RE: Породилни болки (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

JanaMarija -> RE: Породилни болки (4.9.2012 19:37:16)

Ajde i tuka da si pisam. Na temata posledni denovi pred poragaj prasuvav za lazni bolki, ama nikoj ne mi odgovori kako izgledaat. Ve molam vie kazete mi ,zosto imam bolki vo dolniot del od stomakot, kicmata i mi se gadi-kako za povrakanje, a cudna rabota malata si mrda li mrda :))) ( karlicno e postavena )

Ve molam pisete :))) i so lesno

Barbicki2 -> RE: Породилни болки (4.9.2012 21:03:18)

lazni bolki kako da ti se stega cel stomak i kako napon nekoj vnatresen,jas taka gi osekav,a vistinskite kako tapa bolka za menstruacija samo pojaka,a pred raganje mnooooogu jaaakiii menstrualni bolki :). isto moze i polovinata prvo da te boli,mene taka mi bese.

TanjaS -> RE: Породилни болки (4.9.2012 22:23:38)

JanaMarija veke poima nemam koi se lazni a koi pravi bolki,pravite uste ne sum gi docekala ,a eve kraj na 42ra nedela-ke poludam :) Ima li nekoja koja se porodila prirodno po tolku odminat termin? So lesno na site

gorda2 -> RE: Породилни болки (5.9.2012 11:32:17)

Jas vekje 2 nedeli imam lazni bolki - steganja ili grcevi nisko vo stomakot, no ne se cesti, obicno se navecer, na 40-50 min, nekolku pati kje me stegne, taman kje se vozbudam dali kje zacestat ili pojacaat, a toa kje prestane [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] a polovinata skoro cel mesec i skoro celo vreme me boli... Vistinskite bolki seuste gi cekam, no smetam deka treba da se mnogu pojaki, pobolni, pocesti i so kolku tolku redoven ritam, so toa vremeto megju kontrakciite kje se skratuva... taka? pozdrav [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Barbicki2 -> RE: Породилни болки (5.9.2012 13:09:02)

ИЗВОРНА ПОРАКА: TanjaS

JanaMarija veke poima nemam koi se lazni a koi pravi bolki,pravite uste ne sum gi docekala ,a eve kraj na 42ra nedela-ke poludam :) Ima li nekoja koja se porodila prirodno po tolku odminat termin? So lesno na site

jas so dvete vo 41 nedela

Barbicki2 -> RE: Породилни болки (5.9.2012 13:14:41)

gorda2 tie se kako menstrualni grcevi pojaki prvite bolki,i na 10 min ili 15 ili 5,jas cel den na 5 minuti imav,a na kraj na 1 min epten jaki 1 min bolki 1 min odmor :)

Ananija -> RE: Породилни болки (5.9.2012 17:36:49)

Kolku mi e intereso sega koga ja poglednav temava, pred 4 meseci taka jas prasuvav kakvi se tie bolki kako izgledaat dali mozat da se sporedat,[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] s porodiv vo 38 nedela nikakvi simptomi nemav si legnav vo 1 i vo 3 mi pukna protece plodovata voda i stanav rekov e toa e toa ke se poroduvam mm go razbudiv mu rekov odi vari kafe i da odam da se porodam i taka ispadna vo 4 bev vo bolnica vo 8 se porodiv..inaku posle poa cas otkako mi protece plod.voda pocnaa bolkite i se sekavam dodeka go piev kafeto mu rekov na mm ova bolelo..slicni na menstrualnite dodeka posle koga doagaat posilnite se sli;ni no malku posilni...i pak da mozam da biram pak bi izbrala prirodno interesno e zabavno ..ne se preopteretuvajte doagja i mnuva...mislam deka vistinskoto doagja posle [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ama koga e so toa malecko i toa minuva prvin broev do 40 koga ke pominat potoa dva meseci i veke od 3 e podrugo barem pospies nekoj saat prodolzeno...pozdrav na site idni mamicki i so lesno i brzo!

temjana -> RE: Породилни болки (6.9.2012 9:11:03)

Браво Ананија[sm=bravo.gif] мене барем многу ми помагаат вакви постови и позитивни искуства. Сите сме свесни дека ќе боли и нема потреба да се убедуваме и лажеме, но сепак сметам дека паниката и стравот дополнитело го отежнуваат и прават пораѓајот поболен. Се надевам само дека ќе останам присебна во тие моменти за да можам колку што можам да му олеснам на бебето а и на себе си[sm=smiley1.gif]

majka na tri deca -> RE: Породилни болки (8.9.2012 14:42:33)

temjana RR moj covek , samo prisebnost i samokontrola mu e majkata i se ke bide OK![sm=smiley20.gif][sm=bravo.gif]

meU87 -> RE: Породилни болки (8.9.2012 15:34:27)

Оххх како се ближи времето и јас психички се спремам , си се советувам да не се исплашам, а пред се да не паничам. Се плашам дека ќе ме фати паника голема [sm=smiley13.gif] , Само се да помине како што треба, и со лесно.
А многу се плашам и дали ќе ги препознам болките, додуша како не би ги препознала ако се така болни како што сум информирана.. а до тогаш се плашам пак дали болките кои ги осеќам се предвремени, лажни , какви ли се.... милион прашања имам во главата [sm=zmeden.gif]

Barbicki2 -> RE: Породилни болки (8.9.2012 16:03:12)

ic da ne mislis i da ne se sekiras,samo da disis pravilno mn pomaga,jas ne mislev za prvoto kako ke bide pa so 1 napon,bukvalno 1 za 1 sekunda se porodiv,samo jakite bolki bea 30 min,a so vtoroto pak ic i da nemav bolki toolku lesno pominav so sekomu posakuvam takvo raganje,duri legnuvav na boksot jas veke ragav,nemase vreme ni da legnam kako so treba,taka da epten brzo pominuva,ne se sekiraj

meU87 -> RE: Породилни болки (8.9.2012 18:53:23)

