|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
26.10.2011 11:14:12   
vesna1
Sajna, Zagrizena bas mi e zal.Ajde nareden pat sigurno ke bide.
I kaj sestra mi i pokaza dve crti toj osetliviot test, ama izgleda i kaj nejze e od inekcijata. Posle pravese obicni i izlegoa negativni. Utre treba da ide vo remedika da vidi, pa ke vidime sto ke ispadne.user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 826
26.10.2011 12:33:55   
temjana
ајде девојки ке дојдат и нашите 5 минути, само релаксирано и позитивно. Мене од утре ми почнуваат плодните денови па од вчера вежбамеuser posted image . Сега ќе си го купам и специјалниот лубрикант што помага при полесно забременување па ќе видимеuser posted image

(Одговор на членот vesna1)
Непосредна врска до пораките: 827
26.10.2011 12:35:12   
Sajna
TEMJANA pisiiii koj e toj lubrikant od kade da go najdeme i kako otkrivas koga ti se plodni denovi???? user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 828
26.10.2011 15:22:11   
temjana
pre-seed се вика и еве денес ќе го барам во аптеките се надевам нема да имам проблеми и ќе го најдам во Зегин. Инаку тоа е лубрикант специјален за парови кои се обидуваат да забременат, обезбедува оптимална пх вредност (7,0-7,4) за оплодување и нема спермициден ефект како другите лубриканти или вода ( еве ова не го знаев јас, дека другите лубриканти може да влијаат на квалитетот на спермата) Ајде ќе се наоружаме сега и ќе војуваме неколку денаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 829
26.10.2011 15:27:17   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana

pre-seed се вика и еве денес ќе го барам во аптеките се надевам нема да имам проблеми и ќе го најдам во Зегин. Инаку тоа е лубрикант специјален за парови кои се обидуваат да забременат, обезбедува оптимална пх вредност (7,0-7,4) за оплодување и нема спермициден ефект како другите лубриканти или вода ( еве ова не го знаев јас, дека другите лубриканти може да влијаат на квалитетот на спермата) Ајде ќе се наоружаме сега и ќе војуваме неколку денаuser posted image

А за плодните денови знам и од календарот бидејќи мене ми е редовна на 28 дена, а плус си го осеќам организмот еве сега веќе почнуваат јајниците да ме подболуваат, влажноста ми е зголемена со секој поминат ден и многу често дури и го чувствувам самото пукање на јајце клетката, тогаш имам болки во долниот дел на стомакот, јајниците особено левиот ме убива од болење и менувам гакички на 2 часа. Сепак овој месец му реков на мм дека секој ден ќе се дружиме за да не промашиме user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 830
26.10.2011 15:38:21   
Zoja
user posted image ajde Temjana navivame user posted image
jas se mislam ushte dali da go zemam Pre-seed , 2000den koshtal , ako ne kje zemam pa shto bide bide user posted image pa ako ne nareden mesec inseminacija..kje probame se- pa shto e gospod nikoj ne e...

Непосредна врска до пораките: 831
26.10.2011 15:44:19   
zagrizena26
Vaka jas denes se javiv vo Sistina za povtorna insiminacija i mi rekoa ke moras da cekas mesec dva za organizmot da se smirel od hormoni.Dali na nekoj ova mu se ima sluceno???Dali moze da se pravi mesec za mesec ednopodrugo insiminacii ili ne e preporacano?Mi rekoa mora malku pauza da se napravi...

(Одговор на членот vesna1)
Непосредна врска до пораките: 832
26.10.2011 16:00:20   
Zoja
Zdravo Zagrizena
jas ne sum pravela ama isto imam chueno deka mora organizmot da napravi mesec bar pauza pred naredna inseminacija
ne forsiraj odmori eden mesec bar, pa dekemvri moze kje dobieme pakjetche za nova godina od dedo mraz- user posted image    user posted image i jas planiram dekemvri bash da pravam
Srekjno user posted image

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 833
26.10.2011 16:19:25   
Sajna
zagrizena ti ne gledaj na toa deka ke pravis pauza, vie pak rabotete si na user posted image pa moze ke se iznenadis user posted image

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 834
26.10.2011 17:05:33   
arh_diz
ИЗВОРНА ПОРАКА: zagrizena26

Vaka jas denes se javiv vo Sistina za povtorna insiminacija i mi rekoa ke moras da cekas mesec dva za organizmot da se smirel od hormoni.Dali na nekoj ova mu se ima sluceno???Dali moze da se pravi mesec za mesec ednopodrugo insiminacii ili ne e preporacano?Mi rekoa mora malku pauza da se napravi...

zagrizena dodeka cekas za inseminacija na rabota so mt taman ke si poveke opustena,ke mislis na cekanjeto

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 835
26.10.2011 17:22:03   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja

user posted image ajde Temjana navivame user posted image
jas se mislam ushte dali da go zemam Pre-seed , 2000den koshtal , ako ne kje zemam pa shto bide bide user posted image pa ako ne nareden mesec inseminacija..kje probame se- pa shto e gospod nikoj ne e...

