RE: Еднократни пелени (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

Barbicki2 -> RE: Еднократни пелени (9.10.2012 14:19:45)

Svajcarskite se super,i nie gi koristevme,ama vistina imame koristeno poveke razlicni od niv,ama samo edni se originalni i rastegliva lenta,meki, ne propustaja,super bea.

Beatris -> RE: Еднократни пелени (9.10.2012 14:35:21)

Абре луѓе не ни е нас до големината, слабичко е моево, 5 и ставам, со 4ка или 4+ страва и ужаса се правеше навечер, сега не ни има она килажа за 5ката и баш и се така комотни, дури и големи, преку ден на глава да стои не пропуштаат ама ноќе лом. Сабајле кога ќе стане не е тоа дека нешто и протекло дека и е голема или не убаво наместена, туку апла нема веќе кај да идат мочките, пуна е, не можам ни да ја свиткам од што е преполна, да замавнам по некого со така свиткана пелена како топка глава гарант му кршам [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

blond -> RE: Еднократни пелени (9.10.2012 17:24:51)

И еве пак ги сменивме. Сега сме на Памперс актив бејби. И ептен, ама ептен ми се допаѓаат. Баш за активни дечурлии ко тој мојот палавко. Една недела како ги користиме, ќе видиме понатаму како ќе е.

Malecka23 -> RE: Еднократни пелени (9.10.2012 17:35:44)

nie koristime babylove prezadovolna sum no mm vo sabotata po greska pak pampers mi kupil i toa najgolemoto pakovanje od 108-talent nema veze nokeska na M i menuvam pelena vo 03 i vo 07 ima sto da vidam bese malku mockana i pelenata luge raspadnata i gazeto ne mozev da stignav da i go izbrisam od gelot vnatre sto e znaci koa vidov[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]i nikoga spoveke pampers

Malecka23 -> RE: Еднократни пелени (9.10.2012 17:36:27)

a so mm gi testiravme babylove se pamuk nemaat gelovi

Cipi Ripi -> RE: Еднократни пелени (9.10.2012 17:42:01)

Nie sea se naoruzavme so puffies, kupiv 2 od Tineks, 669 den sea sto imaa akcija.[sm=bravo.gif]

Annet -> RE: Еднократни пелени (9.10.2012 18:29:30)

si kupivme Puf Puf hah,pak si se vrativme na najdobrite za nas

kikicka -> RE: Еднократни пелени (9.10.2012 21:12:23)

Како ги тестиравте со мт? На вас пробавте?[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Се шалам нормално,малку да се насмееме.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23

a so mm gi testiravme babylove se pamuk nemaat gelovi

lilicka -> RE: Еднократни пелени (9.10.2012 21:40:03)

Јас денес земав Памперс актив б. 4+ па ќе видиме како ќе помине ноќеска!
Сабајле кога стана со дајперсот беше до гуша мокра[sm=smiley13.gif]
Мене пуфис ми се допаѓаат ама ќерка ми се исфрла од нив!!

anaana -> RE: Еднократни пелени (12.10.2012 12:57:53)

da prasam nekoj koristel pampers active baby ama germanski?
jas na pocetok koristev premium care i na niv pisuvase made in germany. sega sme na puffies super ni se. ama pred nekoe vreme sakav da probam pampers active ama na site pisuva poland. i vo zegin i vo tinex i vo kam market. i eve niz ohrid po marketive gledam sekade e poland. ima li voopsto made i germany kaj nas?
:)))
p.s. mi donesoja sleep and play 3ka polski. lele lugje uzas pelenata. dve iskoristiv i si stoi pakovanjeto. ne znam kakvi se sleep and play germanskite ama ova mene sto mi gi donesoja bea katastrofa. vo portokalovo pakovanje :))
i stvarno ne znam dali ima razlika, znam samo deka premiumot bea preubavi ama se skapi.
ajde nekoj iskustva so mamicki sto probale i od germanskite i polskite

*Elena* -> RE: Еднократни пелени (12.10.2012 13:35:23)

