RE: Еднократни пелени (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

antonie -> RE: Еднократни пелени (26.11.2010 8:59:01)

zdravo jas se pripremam, i sakam da imam se odnapred kupeno po poveke, moze da mi kazeto otprilika za prvite dva meseci od kolku do kolku kg peleni da zemam, inaku ke zimam pampers.

nadica -> RE: Еднократни пелени (26.11.2010 9:01:53)

незнам за колку време зборуваш ама одприлика по 5-6 пелени дневно сигурно се употребуваат некогаш и повеќе

antonie -> RE: Еднократни пелени (26.11.2010 9:09:16)

не не по колку пелени  на ден него бројката на пелените колку да биде... сакам да купам големи пакувања повеке и од колку до колку на килаза да бидат? за првите  2 месеци

Octavia -> RE: Еднократни пелени (26.11.2010 9:09:27)

Зависи од тежината на бебето. За почеток, Pampers Newborn 1, најдобро од Premium Care (од белите). Тие се до 5 кг. После тоа зависи како ќе напредувате со тежината, така преминувате на следната големина. Веднаш после нив може да преминете на големина 2 од истите, тие се од 3-6 кг, или на 3-ка (од 4 до 7 кг) зашто освен од тежината, зависи и од висината и од конструкцијата на бебушот.

antonie -> RE: Еднократни пелени (26.11.2010 9:12:58)

како и да е првите два месеци ке бидеме до 6, 7 повеке не нели? ве прасувам затоа што не знам колку грама треба да напредува бебусот неделно..  аколку е разликата од новите памперс и старите многу?  сепак фала

nadica -> RE: Еднократни пелени (26.11.2010 9:15:29)

мислам дека бр.2 од памперс за првите 2 месеци би ти биле таман

lila_mk -> RE: Еднократни пелени (29.11.2010 10:35:46)

dali gi imate probanu novite peleni puffies? ekstra se so rasteglivi lasticinja se od stranite,samo sto gi nema po aptekive gi ima samo vo tineks? ako najdete vo nekoja apteka kazete mi ve molam

Палешка РР -> RE: Еднократни пелени (29.11.2010 10:49:15)

И јас сум купила стварно се екстра..барав, но ги има само во Тинекс а таму немаше 5-ка [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

lila_mk -> RE: Еднократни пелени (29.11.2010 11:06:50)

i nas ni trebase 5 - ka ama nemase pa zemav 4- ka , imame 11.800 gr i super se pogolemiki se od standardnite 4+, taka da ni se eptem komotni. neznam kolku kg imate ako sme tuka nekade moze ke vi bidat taman 4- ka?

penelopa -> RE: Еднократни пелени (29.11.2010 11:56:29)

Ние користиме Памперс, сега за сега супер ни одговараат[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Mujer -> RE: Еднократни пелени (1.12.2010 11:38:34)

Ние сме презадоволни од Huggies.

marina82 -> RE: Еднократни пелени (1.12.2010 11:53:39)

Koi se tie peleni Puffies, koj gi proizveduva i koja cena se dvizat

MamaOhrid -> RE: Еднократни пелени (4.12.2010 15:54:27)

Ние веќе преминавме на пелена бр.5. Мислев да продолжам со Памперс Active baby, ама многу ми е скапо. Некако не ми излегува есапот[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Па од овде прочитав дека Виолета се ок, и зедов такви, ама катастрофа. Многу груби, крути, ме потсетуваат на Бекутан. Па зедов Дајперс од 12-24 кг., и задоволна сум од нив. Нив ги користам преку ден (4 пелени менуваме во денот), а ноќе сме на Памперс Active baby. Вака ми се чини ок, а и поефино ми излегува.

Инаку ние имаме помалку од 11 кг. ама детето ми е некако пошироко во колкчината и затоа секогаш му земам пелени еден број плус.

