Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Jas i davam plivit d3 od pocetok po dve kapki i eve sega imame 3 meseci, go koristime istoto sisence i na poslednata kontrola ni rekoa pak po dve kapki da i davam zatoa sto dobro se zatvorale fontanelite. I mene patonaznata mi rece da smenam sisence ama pedijatarot rece nema vrska, i si teram? samo se dvoumam da ne se malku dve kapki zimovo...?
Ne se malku dve kapki? Aj pedijatar vi rekol deka treba 2, a ortopedot sto vi rece? Jas na sin mi mu davam po 5 kapki plivit d3 sekoja vecer pred banjanje, uste od koga imase neceli tri meseci iako bese dosta cvrst (sega imame 7 meseci i edna nedela). Taka ni preporaca i pedijatar i ortopedot vo Filip II. Ama gledam deka pedijatrive smenile, porano velea po pet kapki, sega po dve - zosto? Annet, nema sansi od kapkite da povrakja. I ako gi cuvas pravilno plivit d3 kapkite, mozes da go koristis celo sisence. Jas go cuvam vo frizider, go vadam samo koga mu davam kapki na maliot i odma nazad vo frizider. Bitno e da NE gi cuvas pod bilo kakov izvor na svetlina.
libra.n sekoe dete e individualno i jas na sin mi mu davav po dve kapki ako ti rekle taka znaci taka treba poslusaj gi .Jas isto ne gi menuvav kapkite kolku imase gi trosev se na se potrosivme okolu dve sisenca
< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 21.10.2011 16:51:50 >
Ние користиме Пливит д3 Ортопедот ни рече да и давам по 5-6 капки,а педијатарот се бунеше дека се многу но јас сепак си го ценам мислењето на ортопедот и онака онаа и ги плука кога и давам!
jas i davam vigantol po 2 kapki i toa sama jas,,,,,inaku nikoj niso ne mi kazal kolku da davam osven na pocetokot koga mi kazaaa po edna kapka.sega jas i davam sama po 2....ke vidime koga ke odime na ortoped oti uste ne sme bile.......................
Ние летово ги прекинавме и вчера повторно ги купив и ми пишаа да му давам по 2, а пред да прекинам му давав по 5, така ми кажаа на ортопед, а сега не го носам повеќе на ортопед и не знам по колку да давам
Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away
nas ortopedot nirece da ostaneme na tri-plivit D3, a maticnata po tri dena ni rece deka i bilo malku meko glavceto od pozadi i ni gi zgolemi na 5-6 kapki.
Јас му давам Омега Кидз и нема потреба од дополнително давање АД капки. Раат сум вака, само една капсула дневно од Омега Кидз и крај, а вака заборавав често да му дадам АД капки покрај сите тие препарати за имунитет што му ги давам.
Nie pocnavme so plivit D3, tie gi kupil mm. Mi rekoa po 4 kapki da davam. Mene ponekogas i po 5 mi kapnuvaat, prasav, dobiv odgovor deka ne e strasno. Za ponatamu zdravje, ke ni kazat na kontrola
Jas davam po dve kapki AD ...Patronaznata sestra mi rece deka ovie traat eden mesec i koga ke pomine mesec dena da i gi smenam odnosnoo da i zemam vigantol bidejki traat podolgo..Znaci ovie treba da gi frlam uste nekoj den i da si kupam vigantol a od vigantolot mi rekoa po edna kapka da davam
Jas i davam plivit D3, po 2 kapki. Bas mi e cudno zasto na site razlicno ni kazuvaat, kolicinski da im davame nekoj 2, nekoj 3, nekooj i po 4 kapki?? Spored sto ocenuvaat kolku kapki treba da se davaat? I ovie plivitot na kolku vreme se frlaat??
tocno,se procenuva po fontanelite na glavata. ne cini nitu premnogu da se dava za da ne se zatvorat fontanelite pred vreme.i toa ne go biva pred vreme da se zatvorat.se si ima zosto
Vigantol по 3 капки, по препорака на ортопед, а и матичниот педијатар се сложи. И нешто ми спомнаа дека бебе родено во лето прекинува со примање капки во лето, а бебе родено во зима ги прекинува следната зима Моето е родено среде најжешко лето и што значи тоа, дека кога ќе има 1 година (здравје Боже) во лето, тогаш ќе престанеме со земање? Слушнал некој нешто слично?
јас мислам дека нема врска кога е родено детето во летниот период (јуни,јулу,август) се престанува со земање на капки и од септември се продолжува ама пак ќе си се консултираш со ортопед/педијатар по колку капки
Jas znam deka vo leto treba da se prekinat kapkite nezavisno od toa koga e rodeno bebeto.Sin mi se rodi vo Avgust od Septemvri do Mart mu davav kapki , posle pocnav od Oktomvri ama ne sekoj den koga davam koga ne taka mi rece pedijatarot po 2 kapki mu davam
Капките се прекинуваат во лето, без разлика кога е родено бебето. Тоа е така затоа што 15-минутна изложеност на сонце е доволно за внесување витамин д3. Во лето секој поминува по најмалку 15 минути дневно надвор, а во зима нема толку сонце и затоа тогаш не се прекинува со давање витамин д3.
Vigantol по 3 капки, по препорака на ортопед, а и матичниот педијатар се сложи. И нешто ми спомнаа дека бебе родено во лето прекинува со примање капки во лето, а бебе родено во зима ги прекинува следната зима Моето е родено среде најжешко лето и што значи тоа, дека кога ќе има 1 година (здравје Боже) во лето, тогаш ќе престанеме со земање? Слушнал некој нешто слично?
Ne znam za toa SkCura, ama najnovo sto mi kaza pedijatarot e deka D3 kapkite sega trebalo da se davaat bez prekin do kaj 2 ili 2 i pol godini. Znam deka porano se davase bez prekin do godina, bez ogled na toa koga e deteto rodeno, a sega po novo do 2 godini. Barem taka mi kazaa. Po staroto pravilo ova leto 2012 ke trebase da gi prekineme D3 kapkite, a po novovo nema da gi prekinuvame. Jas sepak uste ednas ke si prasam, za sigurno.
Inaku, jas mu davam na maliot po 5 kapki Plivit D3, taka mi preporaca ortoped, a i pedijatar. Uste od tret ili cetvrti mesec pocnav po 5 kapki da mu davam, i dosega taka terame.