Jas koristam samo pampers active baby, na pocetokot koristev i premium care...ednas imam kupeno slep & play od nasive tuka i ne gi biva, a i za tie pari tolku. Letovo vo Gr kupiv sleep & play germanski i bea mnogu slicni na active baby, skoro isti so rasteglivi lepenki, smo sto bea beli, i bea top. Kaj nas active baby osven polski drugi nemam videno, ama mene mi se dobri i polskive, se desava ponekogas koga sin mi pie mnogu voda nokeska, da se prepolni pelenata i da protece, ama vo toj slucaj mislam deka i noksir da mu stavam ke protece, a ne pa pelena[sm=jezicek.gif]

dostickage -> RE: Еднократни пелени (12.10.2012 13:42:38)

Jas sum kupila Sleep & Play od Ljubljana i toa za 7 EUR i bea ludilo.
A nasive se krsh.Poslednite Active Baby koga gi kupiv se utepav od baranje po celo Skopje i osven Polski drugi ne najdov.Ova zboram za pred nekolku meseci. Sega kako e ne znam 

ostoun -> RE: Еднократни пелени (13.10.2012 18:12:59)

Jas zedov babylove peleni i prvata nokj ni propustija, pa sega gi koristam samo denje. Ama kje probam uste edna nokj pa kje vidam da ne bilo incidentno (eventualno pogolem broj). Na dopir se malku pokruti od pufies i daipers, ama koga kje gi stavis na bebeto se meki. Imaat lastice na grbot i plus elasticni lepenki od stranite. Inaku i tie imaat gel, nema peleni ednokratni, a bez gel. Cenata e 509 den. za site golemini, samo vo 3 ima 50, vo 4 -42, i 4+38.Ima i vo kartonski pakuvanja ama cenata bese ista barem jas koga kupuvav.

eli07 -> RE: Еднократни пелени (13.10.2012 22:10:34)

Jas bev taa koja sekogas navivase za Pampers ali eve veke 5 noki po red ni propustaat sabajle sme utop :( Jes da maliov dosta mocka ama za tie pari treba da se ok.Stvarno se iznervirav.Gi koristime inace Aktive Baby 4.Ke gi smenam zimi se [sm=zmeden.gif]

lilicka -> RE: Еднократни пелени (13.10.2012 22:15:29)

Памперс се катастрофаа незнам зошто ама мислам дека многу малку упиваат од Дајперс јас сите пелени ги пробав и на крај ми остаана оние швајцарските....секоја утро е утоп мокра и грб и цело меше ми е став ќе ми настине детево!
Ете вчера ноќта ја преслеков во среден ноќ и сабајлето ми беше пак мокра!!![sm=smiley13.gif]

cleo -> RE: Еднократни пелени (14.10.2012 0:40:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: eli07

Jas bev taa koja sekogas navivase za Pampers ali eve veke 5 noki po red ni propustaat sabajle sme utop :( Jes da maliov dosta mocka ama za tie pari treba da se ok.Stvarno se iznervirav.Gi koristime inace Aktive Baby 4.Ke gi smenam zimi se [sm=zmeden.gif]

Eli, ista situacija [sm=smiley13.gif] Nie vekje gi zamenivme so Pufies ama od obicnite (ne Fashion) i odlicni se! Toplo ti gi preporacuvam!

Beatris -> RE: Еднократни пелени (14.10.2012 8:21:29)

А има ли 5, 6ка од пафис?

Calypso -> RE: Еднократни пелени (14.10.2012 9:24:32)

Од Puffies има бр.5, бр.6 нема. Мислам дека само Pampers има број 6, ама не сум сигурна. Инаку, Puffies дефинитивно се најдобрите пелени на пазарот кај нас, според мене. Само не знам зошто толку им рипна цената, воопшто не беа скапи, беа во рангот на Daipers, а сега се скоро на ниво на Pampers.
Инаку, на син ми му беа погодени и обичните и дезенираните Puffies, е сега цената во Тинекс им е иста, а во Дон Маркет дезенираните се за некои 100 ден. поскапи од обичните. Во Тинекс во Скопје имало промоција, а во Охрид (каде што сум моментално) нема. Додека во Дон се стандардна цена од 800 ден. за 58 парчиња (бр.5)

