RE: Еднократни пелени (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

Палешка РР -> RE: Еднократни пелени (5.1.2011 7:11:02)

Puffies се најдобри пелени кои досега сум ги пробала, меки, нежни, впиваат и многу убаво лежат на телото.

baby_bump -> RE: Еднократни пелени (5.1.2011 13:02:08)

Ние до сега користевме Becutan, но почнаа да протекуваат и навистина ми се многу крути во споредба со останатите.
Затоа, кога ќе ги потрошам овие, ќе прејдеме на Canbebe, а Pampers, можеби се навистина најдобри, но сепак од финансиска гледна точка нема да можеме да издржиме со таа цена.

darfil -> RE: Еднократни пелени (5.1.2011 13:31:17)

Koristev Daipers ultra thin(rasteglivi pozadi na grbceto) i redovno protekuvaa,a Daipers Flex (rasteglivi na stranite) ni ednas ne protekle.

Nadezna -> RE: Еднократни пелени (5.1.2011 18:42:49)

Site gi falat tie Puffies peleni. Kade gi ima i koja cena se?

Палешка РР -> RE: Еднократни пелени (5.1.2011 18:57:48)

Во Тинекс ги има, а цената различна, зависно од големината.

Nadezna -> RE: Еднократни пелени (5.1.2011 19:03:10)

Е ок де, ама која цена на пример , за кое пакуванје?
За да мозам да споредам како ке ми легнат на дзебот

Nadezna -> RE: Еднократни пелени (7.1.2011 17:50:04)

Gi najdov Pufies, gi ima i vo ALDI vo Butel 2, 799 denari 82 peleni.
Super cena :)

riba79 -> RE: Еднократни пелени (7.1.2011 18:07:25)

nadezna ti postaviv edno prasanje,vo koja bolnica se porodivte ako mozes pisi..pozdrav

Nadezna -> RE: Еднократни пелени (8.1.2011 11:10:41)

Riba, ti odgovoriv, ama ne si videla [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Vo GAK, znaci na Ginekologija na Klinika , Odlicen personal [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

riba79 -> RE: Еднократни пелени (8.1.2011 11:27:02)

da,vidov ti blagodaram ama me interesirase i sto treba da ponesam vo bolnica za mene i za bebusot?pozdrav

Snowhite RR -> RE: Еднократни пелени (8.1.2011 15:24:18)

риба 79 еве ОВДЕ можеш да прочиташ што треба да се понесе во болница

majmunce -> RE: Еднократни пелени (9.1.2011 16:44:09)

dali stanuva zbor za onie najlonski peleni svedski so gi vikaat nekoj, jas sum od pp

Maca25 -> RE: Еднократни пелени (9.1.2011 17:20:09)

станува збор за еднократни пелени, односно оние кои му ги ставаме на бебето за да мочка и кака.
тука можеш да ги видиш искуствата и мислењата на мајките со најразлични марки пелени.

AnnaMolly RR -> RE: Еднократни пелени (9.1.2011 18:43:03)

Веќе скоро 4 месеци користев кан бебе и бев презадоволна. До душа, не ме разочарале уште ама последните три пати кога купив пелени број 4+ во нив имаше спакувано пелени со големина 4. Разликата е мала, ама многу значајна.
Број 4 се од 7 до 18 кг, а 4+ од 9 до 20. Овие 4+ се покомотни кај ноџињата, за покрупни бебиња. Сто пати се јавив во Зегин да им кажам за да не се зезне некој друг како мене, тие ми викаат да се јавам кај произведувачот. Во Турција!
И сега користам Памперс слип енд плеј.
Кан бебе беа околу 640 денари за шеесетина пелени, а слип енд плеј се 499 денари 42 пелени. Разликата не е голема, а сепак Памперс си се Памперс.

bebushkaa -> RE: Еднократни пелени (11.1.2011 15:23:05)

Za samo tri nedeli otkako sum porodena probav tri vrsti na peleni...pocnav so pampers i radi finansii probav can bebe i becutan i iskreno do sega samo od becutan ne sum se razocarala...bez razlika sto pampersot e najdobar nas voopsto ne ni odgovarase...mislam deka toa e relativno i vi preporacuvam da isprobate od site nema sansi da se javi alergija od peleni, pa sami da si odlucite zatoa sto sekoe bebe e razlicno i razlicno podnesuva....

