RE: Еднократни пелени (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

Luci -> RE: Еднократни пелени (26.10.2012 9:43:11)

Јас пред некој ден земав пафис од обичните не од тие фешн колекшн, и ич не ми се допаѓаат. Ми пропуштаат многу побрзо од било која друга пелена. Инаку ноќе еве два дена спиеме со дајперс и се будиме суви сабајле така да ќе терам со нив за спиење

anaana -> RE: Еднократни пелени (26.10.2012 9:51:38)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mimushka

Nas Canbebe ne ni propustaat ama se isfrlivme.
Mislam deka Canbebe ne propustaat od nadvor ama vnatre e bebeto mokro i od toa se isfrla.
Kade ima puffies na akcija? Da probame i nie. Ili ako znae nekoj za peleni osven pampers(zaradi cenata) sto go cuvaat bebeto suvo od vnatre?

jas koristam pufies ama sto znam eve veke sme na 4ka i poslednov mesec kako da ni propustaat. smeniv brojce zedov pogolem - do pred nekolku dena bevme na 3ka. ovie 4kava se pogolemi i na momenti mislam deka i se malku golemki pa gi stegam malku poveke. vo odnos na 3kata tocno, pomalku propustaat. ama pak ima denovi koga e mokra. sega ne mozam da procenam dali loso sum ja namestila pelenata bidejki maka macime nekogas so mestenje na pelena. mnogu e aktivna i se vrti na site strani pa duri da i ja namestam od edna strana se izmestila od druga pa se lazime so igracka so peenje i moze nekogas malku da se izmesti pelenata.
taka da ne znam dali sum bas najzadovolna od pufies. sega zasega ke gi koristam i eventualno ako smenam bi gi probala dajpers posto citam na forumov dosta lugje se zadovolni. mislam deka za cena se isti
dajpersot kako sto kaza nekoj vo kam se okolu 600 den ama se se 50 peleni. pufies 4ka se 70 peleni 766den - ova e sega vo tinex cena
taka da mislam deka pufies sega se najeftini vo tinex
jas prethodno gi kupuvav 799den. cenata e ista za site brojcinja vo 2ka ima 96, vo 3ka 82, vo 4ka 70 peleni. za 5ka ne znam uste ni e rano :)))

Mimushka -> RE: Еднократни пелени (26.10.2012 11:16:06)

вака како што ве читам, а и според мое искуство изгледа пелениве не се постојано со ист квалитет- било која марка.
Којзнае што се се носи во МК!

Bethany -> RE: Еднократни пелени (26.10.2012 11:17:32)

Нас ни сега и Дајперс 5 пропуштаат [sm=smiley6.gif]

Ring -> RE: Еднократни пелени (26.10.2012 18:53:04)

Geldav vo Karfur nekoi novi peleni ....Babydream i uste nekoi , onaka na brzina gi vidov, dali nekoj gi probal ?

eli07 -> RE: Еднократни пелени (26.10.2012 19:09:15)

I Chicco ni propustija [sm=smiley13.gif]

lilicka -> RE: Еднократни пелени (26.10.2012 21:34:53)

Лелеле што ќе се прави со пелениве[sm=hudicek1.gif] и Чико ни пропуштија,денес земав Бекутан ама и тие некако ми се тапа[sm=zmeden.gif]
Веќе немам паметт[sm=smiley29.gif]

bombica -> RE: Еднократни пелени (26.10.2012 23:02:21)

И нас пафис почнаа да ни пропуштаат многу често изгледа ги израсипаа.Е сега дури незнам што да купам[sm=zmeden.gif] се испробав само пафисот ми беа саалам.Дајпрес ми се ок не пропуштаат ама многу го стегаат ластиците жар црвен е

Bethany -> RE: Еднократни пелени (27.10.2012 12:06:08)

еве и јас да се жалам [sm=smiley6.gif]
Пак сме мокри насабајле [sm=smiley13.gif] И тоа е бројот 5 [sm=smiley13.gif]

Не знам што да земеме, бидејќи кај нас е проблем што е по 12 саати во пелената, како бре да го будам преку ноќ да му менувам пелена? Кога легнеме, легнати сме. Ем не пие млеко, од течности само вода преку ден и не знам од кај па почна толку да моча преќу ноќ? Порано не беше така.

