Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 1.12.2014 11:17:34
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Aleksx2Leon
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ki4iko
Милка торта :Состојки За тестото* 21 белка 300 гр. шеќер 300 гр. лешници 3 лажици брашно За кремот* 21 жолчка 3 пудинга од ванила 1 л. млеко 100 гр. шеќер 300 гр. милка чоколадо со лешници 300 гр. милка бело чоколадо 250 гр. маргарин 2 шлаг пени 100 мл. млеко 6 лажици брашно
ti blagodaram najmnogu sega vidov recept deka si mi praila i se isporaduvav, vecer stom se priberam obavezno ja pravam...mh,mh,mh
_____________________________
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.
Јајцата се матат со 7-те лажици шеќер и со гризот и брашното. Се става во подмачкана тава се пече во загреана рерна 15-20 минути. Се остава да се олади и се сече на коцки.
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 16.12.2014 9:09:45
AneLav RR
МЕДЕНИ БАКНЕЖИ 3 филџани брашно 1 филџан шеќер 2 пакетчиња канела (цимет) 1/2 пакетче сода бикарбона 2 лажици мед 5 лажици мармалад (било каков) 3 чаши газиран сок (најубаво со кока кола, пепси) Се се меша и се става да се пече во подмачкано тавче со средна големина. Откако ќе се испече се мачка одозгора со мармалад и се прелива со глазура од чоколадо. Мнпогу е убаво лесно и брзо, вкус како медени срца.
< Поракaта ја уредил AneLav RR -- 16.12.2014 9:12:54 >
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 16.12.2014 9:16:42
Melanija RR
AneLav RR фала ти ,звучи баш лесно
_____________________________
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 16.12.2014 9:21:50
AneLav RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR
AneLav RR фала ти ,звучи баш лесно
Ве прочитав со Бетани за тие хартиените корпици па може и во такви не сум пробала ама и поставив прашање и на неа. Па како посебно колаченце и покултурно ќе изгледа. А може и во силиконските калапи зошто да не во нив сигурно убаво би излегло како мафини.
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 22.1.2015 11:45:10
AneLav RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
Pesok torta: Recept>Se varat 4 pudinga od vanila vo 1/2 litar mleko (so 7-8 lazici sekjer). Izladen, pudingot se mesa so penesto izmaten margarin (250 gr) i 150 grama sekjer vo prav.Ovaa smesa se deli na tri dela. Vo edniot del se vmesuvaat 200 grama meleni biskviti, vo drugiot del 200 grama kokos i vo tretiot- 200 grama sitno rendano temno cokolado. Se oblikuva vo kalap, na folija (ili silikonski kalap)- prvo beliot, pa kafeaviot i na kraj delot so biskviti. Se ostava vo frizider da se stegne, pa se vadi od kalapot i bogato se dekorira so slag pena.
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 24.1.2015 20:16:18
mamicki
Трилече: Се матат 8 белки со 200 грама шеќер, како снег. Настрана се матат и 8 жолчки, па во нив, лажица по лажица се вмешува 250 грама остро брашно измешано со еден прашок за пециво. Се пече во намрснет, и прекриен со хартија за печење, правоаголен плех (поголем, бр. 40) во загреана фурна, и тоа првите 10 минути на 200, а следните 20 минути на 180 степени. Потоа тестото се превртува на малку навлажнета кујнска крпа (се отстранува хартијата за печење). Во плехот се истура 0,5 л. хопла, и кога тестото ќе биде млако, се враќа во плехот. Одозгора се прелева со 1 литар млеко (3,8 масленост) во кое е измешано и 100 грама млеко во прав. Се премачкува со крем карамел, се сече на коцки и се покрива со фолија убаво да се излади во фрижидер (се чува во фрижидер). Крем карамелот може да се купи (во маркетите има и карамел прелив и инстант крем на др.Еткер), а може и да се подготви дома. Крем карамел: 200 грама шеќер се топи внимателно, да стане златно- жолт. Во него се додава 250 милилитри хопла и 20 грама путер. Се меша на среден оган додека шеќерот потполно не се растопи. Се додава екстракт од ванила, убаво се промешува и кога ќе се подизлади (да биде полутечен) се премачкува врз колачот.