Искрено не очекував дека 1890 ден. е биде ценатаuser posted image Не го земав сеуште бидејки навистина мислев дека ќе биде до кај 800 ден. а ова ти испаѓа секој однос по 200денuser posted image user posted image многууу еее. Ајде ќе размислам во меѓувреме ако некоја го купи ќе каже искуства. Стискам палци девојкии ајде на било која нека и тргне па ќе не фати мајата ситеuser posted image user posted image

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 836
26.10.2011 19:30:16   
milasteve
zdravo najmili jas zakazav denes za kaj dr tase u bitola na lasersko ama duri v tornik ima tremin uf nestrpliva sum i isplasena,a so dusa cekam da se zavrsi ova pa pocnuvame so inseminacija,so sreka na site i bez grizi doaga i nasiot sreken den

< Поракaта ја уредил milasteve -- 26.10.2011 19:31:06 >

Непосредна врска до пораките: 837
26.10.2011 20:05:26   
zagrizena26
milasteve a dali imas rodeno do sega????Koj ti rece pred da rodis laserski da otstranuvas ranicki tie se otstranuvaat otkako ce rodis barem jas taka znam i jas imam mala ranicka pa i dr.Organziski i dr.Lazarevski mi imat kazano laserski ke ja otstranam od koga ke rodam,pred nikako zasto bilo lasersko gorenje.Pozdrav jas barem taka znam

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 838
26.10.2011 20:44:59   
andrijana_s
Zdravo devojki! Poslem neuspesnata inseminacija so mojot doktor se dogovorivme maz mi da napravi uste eden spermogram zasto rezultatite na samata inseminacija bea slabi pa otkoga ke ja podobrime spermata ke se dogovorime sto ke pravime ponatamu. No bidejki prviot spermogram go pravevme na privatno sakam nekoj da mi kaze dali za na histologija treba da se zakaze za hiv test a potoa i za spermogram ili samo taka se odi?

Непосредна врска до пораките: 839
27.10.2011 10:15:39   
babyhope
здраво девојки

И јас се подготвувам за инсеменација иако шансите се многу мали-односно може да се каже дека и воопшто ги нема. Имам аплицирано за ин-витро но поради тоа што во мометот не можам да направам лапараскопија решив да се обидам во меѓувреме со инсеменација. До сега не сум пиела кломифен, ова ми е прв пат и чудно се осеќам. Од следната недела одам на фоликулометрија па потоа на инсеменација. Некој да не има информација каде може да се најде Прегнил од 5000 мл? Ми рекоа дека и 3*1500 мл ќе завршат работа но подобро е една цела нели?

На сите кои очекувавме user posted image user posted image   а не се случија периодов, ќе ги охрабрам со едно- нема откажување!!! никогаш не се знае, чуда се случуваат :)))

(Одговор на членот andrijana_s)
Непосредна врска до пораките: 840
27.10.2011 12:28:39   
Zoja
Babyhope so gospod napred user posted image user posted image user posted image
nema pravila , zenichki tuka si ostanuvaat bremeni so sekakvi problemi , vakvi ili onakvi, na kraj se e vo racete na Boga
da ne gubime nadez...vo prirodata ni e da probame se koga neshto silno poslakuvame
Inseminaciite vo sekoj sluchaj go olesnuvaat patot na malite belki trchachi user posted image
i vo sekoj sluchaj sme stimulirani i nie so hormoni i podobren e kvalitetot na spermata laboratoriski.. Shansite se 30% uspeshni kaj zenite do sega
ama i tie % ne se loshi... nadez , verba , ljubov user posted image

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 841
27.10.2011 13:07:53   
Mary
Andrijana_s mislam deka za histologija prvo treba hiv test da se napravi pa spermogram.Pozdrav i ne se sekiraj se ke bide kako sto treba

Don''t Worry Be Happy!!!

Непосредна врска до пораките: 842
27.10.2011 13:19:45   
babyhope
user posted image user posted image user posted image фала ти Zoja, во право си... никогаш не се знае кога коцките ќе се сложат и после толку исчекувања ќе се израдуваме наuser posted image user posted image . нема откажување...

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 843
27.10.2011 14:43:46   
sunshine0704
andrijana_s za zakazuvanje ne pobaraa no na denot koga ke se pravi spermogram obavezno baraat HIV test i upat da se odnese kosta 100 denari so kartonce na histologija-najtaze informacii provereni user posted image . Mesec dena se ceka zatoa ako vi se brza idete sto poskoro da si zakazete

Непосредна врска до пораките: 844
27.10.2011 15:23:37   
Sajna
Babyhope jas go kupiv pregnilot od 5000 vo aptekata od Sistina tamu SVE imaat kostase okolu 900 den pozz

(Одговор на членот sunshine0704)
Непосредна врска до пораките: 845
27.10.2011 16:01:01   
babyhope
Јој фала ти Сања, уште сега ќе се јавам да прашам.

Непосредна врска до пораките: 846
27.10.2011 18:39:02   
busavka
Devojki, samo da spodelam edna moja odluka so vas.. Vi kazav deka dr ni preporaca da odime so insmeinacija posle dobar HSG i spermogram no eve so mm odlucivme da probame prvo so tableti i po priroden pat, mislime deka sme seuste mladi i imame vreme da se obideme prvo vaka pa so Gospod napred.

Sega treba da se vidime so dr da prasame kakvi tableti treba da zemame kolku vreme i so znam, ne znam kako odi toa.

Ve pozdravuvam

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 847
27.10.2011 18:51:31   
Viktori
Бушавке наша, да си пробате, да си успеете и цел живот да се радувате!!! user posted image

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот busavka)
Непосредна врска до пораките: 848
27.10.2011 22:02:24   
andrijana_s
Mary i sunshine vi blagodaram za informaciite, vo ponedelnik ke napravime hiv test, za nego doznav deka ne se zakazuva a za ponataka ke vi pisam. Pozdravce

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 849
28.10.2011 10:27:14   
Sajna
ZAGRIZENA te nema drugarke user posted image user posted image user posted image sto pravis kako si? nemoj da si u delirium ajde mesecov e za nas rezerviran user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 850
Страница:   <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?