|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
28.10.2011 11:16:31   
zagrizena26
Zdravo Sanja, dobra sum,uzivam user posted image user posted image user posted image ,Kakov delirium morame da odime napred i da ja osvoime celta.Prodolzuvame ovoj mesec so domasna rabota pa da se nadevame deka nema da dojdem do uste edna insiminacijauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Ti kako si???Pozdrav

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 851
29.10.2011 18:55:29   
Sajna
user posted image user posted image user posted image zagrizena i jas se oporavuvam i nie ke probame prirodno ama so pomos od maticniot ke me gleda na 16 i 18 dena da mi kaze so folikulite do kaj sum i ako ima potreba samo stop inekcija i toa pa zdravje sto ke dade dedo boze toa te pozdravuvam i se citkame

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 852
30.10.2011 12:35:43   
bubalka
zdravo na site :))) jas pravev inseminacija pred 3 dena i izleze deka ovulacijata mi e na 20 den od ciklusot?? i eve denes posle 3 dena  dobiv menstruacija a trebase da dobijam na 2.11 znaci za 3 dena , znaci li ova deka ne mi e uspesna inseminacijata,?? zosto gledam na forumov deka treba da se ceka 14 dena po inseminacija ama ete jas dobiv , iskreno nisto ne razbiram , ginekologot mi rece deka ako dobijam ne e uspesna ama i ako dobijam mozno e da sum bremena??!!! Iskreno padnav vo depresija :(((user posted image Inaku pravevme postkoitalen test i izleze deka imam antitela na spermata od maz mi i ginekologot mi rece deka skoro nema i nikakvi sansi za prirodno zabremenuvanje, a se e vo red drugoto i dvajcata sme ok..osven sto imam "mica"ubica user posted image Mozno li e da sum bremena iako imam sega menstruacija?? Od vase licno iskustvo pls help !!!

Непосредна врска до пораките: 853
31.10.2011 12:15:58   
Sajna
Sansite za zabremenuvanje so menstruacija se mnogu mali no sepak gi ima taka da ne se razocaruvaj pocekaj uste nekoj den pa napravi si test a za toa sto imas antti tela treba da si se konsultiras so doktorot zatoa sto se sansite taka stvarno mali ima inekcii koj sto se davaat i se dota skapi ama nema razocaruvanje samo pozitivno user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bubalka)
Непосредна врска до пораките: 854
31.10.2011 13:43:14   
milasteve
mili moi utre odam bt kaj dr tase na lasersko za ranickata.nestrpliva sum istovremeno i isplasena,dobiv nekoi odgovori tuka deka nema potreba od cepkanje na ranickata i deka ne smeta niss za bremenost i inseminacija.neznam kako da postapam a imam utre sabajle zakazanouser posted image

Непосредна врска до пораките: 855
31.10.2011 14:04:19   
JovanaJ

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

mili moi utre odam bt kaj dr tase na lasersko za ranickata.nestrpliva sum istovremeno i isplasena,dobiv nekoi odgovori tuka deka nema potreba od cepkanje na ranickata i deka ne smeta niss za bremenost i inseminacija.neznam kako da postapam a imam utre sabajle zakazanouser posted image

Milasteve jas imam ranicka na grloto na matkata. Maticniot ginekolog koj sto mi bese vo vremeto koga ja otkriv mi rece deka moram laserski da ja otstranam. Jas se konsultirav so mnogu lekari posle toa i site mi rekoa deka dokolku ne se siri, ne predizvikuva infekcii i dr. komplikacii ne mora nisto da se pravi.
Resiv da ne prezemam nisto. Rodiv bez nikakov problem predizvikan od ranickata i eve i do denes isto nisto ne sum i pravela.
Ova e samo moe iskustvo, sepak sekoj slucaj e razlicen....kako i da odlucis ti posakuvam se najdobro. user posted image

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 856
31.10.2011 17:41:15   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: JovanaJ

