meU87 -> RE: Бебешка исхрана (21.3.2013 12:58:35)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: zzaa ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87 Денес и спремив варено јаболко и ќе го измешам со гриз со бурбон ванила, на Хумана. Претпоставувам дека е во ред комбинацијава????[sm=zmeden.gif] Имам земено и од онаа кашичка во прав е се приготвува со вода, на Хипп праска и банана. А сакам да ве прашам ова Бејби фрст пап, дали можам да го комбинирам со овошје и да и давам како замена за првиот оброк??? Всушност ние досега само еден оброк заменивме, еве веќе месец дена сме така, ми кажа педијатарот вториот да го смениме на 5м, но мене душа не ми дава. Сепак денес ќе пробам да и дадам и малку злеенчук. А здравје во понеделник ќе ставаме вакцина па ќе ја измериме и зависно од тоа како напредува ќе се одлучам за замена на втор оброк. super e kombinacijata so jabolko i griz,no neznam kolkavo e bebceto so griz mozes da pocnes od 7-8 mesec sodrzi gluten,ako e pomalo,mesto griz mozes da go napravis so melen oriz go imas vo site marketi,isto kasiska so jabolko mozes vaka da napravis(ovaa mi e od edna rr mojata ja obozava)ke ispeces edno jabolko ili ke go svaris kako sakas,ke ja ispasiras i ke dades mleko ako cica od tvoeto ako ne ad,i ke dodades vanila.sigurno ke ja saka. Jas oda na Humana i go dadov prv pat na 3,5meseci, ne veruvam da sodr\i gluten, pisuva deka e od 4meseci. Bas da proveram, no ne sme imale dosega problem, da ne ja podrecam.
|
|
|
|