i toa nepodnoslivi user posted image pak nema spienje user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 722
30.6.2012 8:30:54   
Just baby
i jas si pomisliv deka bebeto se spusta, no imam bolki pod rebrata od sto pritiska so nozinjata i gazeto dodeka lezam. koga lezam ne osekam nikakva bolka, a koga stojam osekam bolka i pritisok vo dolniot del na stomakot. a od vcera vecerta imam cuvstvo deka srceto mi cuka zabrzano. pritisokot mi e normalen. mozebi od vozbuda deka se blizi denot

Непосредна врска до пораките: 723
30.6.2012 9:09:37   
Dimana
Jas vcera pocustvuvav dve posilni bolki ,no pominaa brzo vecerta pokasno izlegov da se prosetam i pri setanje imav pritisok na dolniot del bidejki e namesteno so glava nadole celo vreme se stegav mislev ako se opustam ke izleze user posted image ama rano mi e imam uste 20 dena do termin me fati fufka malku kako minuvaat denovite .
Sakav da prasam stomakot dali vi e spusten jas osetiv malo spustanje ne me stega gore sega tolku i kiselini nemam kako porano.

Непосредна врска до пораките: 724
30.6.2012 12:28:45   
Just baby
jas bev na pregled, CTG to ne pokaza nisto posebno, doktorot samo proveri dali ima dovolno plodova voda. i me iznenadi sto me prasa dali sum pusac??? mu kazav deka prethodno bev i onaka napravi nekoja faca kako "znaev"
a ova bebencevo sto me maci, koga sme vo bolnica e epten mirno, nikade go nema, si idee doma i toa mrda tolku mnogu sto mislam ke me rastrgne vnatre user posted image

(Одговор на членот Dimana)
Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

ime za cuckata moja koja ke se rodi vo belgija pa sakam francusko ime?
annie

pomognete mi da odberam ime za cuckata moja koja ke se rodi vo belgija pa sakam francusko ime?

Bella (49%)

Laura (51%)

Број на сите гласови: 136

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!