Bethany -> RE: Еднократни пелени (14.10.2012 10:42:17)

И ние се вративме на Пуфис, сега ги земавме тие дезенирани, не гледам никаква разлика помеѓу тие и обичните. Дајперс почна да ни пропуштаат, не знам зошто , дури ни пелената не е полна, некогаш и усред ден пропусти.
Сега преку ден му ставам од Дајперс што ми останале се уште, а преќу ноќ Пуфис, па понатаму пак ќе продолжиме со Пуфис. Инаку повторно најдов во магацините тука во Те. дезенирани по цена од 770. [sm=smiley32.gif]

anaana -> RE: Еднократни пелени (14.10.2012 12:12:04)

jas vo don prasuvav za puffies 3ka bea 860 ili 880 ne pamtam. vo toj stop market (za ohrid zboruvam) se 829 den site puffies bez razlika na brojka i dali se fashion ili ne.
vcera bev vo tinex struga - sto pretpostavuvam vazi i za tinex ohrid, obicniote puffies bea 766 a fashion bea 970. lele ova so cenive se nerviram... odam po marketi i samo gledam kolku pari se pelenive. lugje ima golemi razliki :)))
vo kerfur skopje bea 999den. :))
a inace mene mi se super ama tie obicnite

julija.r -> RE: Еднократни пелени (14.10.2012 22:48:43)

Mamicki gledam i vie maki macite so pelenite..i jas imam masko i umrev od preslekuvanje navecer zosto mi se razbuduvase mokar. Pampers, Canbebe, HelenHarper gi probav i loso iskustvo.
Daipers 4 isto mi propustija i po ssovet na edna iskusna mamicka kupiv daipers 5ka iako sin mi ima okolu 9,5 kg i CUDO.
NE MI PROPUSTAAT!!!
I jas vekje krenav race i sakav Puffies da probam, uste tie ostanaa no eve sto bil problemot. Trebao pogolemi za da ima prostor za mockata.
Pozdrav i se nadevam ke pomogne mojot sovet!!

Bilence2 -> RE: Еднократни пелени (14.10.2012 23:41:04)

Kade gi kupuvate tie svajcarskite? Kako se vikaat? Koja cena se?

ostoun -> RE: Еднократни пелени (17.10.2012 20:45:03)

Svajcarskite peleni se peleni vo prozirno pakuvanje po 20 peleni, i vnatre ima etiketa na koja pisuva svajcarski peleni sigurno si gi videla a cenata e 160-180 den. samo mene mi e sube da zemam zatoa sto tie doagjaat refus i ne znam kolku race gi doprele dodeka gi spakuvale.

ivoni4ka -> RE: Еднократни пелени (17.10.2012 23:26:35)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ostoun

Svajcarskite peleni se peleni vo prozirno pakuvanje po 20 peleni, i vnatre ima etiketa na koja pisuva svajcarski peleni sigurno si gi videla a cenata e 160-180 den. samo mene mi e sube da zemam zatoa sto tie doagjaat refus i ne znam kolku race gi doprele dodeka gi spakuvale.

zosto stoun ?
pa jas eve 4 mesec kako gi koristam i top se nemam nikakv zabeleski a plus ako veke tolku zapnjas za higiena tie se pakuvani vo kesicki od po 20 peleni vnatre isto kako drugite matk na peleni
a za cena mm gi kupuva od kumanovo i za brojka 4 se 7,5 den 1 pelena, na pakovanje 150 denari, bas orginalni svajcarski peleni gi uvezuva firmata TAni , drugite se fals

ivoni4ka -> RE: Еднократни пелени (17.10.2012 23:27:58)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bilence2

Kade gi kupuvate tie svajcarskite? Kako se vikaat? Koja cena se?

zavisi od koj grad si ako sakas pp poraka ke ti pisam da se javis vo firmata Tan ke t kazat za tvojot grad

Страница: <<   < Претходна страница  52 53 [54] 55 56   Следна страница >   >>