Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
mamicki koga izlegovme od bolnica mi rekoa da mu davam na bebus bebevit i koga ke gi zavrsam da mu davam ad kapki ama ne mi kazaa po kolku kapki na den pa jas si procitav vo upatstvo i mu davam po 5 ad kapki ... se mislam dali e ok ili ne .... a i ne gledam deka nekoj na forumov gi koristi dajte sovet sto da pravam nekako mi e ladno i strav mi e da go nosam po lekari vremevo e krsh imame 2 meseci i 5 dena
draga vodicke mislam deka na taa vozrast ne treba po poveke od 3 kapki da davas,po 5 kapki se davaat od 6 meseci pa nagore,nas taka ni kaza pedijatarot i se davaat do april bidejki posle fakaat zestinite i ne treba da gi pie bebeto poradi toa sto se mrsni.a najdobro da se konsultiras so pedijatar nemoj na svoja raka batali upatstvoto
Vodickata, mislam deka slobodno mozes da davas po pet kapki D3, ama ako davas Plivit D3, za drugi ne znam. Jas na sin mi od 3 mesec mu davam po pet kapki, taka mi kazaa i ortoped i pedijatar. I bidejki imate samo dva meseci, ova leto ke si primate redovno D3 kapki, nema da gi prekinuvate, a za narednoto, zdravje Boze, ke se konsultirate so pedijatarot, oti sega ima nekoi novini vo davanjeto D3 kapki.
Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден
Neznam i jas se zacudiv ama koga prasav zosto e toa taka, pedijatarot mi odgovori deka bebevo brzo si napreduva i spored ovaa kilaza i telesna dolzina sto ja imame ke bide neophodno narednite 15 dena da prima po 4 kapki
Zdravo na site imam kerkicka 5 meseci i 11 dena pocnavme so PLIVIT D3 kapki normalno prvo po dve kapki na den, po prviot ortopedski pregled doktorkata mi rece po tri kapki da i davam. Koga zavrsija D3 kapkite prodolziv so Vigantol isto taka po 3 kapki na den megutoa nekogas ke kapne i po nekoja visok kapka so ogled deka e zima i slabo izleguvame smetam deka nema steta. Se slucuva i da zaboravm da i ja dadam dozata no mi rekoa deka ne e strasno ako edna doza skokne bitno e vo globala da gi pie redovno. Na 20 fevruari polni 6 meseci i togas ke ja nosam na ortoped pa ke vidime sto ke mi preporaca. Inaku na 4 meseci i 9 dena koga ja merev imase 7 kg sega neznam dali dozive se soodvetni za vozrasta i tezinata.
Me interesira vasite decinja na koja vozrast se i koja tezina za da se sporedime iako sekoe detence individualno napreduva
Sakav da ve prasam do koga im davavte na vasite decinja od kapkite?Nie vo april pravime 2 godinki,a pedijatarot rece da se davaat do 2,i sto posle? Sto e najubavo da im se dava?citam nekoi sirupcinja,ribini zrnca li,???Predlozete nesto..
Sakav da ve prasam do koga im davavte na vasite decinja od kapkite?Nie vo april pravime 2 godinki,a pedijatarot rece da se davaat do 2,i sto posle? Sto e najubavo da im se dava?citam nekoi sirupcinja,ribini zrnca li,???Predlozete nesto..
Mozes i najobicno ribino maslo, na lazicka, ako saka da go pie. A jas na mojata i davam na Alkaloid crvenite zrnca, ne se za dzvakanje tuku se pijat so vodicka, i na mojava i se interesni deka se crveni i si gi prie bez problem. Ako znae da golta, probajte so tie, bez miris se.
Дечки до кога се даваат капки. Нас ни рекоа сега во април да прекинеме а ќе имаме 17 месеци. Знам дека летно време не се даваше и сега што, да прекинеме летово па наесен да продолжиме со рибино или некој таков сличен препарат?
Нас ни рекоа до година и пол да даваме капки, значи до септември, после октомври да не давам и да продолжам во ноември. До година и пол биле задолжителни, така ми кажа педијатар. После тоа најверојатно можеш или со истите капки да продолжиш, или со рибино масло, ама за тоа не прашав. Знам дека порано имаше едни перли со рибино масло, црвени беа, гадно мирисаа, ич не ги сакав, а морав да ги пијам. Ги има уште истите?
Ние почнавме со д3 првите 2 месеци по две капки, па па сега по три. При крај ми се д3, па сега ке земам Вигантол, со конслутирав со ортопед и ми рече може ист состав биле, само што се без вкус, а д3 се горчливи, а и бебушот поччува да го осетува вкусот и се кисели.
Дечки до кога се даваат капки. Нас ни рекоа сега во април да прекинеме а ќе имаме 17 месеци. Знам дека летно време не се даваше и сега што, да прекинеме летово па наесен да продолжиме со рибино или некој таков сличен препарат?
Везилка, јас му давам рибино уште од година кога го направи, матичната ми рече може и капки или сируп па сирупчето повеке го сакаше.Ама сега пред 2 месеци зедов со поинаков вкус ( не најдоов како првото ) и еве два месецои веке му немам дадено , ај сега е лето , а општо до кога се дава?
ова не ми го пие а претходното беше во бело пластично шишенце не можам да најдам слика него го обожаваше
< Поракaта ја уредил Pepelaska RR -- 12.5.2012 15:18:39 >
Ние почнавме со д3 првите 2 месеци по две капки, па па сега по три. При крај ми се д3, па сега ке земам Вигантол, со конслутирав со ортопед и ми рече може ист состав биле, само што се без вкус, а д3 се горчливи, а и бебушот поччува да го осетува вкусот и се кисели.
< Поракaта ја уредил kikicka RR -- 12.5.2012 15:29:27 >
Пепелашка, општо се дава секогаш... нема правило или временска граница до кога да се дава Д витамин, само нели во зимските месеци... инаку како и Ц витамин и другите витамини, исто и Д витамин, ја планирам да давам уште долго време...
Леон не е страшно и јас на почеток незнаев и 2-3 месеци негде истите ги користевме.После тоа по месец дена едно шишенце, па ги менував,сега има и сонце па не е толку страшно Д витаминот го прима и од сончевите зраци.Ние сеа користиме Вигантол.
Nie korisitem Vigantol od 10 den na bebeto .. Posto ziveeme vo Germanija ovde davaat tabletki ... sto se mnogu nezgodni treba so voda da gi stopam ( znam deka vo Mk se kapki ) i e davaat do 1 godinka na bebeto
mene edna prijatelka sto ja vodela kerkickata na ortoped kaza deka i rekle deka trajale 30dena po otvaranjeto an siseto a prima d3 e sega ne znam dali vazi i za vigantolo nie go koristeme vigantolot i i davam se dodeka snema vo siseto nekade okolu 3meseca terame so edno sise po 2 kapki na den,aj koj koristi vigantol neka kaze po kolku vreme go cuvaat otvoren
Mene uste od bolnica mi go preporacaa Vigantol i toa po edna kapka na den. Uste nekoj den ke napolnime 3 meseci i seuste mi e prvoto sisence. Prasav farmaceftka i mi kaza deka traat 6 meseci otvoreni i ne treba da se menuvaat kako D3 na mesec dena. Vcera bevme na ortoped i ni ja zgolemi dozata na 2 kapki.
Nie imame 4 meseci i koristime vigantol po dve kapki. e drugo na sonce ama po gorestinive ne se izleguva. Sparno e e Zvezdan kenka. koga mu e mnogu toplo.