Ledi D -> RE: Детски колички (14.10.2013 19:22:15)
|
Ti blagodaram za detalniot odgovor Ana. Te molam uste za informacija dali normalnoto sediste koga e skros navaleno e stabilno. Se dvoumam i megu ovaa kolicka Free On..nekoja nova marka,hrvatska no vaka kolku sto ja imam videno voopsto ne se razlikuva od poskapite kolicki. Trio sistem e 15.000 den. Ve molam za mislenje..koja kolicka bi ja odbarale vie... Chippolino Maxima [img]http://www.freeon.si/public/images/57997_zdruzeno.jpg[/img] ИЗВОРНА ПОРАКА: anaana ИЗВОРНА ПОРАКА: Ledi D Ана гледам дека поназад имаш пишувано доста за оваа количка. Јас сега почнав да разгледувам колички и оваа некако најповеќе ме бендиса и цена, и изглед и функционалност. Доста е слична со новите 2013 модели.Се двоумам дали да земам дуо или трио комплет. Ме интересира твое мислење во врска со корпата. Се мислам дали ако земам само корпа и стандард седиште,дали бебето ќе лежи во корпата и кога ќе е будно? Бидејќи доаѓа зима некако ми е пологично само корпа да земам...ем заштитено кога одиш на советувалиште или до кај твоите на гости, ем како креветче.Таман ќе дојде пролет ќе одговара нормално седиште. Vaka jas mnoooogu ja koristev korpata, do kaj 6 meseci postojano se vozevme so nea. i po doma i niz grad i po gosti nasekade i koga e budno i koga spie :))) korpata ima eden del nazad i moze malku da se krene naslonot kaj glavceto, e sega toa ne e mnogu, epten malku se podiga, ama ete da ne e epten lezecka. vo vrska so transporterot jas mozam da kazam deka mi bese najneiskoristen del. ne znam zosto ama bidejki ja imav korpata nikako ne mi bese logicno da go stavam bebeto vo transporter kade mi deluvase kako da ne mu e udobno, nasproti korpata kade mozese da lezi da se protegne da mrda kako saka. i mozebi zatoa ne go koristev. koga ja nadrasna korpata veke transporterot ne mi vrsese funkcija osven za vo kola ako odevme nekade. moj sovet mozes da si ja zemes samo so sediste i korpa, i da si kupis sediste za vo kola tie sto se o 0 do 18 (znaci do kaj 3-4 godini) taka ke imas i kade da go nosis bebeto vo kola, koga ke ti ja nadrasne korpata i ke si spie vo korpata dodeka e malo.. inace kolickata so transporterot dosta dobro izgleda, taka toj malecok kompakten i jas koga ja vidov i so toj del epten mi fati oko, ama nemase koj da mi kaze deka moze i nema da mi treba, pa si plativ nekoj 3000 poveke za trite dela. inaku ti mozes da si ja zemes so dvata dela pa ako epten mislis deka imas potreba od transporter ke si go kupis dopolnitelno, toj si se prodava i posebno ama mislam deka korpata ke ti zavrsi golema rabota. Barem mene mi zavrsi. bas e kako prevetce ima i svoja prektivka i mene super mi bese i uste nesto razlikata megju modelite 2011 i 2013 e samo bo bojata, nema nisto razlicno. am mislam deka postarite modeli se poeftini. nasata mislam deka bese ili 2010 ili 2011 a jas ja kupiv vo 2012 godina i znam deka bese nesto poeftina od taa 2012, razlika bese samo vo boite. sekoja godina izleguvaat razlicni boi i sarki na istite modeli na kolicki. ako ima nesto razlicno, togas toa e veke nov model na kolicka i ke se vika poinaku. barem jas koga kupuvav taka mi kazaa, a i vo shtip od kade sto ja kupiv mi go kazaa istoto
|
|
|
|