AnnaMolly RR -> RE: први чекори (13.7.2011 11:01:08)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska### Ики честито за Андреја, Инку женски јас сум малку загрижена за ова, може ќе ја промашам темава ама Мартин абер нема да застане на цело стапало, само на прсти не се исправа сам а сака покажува желба за одење и паткање ама не знае ои со ноџињата напред. Се карам дома да не го паткаат а нивен одговор е дека сите деца оделе на прсти ама веќе се загрижувам дека касни со моториката /негови врсничиња одамнастојат на цело ноџе и знаат со држење да прават чекорчиња , совет??? Срцка, Филип почна да гази на цело стапало пред неколку недели, а сега има 13 месеци. Мартин е помал од Филип три месеци. А зошто не дозволуваш да го паткаат? Само така ќе научи да оди на цело стапалце. Се разбира, ако имаш препорака од доктор да не го паткаш, тоа е друга работа. Ќе се повторам, сто пати сум пишувала за ова. Филип до 11 месеци не се исправаше сам, ако седи и се преврти на стомак не знаеше да се крене. Пролазе на 11,5 месеци. Уште нема абер да прооди, има 13 месеци. СИТЕ деца се различни, не можеш да го споредуваш со врсниците.
|
|
|
|