RE: Еднократни пелени (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

bajaderce -> RE: Еднократни пелени (21.3.2012 7:58:22)

Pmeprs se najubavi ama najskapi, probavme i becutan , ne ni odgovaraat mnogu se kruti , sega sme na Pufies i super se...barem za sega, e sega edno prasanje, koga treba da preminam na pogolem broj, nie koristime sega od 3-6 kg, a Mia ima 4.5 kg...treba li da i zemam pogolemi ili uste da terame so ovie sto si gi koristime ???

dostickage -> RE: Еднократни пелени (21.3.2012 8:04:46)

Kje osetis sama koga treba da se premine na pogolem broj:-)
Se si zavisi od deteto te od konstrukcijata na deteto.Ne se opteretuvaj kje vidis koga kje mu stane pelenata mala kje si kupis pogolema :)

bombica -> RE: Еднократни пелени (21.3.2012 8:27:04)

Ние сме сега на пуфис и арни се мада често насабајле кога ќе стане е помочан.Мислам дека проблемот не е до пелените туку до детево мое.Многу немирно спие и изгледа ја изместува пелената.....Добро мамички од кај купувате памперс?Јас пред некој ден купив актив бејби од зегин, пошто снемав пуфис а туш ми е далеку, абе катастрофа се пелениве.Ги носи 2-3 саати и кога ќе го соблечам цел е на газето како си песок посипан.Плус лепенките на левата страна буквално на сите пелени се криви.Значи кое ѓубре ни го продаваат[sm=hudicek1.gif]

Luci -> RE: Еднократни пелени (21.3.2012 8:33:18)

И јас последното паковање на Памперс актив бејби што го земав од Зегин ми се катастрофа пелените, многу често почнаа да ми пропуштаат што не беше случај до сега. Сега користам и паралелно Нанис и откако ќе ги потрошам памперсот само на Нанис ќе останам

bombica -> RE: Еднократни пелени (21.3.2012 8:36:25)

Луци од кај ги купуваш нанисот?

Luci -> RE: Еднократни пелени (21.3.2012 8:43:44)

Од Гиго Трејд, 5-ка големина е 450-460 денари 42 пелени

bajaderce -> RE: Еднократни пелени (21.3.2012 10:44:37)

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

Kje osetis sama koga treba da se premine na pogolem broj:-)
Se si zavisi od deteto te od konstrukcijata na deteto.Ne se opteretuvaj kje vidis koga kje mu stane pelenata mala kje si kupis pogolema :)

e fala ti mnogu na sovetot :)))

bombica -> RE: Еднократни пелени (21.3.2012 10:57:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

Е јбг не сум од Скопје[sm=smiley13.gif]А нанис користеше снаа ми за внук ми се сеќавам многу убави беа.Ќе побарам низ Велесов ама не верувам дека ќе најдам

Natasa981 -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 15:56:10)

Dali nekoja mamicka znae dali Pampers premium care br.4 se so gel?
Br. 3 ne se, ama ke treba da premineme na pogolemo brojce pa me interesira..

kremco -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 17:07:13)

Za Pampersot premium care 4 ,ic ne se kako prvite 3,nemaat mreza,celi se lilakovi ne  mi se tolku ubavi kako ovie a daleku od toa deka ne se kvalitetni,isto kako i active baby  mislam deka ima,zrnca neli se toa,sega toa lilakovoto neznam dali e gel??? 

Kockicka -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 17:11:35)

Jas gi koristam pampers activ baby 3 (4-9 kg )i se so gel no nekako mi se poneubavi od 2. Dali znaete dali ima velicina 3 bez gel ?

moni teo -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 17:31:34)

од кои пелени сте најмногу задоволни моето синче има 2 месеци и до сега користевме пелени од швајцарија но уште малку имаме вчера купив канбебе му ставив една се покака и одма му претече дури и тренерките ги извалка зедов 3 имаме 6300г некако се многу тенки ајде кажете ми вие какви користите за вашите [sm=duda.gif] п.с ако може и слика да ставите од пелените [sm=smiley1.gif]

Annet -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 17:35:33)

najzadovolna sum od Pufies najubavi se,,zimame i can bebe i violeta i daipers,sekakvi sum probala,dajpers e taka dobar,mislam podobar od drugive.... e vie se najubavi za mene [img]http://www4.slikomat.com/11/0331/nee-pufis.jpg[/img]

Kockicka -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 17:39:39)

Kolku pari se Pufies mozes da mi kazes za sporedba so Pampers na kvalitetot

amateuress -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 17:40:45)

koga stignavme do 4ka, i jas posle 2 golemu pakuvanja premium care preminav na active baby, skoro isti se, a kaj prethodnite 3 broja navistina imase razlika