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 26.1.2015 11:32:46
AneLav RR
Женски гледам многу рецепти за Трилече некои покомплицирани некои поедноставни. Јас пред некое време почнав да го правам на овој начин и ептен е убаво. ТРИЛЕЧЕ: 6 ЈАЈЦА (Л ГОЛЕМИНА) 6 ЛАЖИЦИ ШЕЌЕР 6 ЛАЖИЦИ БРАШНО 1/2 ПАКЕТЧЕ ПРАШАК ЗА ПЕЦИВО 500 МЛ ХОПЛА ЗА БЛАГО 600-700 МЛ МЛЕКО СО 3,5 МАСЛЕНОСТ КАРАМЕЛ ( има од КИМ или се продава рефус тој е поубав) Се двојат белките од жолчките. Белките се матат со шеќерот да се добие ептен густа пена.(кога ќе се преврти садот во кој ги матите да не се истурат ) Потоа една по една се додаваат жолчките и се продолжува со матење. Штом ќе се заврши со матењето се додава лажица по лажица брашното претходно помешано со пецивото. При додавање на брашното се меша полека со дрвена лажица. Потоа смесата се става да се пече во подмачкана тава со средна големина на 180-200 степени 15-20 мин во претходно загреана рерна. Откако ќе се испече се чека малку да се олади да биде млако. Со обична лажица се мешаат хоплата и млекото( не се матат) и се потура врз млаката кора. На почеток изгледа дека има многу млеко но подоцна се упива целото. По 1 час(може и побрзо во зависност млекото кога ќе се упие) се премачкува со карамел и се става во фрижидер. П.С. Се надевам дека нема да ми замерат поискусните домаќинки , напишано е како за почетници, поискусните знаат како оди матењето и печењето.
< Поракaта ја уредил AneLav RR -- 26.1.2015 11:35:03 >
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 21.6.2015 13:30:45
bucko mal
Eve I tuka eden mnogu umav recept
Apple crumble- merka casa od 250ml
5 Jabolki-izlupeni I iseceni na kocki 1/2 casa kafeav sheker lazica limonov sok 1/2 lazicka mala cimet Seto ova se mesa I stave vo ognootporen sad vo zagreana rerna na 180 stepeni. Se pece okolu 15 min. Nastrana se mesa: 225 grama stopen puter 1 casa ovesni snegulki 1/2 casa kafeav seker 1 I pola casa brasno 1 lazicka cimet Ovaa smesa se mesa I se istura vrz jabolkite. Se pece uste 40 min. da dobie kafeava boja. Se sluzi so sladoled od vanilla.
< Поракaта ја уредил bucko mal -- 21.6.2015 13:32:29 >
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 1.7.2015 0:07:02
lukajana RR
Еве еден многу убав десерт ,лесен и вкусен
Парен мачмалоу колач
6 жолчки се матат со една чаша шекер,се додава една чаша млеко,1/2 чаша зејтин,1 чаша брашно,1 пециво и 1 лаж.какао Се пече на 200 степени 20 минути. Кога ке се излади се прелива со една чаша врело млеко . Се матат 6 белки со 12 лаж.шекер да се добие цврст снег. Со добиениот шам се прелива колачот и се враќа во рерна загреана на 180 степени. На уклучена рерна се пече 5 мин па се исклучува рерната и колачот се остава во шпорет уште 10 мин. Откако ке се излади се сече на коцки па се прелива со чоколадо
< Поракaта ја уредил lukajana RR -- 1.7.2015 0:08:01 >
_____________________________
Сакам кога ми зборуваат зад грб зашто тогаш знам дека сум еден чекор пред нив
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 11.9.2015 10:20:27
miana
Специјално за Меланија - рецепт за крофни ( мноооогу убави )
1 кг брашно 1 квасец 4 јајца 4 лажици големи шеќер 4 лажици големи зејтин млеко по потреба
Од оваа доза испаѓаат многу крофни, можеш за проба со упола од дозава...
Квасецот го раствараш со млака вода, една лажица брашно и малку шекер... Да отстои 5 мин. Замесуваш тесто, млеко си става по потреба, додека да ти испадне убаво меко тесто.. Го оставаш да отстои тестото. На работна маса со сукало си правиш една кора дебела 1см . (на работната маса ке ставиш брашно пред да ја сукаш корат,дане ти се лепи тестото и да можеш лесно да ги вадиш крофните ) и ги ставаш да се пржат од горната страна ( не од страната на која што лежеле ).
Како ги вадиш, одма валкај ги во шекер во прав ( додека се врели ) Можеш со поголема чаша да сечеш округли, а можеш да ги правиш и како прстени ...Ама преубави се и немаат утка... Нараснуваат и можеш да ги полниш со што сакаш.
< Поракaта ја уредил miana -- 11.9.2015 10:23:03 >
_____________________________
Животот е краток. Крши ги правилата, простувај брзо, бакнувај бавно, сакај вистински, смеј се неконтролирано и никогаш не жали за нешто што те насмеало.
