MamaOhrid -> RE: Породилно отсуство (2.7.2010 11:24:07)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Sandric Jas bev pred nekoj den kaj maticnata i ivikam da mi otvori bolovanje od prvi juli a ona mi vika aaa ne mozam jas toa sega, koga ke se porodis so potvrda od bolnica i odpusna lista i se toa i ke ti go otvoram bolovanjeto, i togas ke go piseme retroaktivno od prvi!! ME interesira dali ovaa mojava malku ispomesala nesto ili taka e??[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Мене породилното ми го отворија 28 дена пред термин, не ми спомнаа ништо ретроактивно со потврда од болница, ми личи дека матичната твоја има нешто испобркано. Еве нека пише друга мамичка за нејзиниот случај. А инаку од денот кога ќе го отвориш породилното ти сметаат 9 месеци. Јас се породив 25 дена пред термин, во 37 недела со регуларно отворено породилно на 19.09, термин ми беше 18.10, а јас се породив на 23.09. Тие 25 дена значи наместо да ги поминам бремена си ги поминав со син ми. Значи според мене, колку подоцна го отвориш породилното толку повеќе време ќе си поминеш со бебето. Среќно!
|
|
|
|