|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вигантол,д3 или ад3
18.7.2011 10:24:11   
arh_diz
I na mene ne mi teknalo za lice dobra ideja
jas od April nekade ne mu davam kapki taka mi rece pedijatarot a i Sk koga bevme isto rece pedijatarot.Jas gi cuvav na sobna temperatura , i sisenceto go koristev dodeka ima ne gi menuvav

Биди тоа што си

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 176
18.7.2011 11:08:24   
Beatris
Па и јас не знаев, едно шишенце си го теравме 2 месеца, после ми кажаа демек имале ефект ама не толку ако се изветреани. Инаку и јас си ги чувам на собна температура ама во кутивчето

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 177
18.7.2011 11:33:20   
Felly RR
Ние сега летово пошто сме поголеми ги прекинавме. А инаку ги користиме дури не се потроши шишенцето, и задолжително во фрижидер. Немам сега тука капки, ама проверете на упатството што пишува до колку степени треба да се чуваат.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 178
18.7.2011 17:34:34   
Elce
Прочитав на шишенцето пишува (8-15 степени) заштитени од сончева светлина,замислете а јас си ги чував така ау,а тука 30 степени,ќе му речам на мм да и купи нови.Да ве прашам кој дел од денот е најдобро да се дадат Д3 капките,насабјле или навечер?

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 179
18.7.2011 22:18:18   
Calypso
Јас обично му ги давам навечер, после капење, тогаш ми е најрасположен и можам што сакам да му ставам во уста, нема да ми мрчи user posted image . Инаку, мене патронажната сестра ми рече дека капките се чувале само три недели, после тоа морало ново шише, а педијатарот ми кажа дека тоа нема врска, само треба да ги чувам во фрижидер. Истото го пишува и на упатството. А секако ќе беше наведено од самиот производител колку време после отворањето се користат овие капки, а не само рокот на траење да биде втиснат на амбалажата. Инаку, ние користиме Пливит Д3, мислам дека Вигантол и нема тука повеќе, барем јас не сум видела.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 180
19.7.2011 13:12:41   
mila 3
jas mu davam D3 kapki, pieme po 4 i go koristam istoto sisence dodeka ne mi se potrosi. nikoj ne mi spomlal deka treba da go menuvam sisenceto, bas ke ja prasem doktorkata user posted image

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 181
24.8.2011 19:19:46   
Martins mom
Имам слушнато дека д3 капките се даваат до 18 месеци. Пред некој ден кога го вакцинираа заборавив да прашам до кога да ги користиме. Дали треба да се продолжи или се дав нешто друго user posted image user posted image user posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

(Одговор на членот mila 3)
Непосредна врска до пораките: 182
25.8.2011 8:10:41   
Felly RR
Martins mom, сега летово ништо не се дава, мислам дека од септември треба да се почне пак, нас педијатарот уште во март ни кажа да ги прекинеме, па за после ќе ја прашам со што да продолжиме.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 183
25.8.2011 8:28:07   
Martins mom
Ок Фели, да прашаш и да споделиш тука со насuser posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 184
10.9.2011 13:29:01   
Bububebe
Јас давам пливит д3,на почеток се гадеше од нив,а сега сама отвара уста user posted image

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 185
10.9.2011 15:21:58   
Felly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly RR

нас педијатарот уште во март ни кажа да ги прекинеме, па за после ќе ја прашам со што да продолжиме.

Jaс си прашав па еве да споделам што ни кажа педијатарот.user posted image Од октомври да почнеме пак со Д3 - 5 капки.

Непосредна врска до пораките: 186
12.9.2011 15:57:38   
lilicka
Nie koristime Plivit D3 dali treba da gi menuvame na 1 mesec ili da si gi koristime dodeka imame???

Непосредна врска до пораките: 187
12.9.2011 15:59:47   
AnnaMolly RR
И нас од 1 октомври ни рекоа да продолжиме пак со Вигантол по две капки до април.

Live and let live

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 188
12.9.2011 16:00:41   
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

Nie koristime Plivit D3 dali treba da gi menuvame na 1 mesec ili da si gi koristime dodeka imame???

Тие се менуваат на еден месец, а Вигантолот нема врска, се трошат додека има. И јас првиот месец користев на Пливит, па после на Вигантол се префрлив.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 189
12.9.2011 16:31:41   
lilicka
Fala AnnaMolly....neznam dali da zemam ovoj pat Vigantol koja e razlikata neznam???