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 11.9.2015 13:07:15
Melanija RR
Фала ти miana Штом ги направам и слика пуштам
_____________________________
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
Начин на подготовка На смоквите им ги одстрануваме рачките и ги сецкаме на ситни парчиња, исто така на урмите им ја вадиме семката и ги сецкаме на ситни парчиња и ги ставаме во подлабок сад. Во садот ги додаваме и сувото грозје и мелените ореви. Овошната салата ја земаме со раце и и ја цедиме водата па и неа ја додаваме во садот. Потоа со рака ги мешаме состојките. Откако ќе добиеме густа смеса правиме топчиња, топчињата ги валкаме во кокос и ги редиме во тањир (може и во книжни корпици).
Начин на подготовка На смоквите им ги одстрануваме рачките и ги сецкаме на ситни парчиња, исто така на урмите им ја вадиме семката и ги сецкаме на ситни парчиња и ги ставаме во подлабок сад. Во садот ги додаваме и сувото грозје и мелените ореви. Овошната салата ја земаме со раце и и ја цедиме водата па и неа ја додаваме во садот. Потоа со рака ги мешаме состојките. Откако ќе добиеме густа смеса правиме топчиња, топчињата ги валкаме во кокос и ги редиме во тањир (може и во книжни корпици).
ИЗВОРНА ПОРАКА: mis.
Еве една рецепта за едноставни но многу убави бомбици 100гр.ореви 250гр.бисквити 1 чаша за вода шеќер 1 јајце какао по боја 200гр. маргарин
< Поракaта ја уредил AneLav RR -- 7.2.2016 15:07:19 >
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 7.2.2016 15:09:08
AneLav RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: mis.
Баклава со вишни
6 јајца 2 чаши од јогурт шеќер се матат со миксер и се додава 1 чаша од јогурт зејтин 1 чаша од јогурт кисело млеко 200гр. ореви 1 пециво,1 ванила,кора од 1 лимон и сок од пола лимон потребно е пола кило кори се редат во длабок плех половината од корите првите две се мачкаат со зејтин а другите се мачкаат со фил,на средина се редат вишните и повторно се реди другата половина од корите и пак исто секоја се мачка со фил а последните две кори само со зејтин. Потоа се сече на коцки и се става 1 коцка растопен маргарин и се пече. Шербет 6 чаши шеќер 6 чаши вода 1 лимон
Добар апетит
ИЗВОРНА ПОРАКА: mis.
јас имам дома смрзнати вишни и ги вадам семките ги преполовувам и редам така половинки една до друго но не ептен збиени пак да има одалеченост од некој 5 милиметар па и повеќе или помалку не е страшно.Колку ќе ставите толку ќе има нема ограничување но и не сум мерела колку вишни се тоа дека во ќеса не ми се мерени. Многу е лесна и убава нема многу работа само внимателно треба да се сече. јуле рецептата ќе ја ставам и таму.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Yummy Mammy
Брашното се замесува со маслото, 0,5 дл. вода, медот и содата, за да се добие тесто кои се сучи со сукало. На превртен калап се печат околу 5 кори. Крем: 300 гр. шеќер се топи со 1 дл. вода и на тивко се вари додека се добие густина на шербет. Се додаваат мелените ореви и 50 гр. чоколадо. Се филуваат сите кори освен последната, која се прелива со чоколадна глазура. Чоколадна глазура: 100 гр. чоколадо се растопува со 1 дл. вода, 100 гр. шеќер и непрестано се меша додека постане изедначена и густа смеса. При крај се додава 20-30 гр. путер и веднаш се прелива тортата.
Moze da prasam sto znaci ova "na prevrten kalap se pecat okolu 5 kori"?!?! Kako da ispecam 5 kori oddednas vo edna rerna? Imam se od namirnicive, i bas bi pravela nesto denes posto mm se vraka od pat, ama ne mi se zakaskuva mnogu vo kujna.
< Поракaта ја уредил lukajana RR -- 8.2.2016 0:10:58 >
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 7.2.2016 15:34:32
AneLav RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29
ОВА ЈАС ПОСЛЕДНО ГО ПРАВЕВ.......проверено добро,одлично
Сникерс
Потребни состојки:
700 грама Шеќер
2 кесичка/ки Прашак за печиво
250 грама Ореви
320 милилитри Млеко
2 лажица/ци Мед
300 грама Маргарин
1 Кафе филџан/и
2 лажица/ци Какао
5 Жолчка/ки
1 кесичка/ки Ванилин Шеќер
350 грама Брашно
5 Белка/ки
8 Јајца/це
Време за подготовка: 30 мин.