Milasteve jas imam ranicka na grloto na matkata. Maticniot ginekolog koj sto mi bese vo vremeto koga ja otkriv mi rece deka moram laserski da ja otstranam. Jas se konsultirav so mnogu lekari posle toa i site mi rekoa deka dokolku ne se siri, ne predizvikuva infekcii i dr. komplikacii ne mora nisto da se pravi.
Resiv da ne prezemam nisto. Rodiv bez nikakov problem predizvikan od ranickata i eve i do denes isto nisto ne sum i pravela.
Ova e samo moe iskustvo, sepak sekoj slucaj e razlicen....kako i da odlucis ti posakuvam se najdobro. user posted image
ke vidime mila utre so ke se sluci a denes mis tigna sms od bolnicata mi stignal rezultatot od pap brisot ke vi pisam utre so se slucilo sekoe dobro

(Одговор на членот JovanaJ)
Непосредна врска до пораките: 857
1.11.2011 16:51:22   
bella80

ke vidime mila utre so ke se sluci a denes mis tigna sms od bolnicata mi stignal rezultatot od pap brisot ke vi pisam utre so se slucilo sekoe dobro

Zdravo Mislasteve!Kako pomina deneska kaj Tase?I ja trebase da odam ama odloziv,me premislija.Pozzz

Непосредна врска до пораките: 858
2.11.2011 15:34:58   
babyhope
РР- јки јас да се пријавам дека утре е денот Д! Денес примив прегнил инекции и утре попладне одиме на инсеминација. Не знам како се чувстувам, не сум возбудена но сепак имам некое чудно чувство во стомакот. Знам дека шансите се сосемаааа мали, но постојат и тоа ми дава надеж. Еве сега и официјално се пријавувам user posted image дека утре треба да го направиме тоа а после 14 дена да чекаме и user posted image user posted image . Ве гушкам.....

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 859
2.11.2011 17:27:57   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

РР- јки јас да се пријавам дека утре е денот Д! Денес примив прегнил инекции и утре попладне одиме на инсеминација. Не знам како се чувстувам, не сум возбудена но сепак имам некое чудно чувство во стомакот. Знам дека шансите се сосемаааа мали, но постојат и тоа ми дава надеж. Еве сега и официјално се пријавувам user posted image дека утре треба да го направиме тоа а после 14 дена да чекаме и user posted image user posted image . Ве гушкам.....

babyhope ti ja pustam cela sreka na ovoj svet!!!!!!!!!!Kako Gospod nikoj ne e,samo so silna verba ,so molitva i ke bide!!!!Guski i backiiii!!!!!!!

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 860
2.11.2011 19:56:08   
DuffytheDuck

Babyhope ти посакувам успешна инсеминација, да си ги видиш двете цртички за скоро. Само со позитивни мисли напред, верувај во успехот никогаш не е неможно. Поздрав

Непосредна врска до пораките: 861
3.11.2011 17:43:26   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

Zdravo Mislasteve!Kako pomina deneska kaj Tase?I ja trebase da odam ama odloziv,me premislija.Pozzz
pominav mila ok bese se .so lokalna anestezija bese sekav samo nekoja toplina,posle imav bolki dolu vo stomavot denes sum podobra

Непосредна врска до пораките: 862
3.11.2011 17:54:33   
Olivia
Babyhope mila kako ti pomina denot, ti posakuvam uspesna inseminacija , so tebe sme i cekame da ne izraduvas souser posted image !!!

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 863
3.11.2011 20:24:02   
andrijana_s
Zdravo devojki, jas i maz mi se odlucivme lekuvanjeto da go prodolzime vo sisitina pa mojot maticen ni predlozi da odime kaj Lazarevic ili Popovic, me interesira dali nekoja od vas ima iskustvo kaj nekoi od ovie doktori. Pisete mi zasto navistina neznam koj da go odberamuser posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 864
3.11.2011 21:53:14   
Olivia
Andrijana_s ovde klik imame pisuvano za: Kaj koj doktor za IVF, moze da ti pomogne i vo odlikata kaj kogo za inseminacija , tamu ima pisuvano iskustva od dr.Laczarevic i dr. Popovic, se nadevam deka ke ti pomogne ova vo odlukata i ti osakuvam lesen pat vo celata postapka i pobrzo da si gi vidis user posted image .