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 190
12.9.2011 23:20:36   
AnnaMolly RR
Разликата е што Вигантол е маслен раствор и се дава во помала количина. На пример, ако даваш Пливит 5 капки, Вигантол даваш 2. Пливит по еден месец од отворање треба да го фрлиш и да купиш ново шишенце, а Вигантол се користи додека трае. А цената е иста, нема голема разлика.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 191
13.9.2011 14:29:52   
mamicka77
i na mene doktorot mi dade Vigantol no mi rece iako pisuva rok 90 dena rece ti ke si gi menjas na 30 dena najsigurno

Непосредна врска до пораките: 192
13.9.2011 15:30:58   
dushice
nas ni rekoa posle 14 den da i davam vigantol po 2 kapki sega imame 23 dena moeto bebence e navistina cvrsto ne razbiram zosto mi dadoa vigantol user posted image

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 193
13.9.2011 15:47:51   
AnnaMolly RR
Душиче, јас на Филип и по четири капки Вигантол му давав (така ми рече докторката). Тоа не значи дека нешто не е во ред со твоето бебе или, пак, дека не е доволно цврсто. На пример, дозата на витамин Д3 се зголемува доколку фонтанелата на бебето се затвора поспоро од вообичаено. Ама и тоа не е страшно! Не се плаши, ништо не е тоа.

Live and let live

(Одговор на членот dushice)
Непосредна врска до пораките: 194
14.9.2011 11:43:30   
Mamicka32
Vigantolot e postabilen oblik na vit.D3 od Plivit i treba da se menuva na sekoi 4-6 nedeli, a Plivit na 2-6 nedeli. Visokot vit.D3 se izlacuva preku urina i podobro da se zema preventivno nekoja kapka poveke otkolku da se javat problemi radi namalen vit.D3. Za da se predozira so vit.D3 treba celoto pakuvanje da mu se dade na deteto naednas.

Непосредна врска до пораките: 195
26.9.2011 10:32:10   
Andriance
Nas ni kazaa vigantol...edna kapka na den...so toa shto i da mi kapne povekje nishto strasno...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

(Одговор на членот Mamicka32)
Непосредна врска до пораките: 196
26.9.2011 12:25:48   
Pepelaska *
ние почнавме со д3 па ни даде матичната вигантол ( не и беше доволно цврст) негде од 10 месеци пиеше вигантол и мислам дека многу повеќе придонесеа за зацврстувањето на моето user posted image секако и нон стоп скоро на сонце бевме.Е сега на година кога бевме на систематски ми рече зимно време нека си пие уште до 3 години а ако сакаш рече можеш сируп Рибино масло.Такво и му зедов стопати поубаво си го пие барем знам лажичето испиено а вака со капките некогаш не ги голташе

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 197
26.9.2011 15:19:03   
arh_diz
Jas na sin mi mu davav vo perido od septemvri do Mart nekade AD kapki po 2 .Na edna godina ortopedot ni rece ako sakam moze da prodolzi do 2 godini nemalo steta od niv.No seuste ima sonce i ne mu davam

Биди тоа што си

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 198
27.9.2011 20:19:14   
Annet
jas sakam da zemam vigantol.do sega pie plivit d3,ama mislam deka nautro koga ke i gi dadam mi go povraka mlekoto od niv,a baska neznaev deka treba da se menuvaat na nekolku nedeli,nie gi koristime mesec ipol,sto ke mi kazete moze li da si zemam VIGANTOl????? da ne zimam plivit??? ili nema vrska,da zemam Plivit ama novi?

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 199
27.9.2011 21:11:51   
Annet
zemav vigantol.aaaa kako se iznervirav,pa zosto nikoj doktor ne mi kazal deka plivit se davale najveke eden mesec od otvaranje,i deka vo mesecite so R bukva od septemvri do april se dava vigantol.tuku deteto za dzabe da pie ida povraka...ahhhhhh stanavme pogolemi ekimi od ekimite .neznam dali sum vo pravo ama revoltirana sum.....................

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 200
Страница:   <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  6 7 [8] 9 10   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

iminja za bliznaci
skorpijana

koj par najmnogu vi se dopaga

darijan-dario (21%)

leo-teo (16%)

marko-darko (12%)

david-damjan (51%)

Број на сите гласови: 175

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!