Време за готвење: 50 мин.
Сникерс Подготвување: Темно тесто: изматете ги жолчките со шеќерот во густа пена. Додајте ги брашното, печивото и какаото. На крај внимателно и со лажица вмешајте го снегот од белките. Испечете го тестото во плех од шпоред, обложен со хартија за печење, на температура од 180 степени.
Тесто од ореви: изматете ги белките со шеќерот. Кога ќе добиете густа пена, додајте ги останатите состојки и испечете во истиот плех, на ист принцип, но на температура од 150 степени.
Крем: изматете ги жолчките со шеќерот, брашното, ванилниот шеќер и малку млеко. Преостанатото млеко ставете го да зоврие, потоа истурете ја смесата од жолчки и сварете крем. Посебно изматете го маргаринот и поврзете го, матејќи, со изладениот крем. Поделете го кремот на два деа, а во еден додајте го кафето.
Редење: темно тесто - жолт крем (полијте со карамел од истопениот шеќер) - тесто од ореви - темен фил. Целиот колач полијте го со чоколадна глазура.
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 7.2.2016 15:45:51
AneLav RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29
Какао мафини
Потребни состојки:
100 грама Шеќер
50 грама Чоколадо
1 кесичка/ки Прашак за печиво
30 грама Ореви
200 милилитри Млеко
100 милилитри Масло
30 грама Лешник
2 лажица/ци Какао
1 кесичка/ки Ванилин Шеќер
400 грама Брашно
1 Јајца/це
Време за подготовка: 15 мин.
Време за готвење: 20 мин. Краток текст: Какао мафини Подготвување: Јајцето изматете го со шеќерот и ванилниот шеќер, додајте го маслото и млекото. Убаво измешајте ги состојките. Во брашното додајте ги печивото, какаото и сечканите ореви.
Сувите состојки вмешајте ги во смесата од јајце. Сè убаво соединете и полнете калапи за мафини намачкани со маргарин. Посипете со сечкано чоколадо.
Мафините печете ги околу 20 минути на 180 степени
ИЗВОРНА ПОРАКА: steci
KOLAC MEDENO SRCE Potrebni sosojki: 400 grama brasno 400grama seker 400grama voda 3 lazici maslo 3 lazici med 2 lazici kakao 1 kanela 1 lazica soda bikarbona. Se ubavo se mesa zaedno cela smesa i se peci na 200 stepeni.Otkako se ispeci uste zesko se macka so marmalad i se poturva so cokoladna glazura.Em ubavo em brzo i lesno za pravenje em ekonomicno.
ИЗВОРНА ПОРАКА: mami
моите омилени мафини..
125гр маргарин 1 чаша јогурт 125гр шеќер 250 гр млеко 100гр. обично чоколадо(јас обично ставам 200 за да биде поблаго:)) 2 јајца ванилин шеќер прашак за пециво 380гр брашно 200гр чоколадо(исецкано на парчиња или изрендано)
Маргаринот и чоколадото се топат на пареа. Јајцата, млекото и јогуртот се матат заедно. На страна се меша брашното со прашокот за пециво, ванилиниот шеќер и обичниот шеќер. Потоа во смесата со јајца го додаваме маргаринот и чоколадото, и потоа полека се додава брашното. Откако ке се направи една убава полутечна смеса се додава чоколадото на коцки или рендано и се полнат калапите претходно намачкани со маргарин. Се пече на 180 степени, 20-25 мин.
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 7.2.2016 16:09:45
AneLav RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: pucilda
SUTLIJAS po kavadarecki recept 3solji za kafe oriz 1solja zejtin 4solji seker 1kg.mleko 500.gr.voda 1 vanilin seker seto ova se stava vo tendjere i se vari na tivko so neprekinato mesanje probajte,sestrami go kaza,mnogu e dobar receptov
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 7.2.2016 19:28:58
AneLav RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana
Еве на нет најдов рецепт за милка торта со тоа што мојава е со пандишпан од лешници и белки а ова е со плазма бисквити ( филот е сличен ) еве ви ја оваа а утре ја добивате и мојата
Потребни состојки:
12 јајца 10 лажици шеќер 375 г маргарин (едно и пол маргарин) 300 г мелена плазма 600 г обични плазма бисквити 2 бели и 2 темни Милка чоколади
Подготовка:
Од јајцата се одвојуваат жолчките и се матат заедно со шеќерот. Смесата се става да се вари на пареа за да згусне, притоа постојано се мати со миксерот. Посебно се мати маргаринот и се додава на претходно оладената готова смеса од жолчки. Потоа од белките се мати цврст снег и се додава мелената плазма. Оваа смеса се меша заедно со кремот од жолчките, па се дели на два дела. Во едниот дел се додаваат растопените бели чоколади, а во другата темните. Правоаголно длабоко тавче се обложува со алуминиумска фолија и се редат плазма бисквити натопени во млеко, не само на дното туку и од страните. Потоа се ставаат филовите еден врз друг, прво белиот, потоа кафеавиот. Повторно се редат плазма бисквити натопени во топло млеко. Се остава во замрзнувач 24h, потоа се превртува на чинија и се украсува со шлаг.