arh_diz -> RE: Еднократни пелени (11.1.2011 15:25:26)

Kaj nas se javi alergija od peleni i morav dva meseca da mu stavam pamucni peleni obicni sreka bese leto se ubiv od perenje.

bebushkaa -> RE: Еднократни пелени (11.1.2011 15:33:49)

Dobro e da se znae i toa...znaci dosta eksperimentiram....ostanuvame na becutan...pozz

Lokica1 -> RE: Еднократни пелени (12.1.2011 8:31:01)

Izvesen period sme samo na Becutan i sum zadovolna, no vcera vo market nemase 4-ka, a bev vo brzanje i nemozev da odam po drugi marketi pa zemav Puffies 4-ka 779den - 70peleni.. ke vidam kako ke se pokazat, spored iskustvata na mamickite gledam deka dobro se pokazale.....pa ke vidime kaj nas kako ke bide.

pavcule -> RE: Еднократни пелени (12.1.2011 19:22:36)

Jas koristev i becutan i pampers i sega sum na canbebe 3, koi se 8 den pelena.Od pampers mi se isfrla deteto,dali bese od niv ili taka se pogodi ne znam.
A inaku ne sum bas zadovolna od canbebe bidejci protekuvaat,pelenata e suva a deteto e do glavceto mokro.
moze pa bebeceto e golem pomocko.[sm=smiley36.gif][sm=duda.gif]
sega da go potrosam i ova pakuvanje ce smenam nekoi drugi.

Nadezna -> RE: Еднократни пелени (12.1.2011 19:24:39)

A inaku ne sum bas zadovolna od canbebe bidejci protekuvaat,pelenata e suva a deteto e do glavceto mokro.

Akko ti e masko bebeto, mesti mu go kureto nadolu, mozebi e zatoa, kaj mene toa bese

pavcule -> RE: Еднократни пелени (12.1.2011 19:53:14)

I toa go probav,i nagore koga mu e,i koga mu e slobodno isto e.mislam deka e do pelenite.
moze so tek na vreme ce gi najdam vistinskite.[sm=smiley1.gif]

Nadezna -> RE: Еднократни пелени (12.1.2011 23:45:42)

Jas sum na Dajpers...

Nadezna -> RE: Еднократни пелени (15.1.2011 23:00:41)

Ziti boga, site ni protekuvaat od strana peleni. Ima nekoi peleni koi imaat pamuk i od strana, kaj lepenkite?
Ili site e samo hartija tamu/?

Lokica1 -> RE: Еднократни пелени (17.1.2011 9:04:06)

Pred nekoj den pisav deka zedov prv pat Pufies peleni i zal mi e sto imam negativno iskustvo od niv, imeno meki se-da,dobro lezat-da, rasteglivi lenticki - da, apsorpcija -NE, znaci posle 3saati nosenje na pelenata kerkami e veke mokra od stranite , vcera ne se sekavam kolku pati ja presoblekov od glava do peti. A od druga strana pak me zbunuva toa sto 3-4 noki znaci so nosenje na pelenata po 10-12 saati ne e izmokrena koga stane a pampersot poln prepoln. Neznam sto e problemot prvo mislev deka ne sum go namestila ubavo pampersot no ne sekogas vnimavam na toa, mozebi pa taka se pogodile nokolku parcinja od pampersot stvarno neznam sto da mislam, mnogu mi se simpaticni pelenite sarenki, mekicki epten no po se izgleda ke si se vratime na Becutanot, toj retko koga ni propustil.

Nadezna -> RE: Еднократни пелени (17.1.2011 10:07:45)

Pred nekoj den pisav deka zedov prv pat Pufies peleni i zal mi e sto imam negativno iskustvo od niv, imeno meki se-da,dobro lezat-da, rasteglivi lenticki - da, apsorpcija -NE, znaci posle 3saati nosenje na pelenata kerkami e veke mokra od stranite , vcera ne se sekavam kolku pati ja presoblekov od glava do peti

Znaci, sega ke probam so Daipers Flex.

Страница: <<   < Претходна страница  18 19 [20] 21 22   Следна страница >   >>