Кажувајте кои пелени најмногу собираат? [sm=smiley1.gif] Сега сме на Дајперс 5.

lilicka -> RE: Еднократни пелени (27.10.2012 12:39:14)

Da se pofalime nokta ja pominavme suvi....konecno[sm=smiley1.gif]
So Bekutan 5ka kruti nekruti ako se Ok i ponatamu jas ke zemam samo Bekutan zs veke banknotirav!

Bethany -> RE: Еднократни пелени (27.10.2012 12:49:09)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

So Bekutan 5ka kruti nekruti ako se Ok i ponatamu jas ke zemam samo Bekutan zs veke banknotirav!

Стварно ли Лиличка? Баш денес со мм збореме да ли да земеме Виолета или Бекутан, ако ти викаш добри биле ќе земам Бекутан и јас. Ма не ме интересира крути ли се само собираат ли, не протекуваат мочките? [sm=smiley1.gif]

lilicka -> RE: Еднократни пелени (27.10.2012 17:06:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Стварно ли Лиличка? Баш денес со мм збореме да ли да земеме Виолета или Бекутан, ако ти викаш добри биле ќе земам Бекутан и јас. Ма не ме интересира крути ли се само собираат ли, не протекуваат мочките? [sm=smiley1.gif]

Bethany 12h ни издржи пелената и сабајле беше сува ќерка ми ептен се израдував дај боже да се оки и понатаму!!Пробај си може ќе ви одговараат и на вас[sm=smiley2.gif]

Bethany -> RE: Еднократни пелени (27.10.2012 17:35:30)

фала Лиличка, баш ќе купиме и ќе пробаме. Се надевам ќе бидат добри.

anaana -> RE: Еднократни пелени (28.10.2012 9:05:26)

navistina li se tolku izdrzlivi becutan? i jas maka macam so pufies veke ne znam sto da kupam. mnogu e aktivna pie tecnosti mnogu. i sabajle e mokra. i mi e zal da ja gledam. kupiv pogolemo brojce ama pak nisto. preku den sme ok ama na vecer lele lele.. prvo sto se budam se prasuvam kolku e vodena a ne dali e vodena :)))
ajde soveti i iskustva za pelena za na vecer :))

raklav -> RE: Еднократни пелени (28.10.2012 18:56:40)

Ring
Geldav vo Karfur nekoi novi peleni ....Babydream i uste nekoi , onaka na brzina gi vidov, dali nekoj gi probal ?

[
da super se a kolku parise i kolkavi pakovanjata

anaana -> RE: Еднократни пелени (28.10.2012 20:36:26)

jas kupiv becutan 4ka za proba. stvarno se malku pokruti nemaat elasticni lepenki no nazad na grbceto ima eden del elasticen. vaka ne deluvaat loso. sega mu smeniv ne bese vodena. ke vidime vecerva kako ke pominime. ako e dobro zemam takvi kruti kruti ama barem da sme suvi. so pufisov nekako ne bas ni odi :)

Calypso -> RE: Еднократни пелени (28.10.2012 22:23:42)

Зарем до толку ги расипале Пафис, бр.4 само од нив користев за син ми... беа најдобри пелени. Инаку сега користиме Дајперс сензитив бр.5 и фала му на Бога, супер се. Досега не сме имале проблем од нив.

