blue_blue -> RE: Каде на одмор? (17.8.2010 14:02:00)
|
bev vo Antalija od 29 juli do 9 avgust vo hotel sto se vika Siam Elegance. Demek resort so 5 zvezdi, nov, izgraden vo 2008. Ulugata bese odvratna, ponejubezni i necuvstvitelni luge nemam videno. Se reklamiraat kako children friendly hotel, a mrzea deca. Primer 1: Vo holot imaa skasii so plasticno cveke i vo niv sitni kamcinja. Koe dete kako pomine zema od kamcinjata i frla naokolu. Doaga vraboten, gi trga decata - gi kara i im vika deka tuka ne smee da igraat i da zemaat kamcinja. Primer 2: odime vo mini klubot koj e edna kolibka so nizok plafon i so 10000 stepeni vnatre i tamu raboti edna rusinka od okolu 17-18 godini. Mrzi deca! Site igracki se sobrani, taa ne gi igra decata i ne gi pozdravuva, samo im dava (i toa so lut izraz na liceto) po edno hartiice da crtaat na edna plasticna masicka so boicki. Bidejki hartiiceto e pola A4 format, site deca skrtaat po masata. Taa doaga luto im gi zema site boicki, gi kreva vo kutija i im vika deka ne smeat da skrtaat na masata. Primer 3: zemam jadenje za decata od restoran vo mali tanjiri za da jadat vo soba dek avo restoranot bese zesko, imase mnogu galama i site detski visoki stolcinja bea ispokrseni. Mi vika edna "ne moze", mi gi zema od race tanjirite i mi se klesti vestacki. I vikam da go vikne menadzerot - mi vika - ne moze. Toj se pojavi od nekoja strana, se praese lud, deka ne se noselo hrana po sobi - mu vikam za dete mi e, toj mi se smee i si odi. Koga pocnav da vikam mi objasni deka treba da odam na recepcija i da kazam tamu broj na soba tie ke mi gi donesele vo soba tanjircinjata. Odam na recepcija - kazuvam, toj mi vika "ne te razbiram". Koga pocnav da se deram zosto bev na kraj na nervi od nivniot odvraten odnos i mu rekov deka ako za 2 min hranata ne e vo soba ke go viknam glavniot menadzer i nema da se smiram dur toj i onoj majmunon od restoranot ne bidat otpusteni od rabota, mi rece "izvini, izvini, eve sega odma" i za 1 min hranata bese vo soba i mi se izvinuvaa sto pati...abe ajde! Nejkam da mi se izvinat, sakam da me tretiraat kako covek i gostin, od mene praat pari i od moeto prisustvo tamu...Imam uste milion primeri ama nema da ve trujam...Mnogu dobro ke razmislam dal pak ke odam vo Turcija, ne vredi za parite sto gi naplakaat - preskapo e za ona sto go dobivme - namurteni lica, neljubeznost, kako vo Ohrid da si i da se murtat oti skopjanica im kaket po ezeroto.
|
|
|
|