RE: Еднократни пелени (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

Beatris -> RE: Еднократни пелени (22.10.2012 16:10:47)

Женски имам пишувано погоре за проблемите со пелените. Викендов земав Chicco бр. 5 и вчера вечер не ми пропушти за првпат. Ако не пропушти и денес значи се полн погодок. Инаку се меки и убави, со растегливи лепенки. Цената е 289 ден, за 18 парчиња (бр. 5), во помалите сигурно има повеќе пелени.

Не дека се ефтини, ама ако е тоа начин да бидеме суви навечер, тоа е!

*Elena* -> RE: Еднократни пелени (22.10.2012 20:22:29)

Nie resivme da probame i drugi peleni osven pampers active baby, i zemavme od ramstore pufies dezenirani 766 den bea i tie i obicnite sto se 70 parcinja vo pakuvanje. Inace na mm mu dale vo market 3 novi peleni becutan za proba, i stvarno imaat podobruvanje, ne se veke tvrdi kako karton, pomeki gi napravile, gi probavme za preku den, ok bea...ama kako i da e za navecer uste sme samo na pampers acctive baby :)

Cvekelencule -> RE: Еднократни пелени (22.10.2012 21:21:45)

И ние користиме Бекутан еве веке имаме 16 месеци и ниеднаш се нема случено да е прокисната јас сум презадоволна искрено поздрав мамички

Annet -> RE: Еднократни пелени (23.10.2012 14:25:53)

Beatris RR kako so pelenite,ubavi li se,Chicco??? ima i edni helen harper i edni Molteks,kakvo iskustvo imate so niv?

anaana -> RE: Еднократни пелени (23.10.2012 19:19:42)

mamicki kazetemi dali ste imale probem pelenata da vi propusta ama napred kaj stomaceto? znaci nemame problem megju nozinjata tuku skoro sekoe sabajle e vodena na meseto bidejki e mnogu aktivna i skoro po cel den e na stomace i pelenata tuka e epten polna a nazad e suva. koristime puffis i sega ne znam sto da smenam.
probav sekako da i ja mestam ama eve i preku den koga igra spie taa se vodeni napred kaj stomaceto..
nekoj predlog. da smenam peleni ama ne znam koj????

Annet -> RE: Еднократни пелени (23.10.2012 19:26:26)

ana ana i na mne isto,napred na meseto ziva voda e,pelenite ne se toa sto bea...neznam ke menuvam i jas

anaana -> RE: Еднократни пелени (23.10.2012 19:58:54)

jas kupiv sega pogolemo brojce ke vidime kako ke bide. ke vi pisam za nekoj den. ne znaev sto peleni da zemam i pampers ne se toa sto bea :)))
pa ako ne gi biva ova puffis - pogolemovo brojce ke baram od vas soveti za drugi peleni :)))

mila 3 -> RE: Еднократни пелени (23.10.2012 20:15:17)

Nie gi koristime Dajpers i sum zadovolna, niednas ne mi propustile [sm=smiley1.gif]

Bethany -> RE: Еднократни пелени (23.10.2012 20:39:04)

Ние веќе неколку ноќи ставаме од Дајперс бр.5 и добри се, а преку ден од Пуфис бр.4 , да ги потрошиме тие и дефинитивно треба веќе да сме на 5. Мали му се овие, а 5 во обимот се само пошироки и тоа лепенките ги залепам поблиску и супер се.
Така да првин пробајте со поголемо бројче ако пропуштаат.

anaana -> RE: Еднократни пелени (23.10.2012 21:25:04)

dajpers gi kupuvate od kam? kolku peleni ima vo 4ka i kolku pari se?
jas kupiv sega 4ka puffis pa ke vidime. i toa vo tinex se sega 766den - 70peleni - kupuvam od tie obicnite ne dizajnirani

ama ako i 4kata i propustaat ke moram da baram novi

sandriana RR -> RE: Еднократни пелени (23.10.2012 21:43:55)

Dajpersot 4 se 50 parcinja vo pakuvanje, okolu 550-600 denari se, zavisi kaj kupuvas.

Beatris -> RE: Еднократни пелени (23.10.2012 22:59:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

Beatris RR kako so pelenite,ubavi li se,Chicco??? ima i edni helen harper i edni Molteks,kakvo iskustvo imate so niv?

Со chicco две вечери по ред сме суви. Памперс ми пропуштА и актив бејби и премиум, дајперс беа ок, ама и тие почнаа да пропуштаат. Пробав и бејби лов од дм, иста песна. Ке тераме со овие сега за ноќе, мада скапички се некако и има само мали пакувања

Luci -> RE: Еднократни пелени (24.10.2012 10:13:43)

И нас почнаа да ни пропуштаат Памперс премиум кер(понекогаш, не секогаш) и вчера пошто тие ни беа потрошени купив Пафис од тие стандардните и сабалево пак мокар. Значи уште Чико остана да купам. Дома во моментов сме со 3 отворени паковања пелени, Памперс слип енд плеј, Дајперс и Пафис

anaana -> RE: Еднократни пелени (24.10.2012 11:00:45)

jas ne znam dali e period kaj sto detevo e premnogu aktivno ili do pelenite e. sega staviv 4ka pa ke vidime. dosta e pogolemi od 3kata pa moze nema da e vodena tolku.

temjana -> RE: Еднократни пелени (24.10.2012 11:09:05)

Beatris imase vo enci menci promocija na chicco peleni izleguvase po 9 den. edna shto e dosta evtino. Neznam dali uste ja ima promocijata ova bese pred nekoi 2 nedeli

elenak -> RE: Еднократни пелени (24.10.2012 11:24:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mila 3

Nie gi koristime Dajpers i sum zadovolna, niednas ne mi propustile [sm=smiley1.gif]

Исто. 

