|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
20.10.2011 10:51:06   
Zoja
Дечки здраво
Пратејќи ве подолго време -јас се префрлам веќе во оваа група од (сакаме user posted image црти) - доста ми беше стрепење од природно ..user posted image
Почнувам веќе со припреми за инсеминација - па со господ напред...
Хормонски статус направив и ми излезе се супер, сопругот ќе прави спермограм...
Него сакам и ХСГ да направам - да ги проверам обавезно каналите пред да правам било што. ВЕ молам за совет каде се прави- колку чини и болките колкави се доколку се запушени user posted image
Благодарам на одговорите однапред и ДАЈ БОЖЕ сите да се радуваме
само вие ми давате надеж и храброст

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 776
20.10.2011 11:11:51   
LUBA
Zdravo Zoja,jas pravev HCG vo Skopje kaj Tolovski ul:zeleznicka br:50 tel:02/3110-003 i me cinese 4200den inaku uopste ne boli i mnogu kratko trae da ne te plasat deka boli nisto ne e strasno

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 777
20.10.2011 11:15:24   
Zoja
Ти благодарам многу Луба .. ќе се јавам одма да видам што ќе ми каже ..баш ме израдува за болката дека ја нема user posted image ве апдејтирам со исход 

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 778
20.10.2011 14:31:40   
zagrizena26
Zdravo na site.Sanja ne misli negativno ne mora da znaci deka nema bremenost moze ima ama seuste e rano i poslebo se razviva na nekoj od sto citam po forumot duri vo 13 nedela pocnalo da brast bhcg prati go samo dali raste ako raste ima bremenost a ako opaga nema.Se nadevam ke bide pozitivno.A jas ke odam ili vo sabota ili ponedelnik treba da prasam kako rabotata kaj nas privatnite labaratorii inaku ispituvanjato bilo samo 200 den taka mi kazaa.Samo aj pisete mi od koi vrednosti treba da bide bhcg-to ako posoi bremenost.Fala vi na site i sto poskoro samo ubavi raboti da piseme.Pozzzzzz

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 779
20.10.2011 14:33:09   
zagrizena26
Sharlot ti uzivaj vo bremenost pa kako postara bremena pak ke ni davas soveti:)Ti posakuvam samo uspeh i lesna bremenost.Pozzzzz

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 780
20.10.2011 16:07:08   
Sajna
zagrizena drugarke user posted image znaci beta hcg nema sansi da e 200 denari ovde u skopje najeftino e 800 denari a vrednosta za da si bremena treba da bide nad 5 ml ke probam link da ti stavam ama neznam dali ke mi uspee ama eve ke ti gi pisam od sistina vrednostite: do 2 nedela: 16-156
do 3 nedela: 101-4870
do 4 nedela: 1110-31500
do 5 nedela:2560-82300 i taka natamu
se nadevam ti pomognav

Непосредна врска до пораките: 781
20.10.2011 16:18:10   
zagrizena26
Epa zatoa i jas se iznenadiv se javiv vo edna privatna labaratorija i taka mi kazaa a i vo Sistina e 400 den na Sharlot tolku i zele a i jas ednas mislam imam ispituvano vo Sistina samo ne pamtam dali bese 300 ili 400.Stvarno neznam so e problemot.Pozzz i prijaten den

Непосредна врска до пораките: 782
20.10.2011 16:21:10   
zagrizena26
A dali imas nekakvi simptomi Sanja, jas od denes mnogu odam vo wc jajnicite kako da me bockaat i gradite mi se strasno porasnati, neznam dali se simptomi na bremenost iili na menstruacija.Se nadevam na prvoto:)

Непосредна врска до пораките: 783
20.10.2011 16:22:09   
arh_diz
zagrizena sto napravi ti napravi li povtorno test. Jas mislam deka ti se simptomi na bremenost.Jas koga zabremeniv me bolese zeludnik( mislam deka i ti pisa deka te boli zeludnik)

< Поракaта ја уредил arh_diz RR -- 20.10.2011 16:26:37 >

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 784
20.10.2011 20:05:23   
Sajna
Testot za bremenost preku krv sto pokazuva bremena ili ne e 400 denari, a preku krv sto pokazuva kolku imas beta hcg vo krvta brojcano e 800 denari....jas simptomi neznam sto da kazam majka mi me vika medicinsko cudo :) znaci kicma me boli mnogu i stomakot mi e poduen epten i denes mnogu povrakav mi se zgadi od sve ama nekako ne sum bas sigurno pocnav da si ja gubam nadezta ama ajde zdravje ke vidime vo ponedelnik a ti ZAGRIZENA bogami gi imas pravite simptomi za bremenost uzivkaj i odmaraj sega pozz

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 785
20.10.2011 21:03:17   
sharlot
eve jas bev na dokotor deneska i mi ja potvrdi bremenosta. jas sum vo 5 nedela od bremenosta i bebeto e golemo samo 9 mm :)) .mi dade doktorot slikicka, zamislete mojata prva slikicka od moeto bebence, mi dade da pijam pregnazon vitamini i aspirin ,sega ova so aspirinov me zbuni , dali znae nekoj zosto se dsava? inaku Sajna jas koga bev vo sistina koga vlegov vo labaratorija samo rekov da ispitan test za bremenost posle inseminacija,toj test me cinese 400 denari. Ajde devojki uste nisto ne e gotovo vi ja posakuvam najgolematat sreka na svetot i vie da ja pocustvuvate kako mene!