Annet -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 17:42:57)

mislam 820 denari se tuka vo Tus marketite,site golemini se ista cena.eve ova pakovanje e za vas na slikava od 4-9kg.preubavi se,jas noke i za pa-p vakvi i stavam a za denski menuvam kako sto kazav,pampers original koristev eptena na pocetok mislam 2 meseca najveke,ama skapi mi se.....ako ima vakvi kaj sto zivees ti gi preporacuvam od srce;-)))mirizlivi se,nemaat gel da se lepi,rasteglivi elasticni,se prilagoduvaat na sekoe malo gaze;-)))
ovie ti idat 82 za 820 denari ,kaj nas tolku se,i denski edna pelena i stoi od ovie koga i stavam najdolgo od site nem asansa da propustat nie gi koristime veke 5 meseci
ИЗВОРНА ПОРАКА: Kockicka

Kolku pari se Pufies mozes da mi kazes za sporedba so Pampers na kvalitetot

Kockicka -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 17:43:46)

Jas nekeko primetiv od 3 pampers activ baby nekeko imame crvenilo na gazeto a pocesto ja presoblekuvam za razlika od pampers 2 new baby ama veke ne ne sobiraat 2 golemina :)

amateuress -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 17:44:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasa981

Dali nekoja mamicka znae dali Pampers premium care br.4 se so gel?
Br. 3 ne se, ama ke treba da premineme na pogolemo brojce pa me interesira..

kako sto napisav pogore, od 4ka navamu sme na active baby, iskreno mislam deka se isti po kvalitet, a sepak se malku poeftinki :) premium care 4 imaat gel definitivno, duri i ednoto pakuvanje mi se pogodi epten da imaat gel
izvinete sto se povtoruvam, ama konecno mi svetna sijalickata kako da citiram [sm=jezicek.gif]

Natasa981 -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 19:10:48)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kremco

Za Pampersot premium care 4 ,ic ne se kako prvite 3,nemaat mreza,celi se lilakovi ne  mi se tolku ubavi kako ovie a daleku od toa deka ne se kvalitetni,isto kako i active baby  mislam deka ima,zrnca neli se toa,sega toa lilakovoto neznam dali e gel??? 

pa i toa mene me interesirase.. toa ljiljakovoto e definitivno gel,samo mislam deka ne e vo zrnca[sm=zmeden.gif]. Sega eve proveriv , premiumot go podobrile , stavile nekoj si maxi dry sloj, za polesna vpivlivost i zastita.Pretpostavuvam taka e so site brojcinja, ne samo so br. 4. Inace, nemaat takva zastitna mrezicka kako prvite 3 broja, koi voedno nemaa ni gel.. Da znaev mozebi ke si zemev active baby..Skoro isti mi se. Samo ova premiumot nekako pomeki , stoznam.
do koga ke pravam utki so ova pelenive, aman veke!

Natuska85 -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 19:44:00)

Кај има продавници на Гиго трејд?

Andriance -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 20:01:39)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natuska85 RR

Кај има продавници на Гиго трејд?

Natuske, nemaat isti ceni site Gigo markwti....na primer gigo golemiot market sto e nakaj dracevo e ist kak drugive..duri i poskap..ja Diapers gi kupuvav 655 ( economy pack od 7- parcinja) od Gigo sto e na patot nakaj kvantaski...vo merketot im se 701...sto ne e mala razlika...znachi najeftinot Gigo e na patot za nakaj kvantaski...mene mi odgovara zasto moite se vo novo lisice..

Cipi Ripi -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 20:06:30)

Vo pravo e Andriance. Jas sum slusnala deka i toj vo Radisani e dosta eftin, ama ne znam tocno cena za pelenive.

vanessa30 -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 21:41:37)

Eve i jas da se vklucam vo diskusijava, nie do pred nekoe vreme koristevme can bebe , i prejdovme na cetvorka, megutoa iako se od 7-18 kg,a David togas bese okolu 8 kg od kakuskite od strana mu propustaat, i za proba zemav Daipers i se pokazaa kako mnogu podobri, pomeki se i potrosiv edno jampo pakuvanje i voopsto ne ni propustija, pa sega se prefrlam na niv. Dodusa imam uste pola paketce od Can bebeto da gi potrosam.

elenak -> RE: Еднократни пелени (31.3.2012 21:58:29)

Jas gi koristam pampers activ baby 3 (4-9 kg )i se so gel no nekako mi se poneubavi od 2. Dali znaete dali ima velicina 3 bez gel ?

Pampers premium care

lilicka -> RE: Еднократни пелени (1.4.2012 0:43:42)

Со сигурност знам дека сите пелени освен Памперс се најефтини во Гиго тејд што е накај Кванташки.....а Памперс се најефтини во аптеките на Еурофарм!!!

Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>