RE: Вигантол,д3 или ад3 (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

Maci3 -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (9.1.2011 22:54:00)

Mozno e da mu se zgadilo od kapkite,zasto Plivit D3 se strasno gorclivi.I jas koga ke mu dadam ponekogas ke povrati,ke mu se zgadi

Nadezna -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (9.1.2011 23:17:30)

Mozno e da mu se zgadilo od kapkite,zasto Plivit D3 se strasno gorclivi.I jas koga ke mu dadam ponekogas ke povrati,ke mu se zgadi

E od tie e .
Mu dadov sega cajce, go ispi ko sto treba[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Axel -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (27.1.2011 12:12:20)

Kade gi cuvate plivit D3 kapkite? Jas gi cuvam vo frizider na vratata, no mi e strav koga mu davam (po 5 kapki) vo moe mlekce na lazice da ne mu se ladni koga gi golta.

Pepelaska * -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (27.1.2011 12:21:25)

Во шкавче мислам на нив пишуваше на суво и темно место а не во фрижидер

lukas -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (27.1.2011 14:19:33)

i jas vo frzider gi cuvam na vrata...[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Maca25 -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (27.1.2011 14:25:27)

јас во спална ги чувам капките, секоја вечер пред легнување и давам, па тука ми е најблиску. Си стојат во кутивчето, на темно. 

kikicka -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (27.1.2011 14:29:16)

Јас ги чувам до АД млеко на суво и се во кутивчето ,и ги давам чисти не ги мешам ,кога беше месец и ги давав со млеко или чај.

kikicka -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (27.1.2011 14:29:51)

ги користиме пливит

mosa -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (27.1.2011 14:53:39)

da i mene koga se rodi tino od olnica mi preporacaa ad kapki,no koga dojdov i nekoj drugi zeni mi rekoa vigantol,i den denes gi koristam vigantol bidejki tie podolgo traat,ovie ad3 mislam deka se 21 den.

Maca25 -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (27.1.2011 14:59:04)

јас вигантол користам најмногу 2 месеци, после ги фрлам и купувам нови. 

Axel -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (27.1.2011 15:26:32)

na D3 pisuva da se cuvaat na temp. od 8-15 stepeni C. Znaci, ne na sobna temp.??? Zatoa neznam sto da pravam dali frizider ili skafce vo kujna?

arh_diz -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (27.1.2011 16:15:49)

Axel da ne si greska da ne e od 8 -25 temperatura , jas koristam d3

mila mama -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (27.1.2011 16:59:42)

И јас ги чувам на надкасна у спална и одсабајле и ги давам без ништо. 

Axel -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (28.1.2011 0:03:45)

arh_diz ne sum greska, eve i sega po tret pat proveriv si stoi 8-15 stepeni i toa odnadvor na kutijata e napisano. Zboram za Plivit D3 kapki.

Maca25 -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (28.1.2011 0:12:20)

На вигантолот пишува да се чува на температура од 15- 25 степени.

Сега го прочитав упатството за употреба на вигантолот и никаде не пишува дека се користи  месец или два, или 40 дена како што имам слушнато од доктори. Убаво си пишува рок на употреба 5 години и стабилност при употреба 6 месеци.
Јас мината година после 2 месеци користење го фрлав шишенцето, кое беше до пола искористено.

bebe82 -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (26.2.2011 18:21:56)

Дали може да ми кажете како им ги давате капките на бебињата. Дури сега прочитав дека треба со сок или млеко, а јас до сега и ги давав чисти.
Ми е страв да не има некаков контраефект??
Јас дур бев трудна чисти ги пиев, не знам сега дали да продолжам вака????[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Snowhite RR -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (26.2.2011 18:33:08)

Јас користам Д3 пливит и ги чувам во фрижидер, така ми рекоа и во аптека, му ги давам со млеко мое, а еден период ги давав и само капките, му капев директно во уста, но така не бев сигурна дали ќе му капнам во уста или надвор и затоа продолжив во лажиче. Е сега во врска со рокот на употреба, прашав во аптека и ми рече дека кога се работи за капки било какви најдобро било да се менуваат месечно, па така јас секој месец купувам нови, не дека ако му се дава постари е нешто лошо, но има помал ефект

mila mama -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (26.2.2011 18:33:23)

Jas gi davam cisti bez mesanje.

mila mama -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (3.3.2011 19:44:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: Natasha5

E i ova ne go znaev i ne sum procitala deka sisenceto so kapkite D3 ili koi bilo drugi trebalo da se menuvaat na sekoi 3 nedeli

Mene za ova ne mi spomnala doktorkata? Mario ima 1 mesec i seuste mu stavam od istoto sisence sto go kupivme....Treba li sega da kupam novo?

ИЗВОРНА ПОРАКА: mila mama

Jas ne menuvam sisence. Ne mi kazale deka treba, taka sto edno sisnce ni trae okolu 3 meseci.

ИЗВОРНА ПОРАКА: ole2004

Luci i jas neznaev,no otkako bev na ortoped i dr.mi kaza da go menuvam sisenceto na 1mesec,taka pravam.

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebushkaa

Treba da se menuvaat kapkite na sekoi tri nedeli ili eden mesec ako se cuvaat vo frizider....toa ne e stetno dokolku ne gi smenite no ortopedot mi kaza deka po tri nedeli nemaat efekt pa pozelno e da se kupat novi...a i na recept se mnogu eftini taka da mislam deka e popametno da se smenat

ИЗВОРНА ПОРАКА: Slagjana

Само не ми е јасно зошто во капките Vigantol не пишува дека треба да се сменат по 3 недели. Повеќе би му одговарало на производителот да пишува и да се троши производот повеќе. И од каде им е таа информација на лекарите.  Јас лично не ги менувам. Само прописно ги чувам и не го оставам долго шишенцето отворено.

Felly RR -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (3.3.2011 21:09:01)

Ако се работи за дете поголемо од година, кога ги прекинувате капките?

Slagjana -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (3.3.2011 21:27:19)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly

Мене ми рекоа да ги давам до април, бидејќи година правевме во зима. Значи ќе и ги давам до 1 год. и 2 месеци.

mila mama -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (3.3.2011 23:11:14)

Obicno se davaat do dve godini, a ako se zivee vo zemja kade brojot na soncevi denovi e mal, moze da ima potreba i od podolgotrajno davanje - do 5 godini.

Viktori -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (3.3.2011 23:19:27)

јас сум утнала и им давав до кај една година после тоа едно грдо рибино масло со вкус на банана им пикав...[sm=grrr.gif][sm=bad.gif] мајко колку го нејќеа...
после кратко време околу 2 годинки некаде почнав перли да им давам ад3. И сеуште им давам. Ама на периоди, додека е зима поредовно па некогаш ќе се заборавам па ќе им давам само мултивитамини некои и така..
Не сум нешто посебно дисциплинирана за баш секојдневно, ама не и со големи паузи...

Maca25 -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (3.3.2011 23:42:00)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Slagjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly

Мене ми рекоа да ги давам до април, бидејќи година правевме во зима. Значи ќе и ги давам до 1 год. и 2 месеци.

Истото ми го рекоа и мене, но на контрола во септември ми напомена докторот дека од октомври треба пак да давам по 2 капки дневно Вигантол и тоа пак до април.

Slagjana -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (4.3.2011 14:51:34)

Баш денес бевме на контрола и повторно прашав за капките. Ми рекоа да ги давам до април, а после пак од октомври во зимските месеци. До 5 години во зима мора нешто да давам (или капки или АД перли).

Страница: <<   < Претходна страница  4 5 [6] 7 8   Следна страница >   >>