Sandric -> RE: Еднократни пелени (4.12.2010 16:50:38)

Gledas jas pak celo vreme si koristam violeta i sega resiv vikam aj da smenam pa kupivme daipers , ama nekako ne mi pravat merak , dva-tri pati mi prokisna i sega si sevrakam pak na violeta

mamicka_26 -> RE: Еднократни пелени (4.12.2010 17:21:02)

И јас ги користев виолетата ама не сум задоволна многу ми се крути некако па ги сменив купив кан бебе и добри се не се лоши а последниов пат купив дајперс да ги пробам и сум ептен задоволна бар до сега не ми пропуштиле навечер, а виолетата секоја вечер ми пропушташе!

Sandric -> RE: Еднократни пелени (4.12.2010 17:22:51)

Mene pa violeta ni ednas do sega a daipers eve nekolku pati, bas ne mi e jasno od sto zavisi[sm=zmeden.gif]

Maca25 -> RE: Еднократни пелени (4.12.2010 17:29:34)

Дајперс кај нас никогаш не прошуштиле. Добро, ќерка ми не пие ништо во текот на ноќта, но сабајле кога ќе стане пие млеко, па после едно пола саат и ја соблакам пелената, и не прошуштила до сега.
Ние драстично намаливме со пелени, 3-4 дневно, почесто ја ставам на нокширче.

Akiko -> RE: Еднократни пелени (13.12.2010 19:50:52)

zdravo majki..jas sum nova na forumov ,moeto bebence Gorazd e mesec i pol  i do sega koristam samo can bebe i epten ni se pogodija ,so ogled na toa sto gi probav i pampers i bekutan,od bekutan ne sum zadovolna zatoa sto protekuvaat,pampersot se ok no nisto podobri od can bebe,samo cenata im e dupla[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Nadezna -> RE: Еднократни пелени (24.12.2010 16:56:52)

Nie startuvavme so Pampers vo bolnica, posle otidovme na Becutan...nekako kruti bea i goleki, ama sepak postabilni, suvi, niednas ne protece.
Resivme da eksperimentirame so Nanny's, Damjan mokar od ednata strana nekolku pati....
Dali jas ja utnuvam pelenata ili ne gi biva... Sega resivme da idat Pampers original.
Sepak se skapi.
Ke ve molam za preporaka i za nekoi drugi.
[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]

Nadezna -> RE: Еднократни пелени (24.12.2010 17:00:08)

Pocekaj , zemi si Pampers Newborn od 2-5 kg za vo bolnica, a posle ke si najdes sama koi ke ti odgovaraat.
Damjan ima 4 kila i e na Pampers 3-6, zosto 2 do 5 mu se nekako mali :)

Maci3 -> RE: Еднократни пелени (24.12.2010 18:07:56)

Nie sme na Pampers premium care,i nema sansi da gi menam.A slusam nesto i Pufies gi falat

kikicka -> RE: Еднократни пелени (24.12.2010 18:29:47)

da i nie sme premium i super se

Nadezna -> RE: Еднократни пелени (25.12.2010 13:30:48)

Ни прокиснаа и Памперсот вчера...
Доктотор ми кажа курето да не му го местам нагоре, немало потреба, затоа ми прокиснувале пелените, зошто се преполнувале...
ај ке видиме вечер[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Axel -> RE: Еднократни пелени (28.12.2010 23:00:39)

I jas sum nova. Bebceto mi e eden mesec. Vo vrska so pelenite, koristevme i Violeta, a sega Pampers od 3-6 kg no i ednite i drugite ni prokisnaa i toa navecer, na grbceto e cel mokar, pa morame po dva pati da se soblekuvame celi. Znaci ne e do pelenite. I sakav da Ve prasam kako da mu go mestam kureto za da ne ni se slucuva toa. Vo bolnica mi rekoa kako ke se namesti samoto taka, no eve ni se slucuva da prokisneme. Imal li nekoj drug takov problem?

Џесика -> RE: Еднократни пелени (28.12.2010 23:32:15)

Јас имам редовно ваков проблем, секоја вечер менуваме по 2-3 пелени и тоа исклучиво памперс навечер... значи стално го местам со курето нагоре и прелева странично, а кога не е нагоре прелева при првото мочкање и тоа позади кај газето... син ми има скоро 2 години и пие многу течности, по 2-3 шишиња

Страница: <<   < Претходна страница  16 17 [18] 19 20   Следна страница >   >>