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso
Значи и овие од Тортијада го украле рецептот. Ќе си барам авторски права. На Тортијада го најде Мианке? Дури ни сликата не соодветствува со вистинскиот изглед на тортата, срам да им е. Барем да се потруделе да ја направат и да ја сликаат. Инаку, оваа Милка торта ја правам години наназад, превкусна е. И доста е голема, има доста за јадење Ај дај и рецептот со пандишпан, може ќе ми се бендиса така повеќе
< Поракaта ја уредил AneLav RR -- 7.2.2016 19:32:28 >
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 7.2.2016 19:41:40
AneLav RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage
AJde i jas da podelam eden zdrav recept od sabajle Nema ime kje go krstam "kolace".
- 1 solja integralno vodenicno r''zano brasno - 2 solji obicno belo brasno - 2 solji jogurt - 1 solja mleko - 1/2 solja kafen sekjer - vanila, karanfilce,cimet,soda bikarbona 1 mala lazicka i eden prasak za pecivo. Se mese se zaedno i na kraj se dodava:
- 1 rendano jabolko - 1 rendan morkov - 1 portokal izlupen i iseckan na parcinja
Se promesuva se zaedno i se pece vo zagreana rerna na 180 stepeni. Kolacot e gotov koga kje go bocneme so cepkalka za zabi i cepkalkata kje bide cista.
Zaboraviv Koga kje se oladi kolacot se posipuva so sekjer vo prav.
< Поракaта ја уредил AneLav RR -- 7.2.2016 19:45:26 >
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 7.2.2016 19:47:00
AneLav RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010
Eve eden od mene prsti da se izlize,mnogu lesen i ednostaven
300ml voda 2 solji brasno 200gr seker 1lazicka soda bikarbona 1 paketce cimet 1 paketce prasak za pecivo 200 gr cokolado za gotvenje malku djem od slivi ili bilo kakov po zelba
Vo sad so lazica se mesaat suvite sostojki.vo smesata se dodava vodata i se zaedno se mesa.Smesata se istura vo tavce premackano so puter i se pece na 220-240 stepeni okolu 30 min. Gotov se premackuva so djemot i na kraj so topenoto cokolado....
dostickage zapisano,ke go isprobame
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
Подготовка: Се матат јајцата со шеќерот и ванилата. Се става млекото и маслото , брашното со пецивото и матиме уште малку да се добеи убава смеса. Се додаваат кокосот и ситно сечканото чоколадо. Се става смесата во претходно намастени калапи за мафини. Се пече на 180 степени 25 минути
Подготовка: 1.Во сад се ставаат сите состојки, се ренда кората од лимонот , и се става претходно растопеното чоколадо. 2 Сите состојки се мешаат заедно а кога ќе се соедини, се извлекува кора со средна дебелина. 3 Од неа со калап се вадат форми во облик на срце.(може и други ) 4 Се прелеваат со чоколадо и се оставаат малку да се стврднат.
Еве и од мене нешто сосе слики
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!
RE: Слатки работи (торти, колачи...) 7.2.2016 20:38:12
AneLav RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: lolla
БОМБИЦИ од суво овошје:
- 400 гр урми без семка - 200 гр сува смоква - 50 гр суво грозје - 50 гр брусница без шеќер - 30 гр интегрален сусам - 100-200 гр ореви може и микс со бадеми и лешници - пакување кокосово брашно - 30 гр лен и 30 гр семки од тиква - 3-4-5-6 лажици кокосово масло
Се се меша и внимателно се бленда во сецко со сечило S/. Потоа се прават бомбици се ставаат во фрижидер и стојат до една недела, кај нас малце помалку.
Имајте убава вечер и полни мешковци.
_____________________________
Не плаши се од бавниот чекор, плаши се од стоење во место!