anaana -> RE: Еднократни пелени (28.10.2012 22:27:51)

iskreno ne znam veke i jas. jas si bev prezadovolna so pufies. 2ka 3ka si koristev se si bea super. veke 3ka pocnaa da ni propustaat si vikam mali moze i se. zedov 4ka
ama pak na sabajle e mokra
ke vidime sabajle kako ke se razbudi
a se mislev dali dajpers ili becutan
pa na nekoj post pogore procitav deka bile dobri i zatoa od niv zedov za proba
inace da ne znae nekoj kolku se vo zegin becutan 4ka jumbo
i kolku peleni ima?

anaana -> RE: Еднократни пелени (29.10.2012 8:26:42)

nie se razbudivme suvi so becutanot peleni. :)
bas denes ke odam do zegin da vidam tamu kolku pari se jumbo. znam deka obicno tamu imase nekoj popusti na becutan i violeta. ama dali uste gi ima ne znam

Bethany -> RE: Еднократни пелени (29.10.2012 8:44:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana

nie se razbudivme suvi so becutanot peleni. :)
bas denes ke odam do zegin da vidam tamu kolku pari se jumbo. znam deka obicno tamu imase nekoj popusti na becutan i violeta. ama dali uste gi ima ne znam

[sm=bravo.gif]
п
И ние се разбудивме суви сабајле со Дајперс ама па и не мочкаше многу ноќва. Како и да е, и ние ќе земеме Бекутан. Јас и инаку многу сакам Бекутан и нивните производи, и воглавном се користам Бекутан и марамчиња влажни, купки ,сапуни, шампон чат-пат, млеко за сунчање летото (многу добра заштита има), а ете никогаш немам пробано пелени Бекутан, па ќе земеме и ние денес - утре.

dostickage -> RE: Еднократни пелени (29.10.2012 8:51:05)

Nie vcera bevme vo Vero Taftalidze i mi dadoa Becutam peleni gratis,imase promocija.
Mozam da gi pofalam deka malce gi podobrile.
Pomeki se a imaat i promena vo lepenkite.

Annet -> RE: Еднократни пелени (29.10.2012 8:54:25)

a bekutan pelenite imaat li novo pakovanje ili istoto e?
kako da gi prepoznaeme dali ste stari ili nov?
daj boze veke da se najde care,eve nie probavme i chicco super ni se,ama kaj nas gi nema treba da ideme vo sk po niv ,ne ni odgovara bas,a isto da vi kazam nokeska i staviv Helen Harper,preubavi peleni vaka se ,meki so elasticni lepenki,ubavi mi se,ne i propustija,imaat gel ama eve nemase reakcija od nego,ke teram sega so ovie,a moite faleni Puffis ostnuvaat vo minatoto hehehhee

acemace -> RE: Еднократни пелени (29.10.2012 9:04:21)

И јас за син ми има 4 месеци земав Бекутан ама можам да кажам дека се катастрофа, не се местат убаво, пропуштаат од секаде не сум впоопшто задоволна,а да биде уште поинтересно земав големо паковање тоа со гратис марамици. Според мене Дајперс се најдобри

Pepelaska * -> RE: Еднократни пелени (29.10.2012 9:11:40)

Ние сме на бекутан од почеток до денес 2 години , јас сум презадоволна , досега дали 2 пати се разбудил воден, и тоа откако ќе стане се моча па ке му пуштат, ама само толку.Исто е пакувањето само пелените се потенки и помеки сега.

Јас ги купувам во еден маркет ( не сум од Ск) 789 денари , во зегин се мислам околу 800 - 850 , 5ка џамбо пакување и има 68 пелени.

*Elena* -> RE: Еднократни пелени (29.10.2012 9:13:13)

Becutan imaat novi peleni, i nie gi testiravme tie trite sto ni gi dadoa gratis, za preku den bea ok. Definitivno bea pomeki od starite becutan. A neznam dali na starite imase lasticinja na lepenkite i na zadniot del od pojasot, ama na ovie toa im e del od reklamata na opakovkata [sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  55 56 [57] 58 59   Следна страница >   >>