Beatris -> RE: Еднократни пелени (24.10.2012 11:31:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana RR

Beatris imase vo enci menci promocija na chicco peleni izleguvase po 9 den. edna shto e dosta evtino. Neznam dali uste ja ima promocijata ova bese pred nekoi 2 nedeli

Излегувало за тие малите 1 и 2 што има повеќе во паковање. Овие нашиве искачаат 16 ден. Сегашната промоција е 3 паковања пелени + степ ап шише гратис (што не ми треба успут). Јас земав едно пакување колку за проба.

Инаку денес сабајле, по трет пат е сува [sm=bravo.gif]

Bethany -> RE: Еднократни пелени (24.10.2012 11:55:15)

Е па еве и јас да дадам рапорт. Пак сабајлево мокри [sm=smiley6.gif]
Ем е број 5. ама па и не знам како да и не биде мокар. Пелената полна , преполна, навечер после бањање во 7, вечераше и право в кревет и стана сабајлево во 8. Не се буди преку ноќ, не пиеме млеко навечер, не пие ништо преку ноќ и ете. Значи 13 саати со пелената, а јас не можам да го будам преку ноќ да го пресоблекувам [sm=zmeden.gif] Не знам што да правам. [sm=smiley24.gif]

meU87 -> RE: Еднократни пелени (24.10.2012 12:52:41)

Ние од прв ден користиме Виолета, само имам ставено една пелена Памперс, што ни ја дадоа од болница, демек за проба и споредба. И детето се исфрли на газето, цели пликови , па еве уште се лечиме и после една недела.
Инаку од Виолета сум задоволна, досега ни имаат пропуштено два пати, но мислам дека е моја грешка, зошто прво не и ги стегам, а и она е многу мала иако ги користиме најмалите од 2-5кг, а и ја немав променето сигурно 6-7ч.

Annet -> RE: Еднократни пелени (24.10.2012 13:24:28)

Znae li nekoja velesanka dali vo Veles ima na Cicco pelenite nekade?? fala mnoguu..
meu87 jas po 3 pati noke i menuvam pelena dodeka spie,oti se prepolni,a ne pie sega tolku mnogu noke,izgleda se sal na nekoe tanko pamukce i normalno ne sobira,mesto da spie pomocana cela pa da mi nastinuva stanuvam ja soblekuvam ona ne ni sekava:))ima 14 meseci

lilicka -> RE: Еднократни пелени (24.10.2012 14:42:10)

Аааа и јас ќе земам Чико штом има задоволни од нив мож тие конечно ќе ни се погодат![sm=smiley36.gif]

Gwendolin -> RE: Еднократни пелени (24.10.2012 16:53:41)

Мојата [sm=duda.gif] е с Кан бебе од првиот ден. Може не се супер, понекогаш ми пропуштиле и тоа обично кога имаме гости и ја држат во раце повеќе луѓе и се растрбушува, ама за цената си ја вршат работата. Навечер досега не ми пропуштиле, а кога забележав дека пропуштаат, земав еден број поголем. Добри се, само ако бебушка има на пример над 4 кг, тие од 2-5 кг. почнуваат да пропуштаат, а од 3-6 се супер. А инаку цената...јас ги земав за 623 ден. 86 пелени во паковање, а и мекички се, не се груби.

eli07 -> RE: Еднократни пелени (24.10.2012 17:00:57)

Samo sto gi zemav Chicovite peleni vecer ke gi probame i ke pisam rezultati :) A inace se izgor :( ali aj samo za navecer ke gi koristime :)

SkCura77 -> RE: Еднократни пелени (24.10.2012 18:27:13)

Досега користивме Канбебе 2,3,4 и 4+ и досега бевме ептен задоволни. Не пропуштаат, ги менував на секои 4-5 саати, освен на спиење. Пропуштаа само ако бебево се раскока во количка, па ја притиска преполната пелена, па тоа си претекува. Или ако некој го подржи во раце, па да го истушира со урина, пак од стискањето. Денеска маж ми купи Пафис, тие сите ги фалат, а начекал некој попуст, Пафис 4 со 70 пелени за нешто помалку од 800 денари. Па ќе ги видиме...

Mimushka -> RE: Еднократни пелени (26.10.2012 9:16:20)

Nas Canbebe ne ni propustaat ama se isfrlivme.
Mislam deka Canbebe ne propustaat od nadvor ama vnatre e bebeto mokro i od toa se isfrla.
Kade ima puffies na akcija? Da probame i nie. Ili ako znae nekoj za peleni osven pampers(zaradi cenata) sto go cuvaat bebeto suvo od vnatre?

Страница: <<   < Претходна страница  54 55 [56] 57 58   Следна страница >   >>