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 786
20.10.2011 21:22:23   
Sajna
user posted image user posted image user posted image SHARLOOOT user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 787
20.10.2011 21:40:48   
andrijana_s
Sharlot so sreka, pa sega samo da si rastete, inaku za aspirinot nemaj gajle nego go davaat za podobra cirkulacija. Opusti se i uzivajuser posted image

Непосредна врска до пораките: 788
21.10.2011 10:36:06   
vesna1
Sarlot so sreka, da imas lesna bremenost i za 9 meseci so user posted image  vo raka.
I na site drugi vi go posakuvam istoto.user posted image

(Одговор на членот andrijana_s)
Непосредна врска до пораките: 789
21.10.2011 10:39:13   
LUBA
Sharlot srekna i lesna bremenost,pa sto pobrzu user posted image i kaj site nas

(Одговор на членот vesna1)
Непосредна врска до пораките: 790
21.10.2011 10:44:08   
arh_diz
user posted image user posted image Cestitki sharlot imaj si ubava bremenost

Биди тоа што си

(Одговор на членот LUBA)
Непосредна врска до пораките: 791
21.10.2011 10:54:24   
Sajna
aj uste edno prasanje :) dodeka gi stavam utrogestanot nema ciklus da dobijam??? ili mozno e da dobijam..mene posleden ciklus mi bese 21 septemvro a eve sega sme 21 okt mi docni dva dena a duri vo ponedelnik mi e 14 den od inseminacija a cela nok ne sum spiena kicma dole me boli me rastura kako da ke mi dojde user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 792
21.10.2011 14:05:18   
zagrizena26
Zdravo Sanja
Od sto citam po forumot mislam dodeka se stava Utrogestenot nema ciklus od koga ce go prekines posle 2-3 dena doaga dokolku nema bremenost, jas barem taka znam.Ne mora da znaci deka ne si bremena imaj uste nadez.
Sharlo ti imaj lesna bremenost i uzivaj vo ovie ladni denovi.Dali bese povtorno na kontrola kaj dr sto ti ja pravese insiminacijata ili kaj maticniot????
Pozdrav na site i prijaten den

Непосредна врска до пораките: 793
21.10.2011 14:26:31   
Sajna
ti zagrizena denes kako si
osekas nekakvi promeni...sto se resi ke prais utre test ili u ponedelnik?

Непосредна врска до пораките: 794
21.10.2011 16:02:33   
zagrizena26
Dobro sum Sanja promeni i ne bas samo ne mi se jade nesto mi se gadi drugo nisto se po staro i glava kako da mi e matna dali od vremeto ili nesto dr.A za testot ke vidam ili utre ama najverojatno ako rabotat ponedelnik ili vtornik so e moe ke ostane,utre nekako mi e rano neznam 14 den mi e no neznam dali ako e ostanato bas taja den moze i narednata neli 72 casa posle insiminacija.Zdravje ce vidam.A nervozi i paniki ima uste ama toa e demek ce pomine i se na arno ke bide.Pozzz

Непосредна врска до пораките: 795
21.10.2011 16:30:02   
sladjana ms
Zdravo na site devojkiuser posted image ! user posted image user posted image user posted image user posted image za Sharlot da uzivas vouser posted image ! Eve jas vo momentov ve citkam sto ste napravile i ne sum vo tek bidejki  pred 13 dena se rodi mojot prekrasen sin Luka Marko koj go dobiv po pat na inseminacija. Zatoa na site vas vi preporacuvam trpenie i verba vo Gospod i sekako ke si uspeete vo vasata cel. Uste ednas cestitki za Sharlot i so sreka na drugite r-rajki. Pozzuser posted image user posted image user posted image  

Непосредна врска до пораките: 796
21.10.2011 23:42:50   
sharlot
Blagodaram mnogu sladjana ms, na ubavite zborovi.Cestitki za sinceto ,da ti bide zdravo,zivo i veselo,da si ima srekno i veselo detstvo :)

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 797
22.10.2011 10:55:28   
Zoja
dechki zdravo
na soprugot spermogramot pokaza volumen 6.5ml a podviznost 65%
a kaj mene hormonite site se top- vo granicite e se
shto mislite??  na  inseminacija kako proagjame??
Fala vi na odgovorite  user posted image user posted image

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 798
22.10.2011 13:53:41   
Sajna
Zoja mila... so gospod se e mozno samo pozitivni misli i se ke bide eve nie konretno pravevme so mnoooogu malce 0,5 milioni i u vtornik ke vidime dali ni e uspesno, muabetot mi e deka i na taa nasa sostojba doktorot rece deka e mozno

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 799
23.10.2011 0:11:26   
Zoja
tochno Sanja- shto e Gospod nikoj ne e
na kraj se e vo negovi race... kolku shto vidov po forumov zeni ne mozele od 20 inseminacii da ostanat- na kraj prirodno dobile user posted image ...site kje imame koj porano koj podocna ..na koj kolkav mu e patot da go izodi chkrtnat.. kako i da e povekje kje se raduvazame ko kje se pomachime i taka
samo hrabro I VERBA VO BOGA duri i vo najteshkite migovi chunki iskushenija ni se user posted image

Непосредна врска до пораките: 800
Страница:   <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?