Bogdancanka -> RE: Инсеминација (15.3.2011 12:58:36)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: jas sum Vaka, mm ima dijagnoza oligoasthenzoospermia. Treba ovoj mesec da pravime inseminacija, a na nego mu rekoa da pie vitamini samo (a, c, e + selen). Dali e toa dovolno i dali ima smisla da pravam sega inseminacija. Rezultatot go dobiv denes, a moite ispituvanja (pap, mikro) seuste ne znam kakvi se. A plus treba na 3 den da pravam hormoni. Sto ako imam nekoja bakterija i treba da pijam antibiotici, kako kje gi pijam i klomifenot i antibioticite vo isto vreme? Ova mozda trebase da go postavam na tema inseminacija, ama ajde... ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope ИЗВОРНА ПОРАКА: jas sum Vaka, mm ima dijagnoza oligoasthenzoospermia. Treba ovoj mesec da pravime inseminacija, a na nego mu rekoa da pie vitamini samo (a, c, e + selen). Dali e toa dovolno i dali ima smisla da pravam sega inseminacija. Rezultatot go dobiv denes, a moite ispituvanja (pap, mikro) seuste ne znam kakvi se. A plus treba na 3 den da pravam hormoni. Sto ako imam nekoja bakterija i treba da pijam antibiotici, kako kje gi pijam i klomifenot i antibioticite vo isto vreme? Ova mozda trebase da go postavam na tema inseminacija, ama ajde... jas sum, јас се најдов во слична ситуација како тебе пред неколку месеци. немав испитано ништо од брисеви, хормони ниту ХСГ. Од нашите РР-ки дознав дека сите овие испитувања се битни за забременување и успешно носење на плодот, но сепак, според она што јас сватив, најбитното испитување беше проодноста на каналите т.е HSG. Јас тогаш се двоумев дали и без тоа испитување да направм инсеменација, но сега гледам дека ќе погрешев доколку се одлучев затоа што излезе дека проодноста на каналите ми е скорз мала.(доколку се непроодни е потребна друга интервенција- лапараскопија). Исто така и мм имаше иста дијагноза на спермограмот, но докторот не советуваше дека се одбираат најдобрите и најквалитетни сперматозоиди така што тоа од сегашна гледна точка не е така страшно. Се надевам дека барем малку ти помогнав. За интеракцијата на кломифен и антибиотик незнам што да одговорам, навистина немам познавање ниту искуство. Поздрав мила
|
|
|
|