Ете и тоа ме мачи, што не знам како треба правилно да се дипи. Немав можност да одам на часовите за трудници и искрено се осеќам хендикипирана од таа страна [sm=smiley13.gif]

JanaMarija -> RE: Породилни болки (8.9.2012 19:43:18)

Meu87 i jas sum istata :)))) si vikam kako znaat so treba da se pravi, da se legne, da se dise i napon da davas. I jas sakav da odam na predavanja, ama nisto od toa. I site mi rekoa deka i tie ne znaele deka samoto ti doagalo da turkas, a toa pravilno disenje kakvo e -pojma nemam :(( A kako sto mojava cura aber nema da se svrti mozno e i carski da odam, taka da za zal nema da ja iskusam prirodata :)))))

Neznam sto da recam, za sega sum porelaksirana, eve peglam nejzini stvari, nedelava da iscistam i ke si go cekam [sm=angel.gif] nase

Barbicki2 -> RE: Породилни болки (8.9.2012 22:18:47)

ooo naponot i da sakas i ne toj sam ide i te tera da turkas,i jas ne odev na predavanja taka kako so imam gledano na televizija taka brzo disenje toa bese.

mila28 -> RE: Породилни болки (8.9.2012 23:22:09)

ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87

Ете и тоа ме мачи, што не знам како треба правилно да се дипи. Немав можност да одам на часовите за трудници и искрено се осеќам хендикипирана од таа сiтрана [sm=smiley13.gif]

I jas ne odev na nikakvi predavanja za trudnici pa fala bogu se pomina super, kako da disam isto i jas citav po net iako toa prirodno ti doaga da vdisuvas dlaboko pred kontrakcija i izdisuvas poleka, e sega na boks ne treba da vikas tuku smao da sorabotuvas so babicata i doktorot, koga ke dobies napon, kontrakcija stiskas zabi i napnuvas so seta sila (bukvalno kako koga odis po golema nuzda) taka 2-3 pati i opp bebuska e nadvor, koga veke ke ve stavat na boks bolkata pominuva, smaiot poragjaj ne boli, bolkite do pred samiot cin se jaki megutoa se e toa prirodna rabota i se se izdrzuva, da bilo nesto strasno nikoj ne bi odel na 2, 3 pa i na 4 dete , a i koga ke si go vidite bebuska i koga ke go slusnete negoviot plac seta bolka ke iscezne.
So lesno na site idni mamicki[sm=smiley31.gif]

meU87 -> RE: Породилни болки (9.9.2012 0:23:22)

Ова беше навистина утешително, ви благодарам од срце на сите [sm=smiley31.gif]

deluxe -> RE: Породилни болки (9.9.2012 11:41:10)

cao mamicki ve napustam od ovoj forum se selam vo forumot za bebinja.Se porodiv na 24 avg.go imam najubaviot sin na svetot.inace si pominav mnogu lesno i brzo hehehhehehehehe pozz do vas i so lesno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

arh_diz -> RE: Породилни болки (10.9.2012 9:42:44)

Cestitkite za deluxe se http://www.ringeraja.mk/forum/m_263651/mpage_1/key_/tm.htm#263998

Gwendolin -> RE: Породилни болки (15.9.2012 13:06:51)

Radi mojot nikakov net sedmi pat pisuvam,imam bebuska koja denes pravi eden mesec,pa aj valjda denes nema da me zafrkne internetot i konecno ke ja spodelam radosta.taka da mesinja stisnete zabi,izdrzete gi bolkite i so lesno na site pa da se raduvate i guskate so vasite bebusi. Ubav den od mene i mojata bebuska Martina

majka na tri deca -> RE: Породилни болки (15.9.2012 23:09:14)

Gwendolin aj neka e ziva i zdrava Martina i golema da raste[sm=bravo.gif]

cucamaca -> RE: Породилни болки (26.9.2012 16:57:20)

мешиња, јас ве читам подолго време, ама сега веќе сум 31ва гн. Броиме 60ина дена до моментот :)
денес убаво се изначитав искуства тука :) а од следната недела си се запишав на часовите на ГАК.
поголемиот дел од постовиве ме смируваат, особено оние како на Мила28

Фиданче -> RE: Породилни болки (26.9.2012 22:12:08)

Chestitki Gwendolin, [sm=bravo.gif] da ste zivi i zdravi i veseli i ti i Martina, Pozdrav i uzivkajte !!!

Фиданче -> RE: Породилни болки (26.9.2012 22:14:39)

Cucamaca, kakvi se tie chasovi? Kako mozes da se zapisesh? Aj pishi mi broj ako ima , da se spremam , jas sum 25+4 :) Pozdrav

cucamaca -> RE: Породилни болки (1.10.2012 23:39:21)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Фиданче

Cucamaca, kakvi se tie chasovi? Kako mozes da se zapisesh? Aj pishi mi broj ako ima , da se spremam , jas sum 25+4 :) Pozdrav

ГАК оргнизира часови за трудници, има тука некаде и тема за тоа... ќе ја надам сега и ќе ти пишам во ПП

Mammi -> RE: Породилни болки (3.10.2012 7:03:14)

Човечиња, да си прашам бидејќи доста слушав за тој мукозен чеп. Кога паѓа? А кога ќе падне колку од прилика има до пороѓај?

Страница: <<   < Претходна страница  31 32 [33] 34 35   Следна страница >   >>