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот andrijana_s)
Непосредна врска до пораките: 865
4.11.2011 8:59:59   
babyhope
Фала ви девојки за поддршката. Вчера помина инсеменацијата, имавме многу слаб квалитет на сперматозоиди (што и си го знаевеме) но и 1% шанси се доволни некогаш да успее. Денес чувствуавм мала подуеност и тапа болка во долниот дел на стомакот но верувам дека ќе помине. Ќе ве известувам за понатамошниот исход. user posted image

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 866
4.11.2011 12:22:51   
bella80
Ajde Babyhope site sme so tebe!!!!!!!!Nasata borba e teska ama i pobedata ke ni bide golema:))))))))))Pozz i izvestuvaj ne!!

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 867
4.11.2011 20:18:59   
andrijana_s
Olivia RR ti blagodaram mnogu, poglednav i sega ostana uste da se odlucime, no sepak za invitro ne sakam da brzam mnogu, sakam uste ednas da probame so inseminacija ( zasto mi rekoa deka se dozvoleni samo 3 a nie napravivme veke 2) . No sakam celiot proces da go vodi samo eden doktor a ne kako do sega petmina zatoa se rasprasuvam. Pa ajde site za brzo da si ostaneme trudnickiuser posted image

Непосредна врска до пораките: 868
5.11.2011 10:43:41   
Melanija RR
VCAndrijana sugestijata ne bese za ifv tuku vo taa
tema ima pisuvano za povekje doktori.Ti
posakuvam uspesna inseminacija,inaku
dozvoleni se 4

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот andrijana_s)
Непосредна врска до пораките: 869
8.11.2011 20:18:52   
Sajna
ZAGRIZENA drugarke kaj si? te nema user posted image ke odime li vtora runda ili ne? sto odlucivte pisi mi i privatna poraka ako sakas , nie seuste se neckame so MM dali da odime a kaj i da e za dve nedeli ke treba da dobijam taka da user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 870
11.11.2011 16:30:14   
liljak
zdr rr...jas utre odam na inseminacija, pa da vidime so ke bidi, imam poke folikuli za razlika od minatite pati, ...rr dali polse inseminacijata go stavavte utrogestanot, posto jas vo minatite neuspesni inseminacii go stavav vaginalno , no sega nisto ne mi spomna , osven utre ako mi rece deka treba da go zemam....dali nekoja rr zabremenila so inseminacija...pozzzzzzzzzzzzz

Непосредна врска до пораките: 871
11.11.2011 16:32:41   
liljak
se izvinuvam sakav da ve prasam posle inseminacijata dali lezite i kolku dena..jas minatite ne lezev direk na rabota odev...pozzz

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 872
11.11.2011 17:17:52   
milika
Liljak, jas pravev dve inseminacii, mi bese kazano posle inseminacijata da si prodolzam so najnormalen zivot. Na rabota ne otidov vednas posle inseminacijata (denta odmoriv), no veke od naredniot den. E sega bas i ne mora krevanje tegovi i trcanje user posted image , a sto se odnesuva do utrogestanot, isto kako i ti go stavav vaginalno. Moram da napomenam deka od inseminaciite ne ostanav bremena, no citav deka ima ringerajki koi zabremenile. Pozdrav i so sreka utre.

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 873
11.11.2011 21:44:15   
mamicka77
mamicki dali probavte da piete apcinja CLOMIFEN  i da ja sledite ovulacijata po niv jas taka ostanav bremena ve prasuvam bidejki nekoj doktori vednas prakaat na inseminacija a nekoj prv o davaat CLOMIFEN  pa potoa so inseminacija i na mene doktorkata rece najprrvo ke probame so sledenje na ovulacijata tocno koj den taka ne uspeav potoa probavme so CLOMIFEN i odma ostanav a rece ako ne daj boze ne uspeeme so CLOMIFENOT  togas ke probame so inseminacija no za moja sreka falamu na gospod uspeavme i eve kerkickata mi e treti mesec 

Непосредна врска до пораките: 874
11.11.2011 23:04:30   
sharlot
Draga liljak , jas ostanav bremena posle prvata inseminacija ,eve denaeska bev na vtoratat kontrola i fala mu na boga se e suber,bremena sum 9 nedeli i seuste go stavam utrogestanot se do 12 nedela vaginalno.taka da ne se sekiras ne sum jas prv slucaj mislam deka ako pobaras podobro na temava ke naides na poveke rr koi zabremenile po pat na inseminacija,ako ne od prav pat togas od vtor pat..... ajde so sreka!!!!

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 875
Страница:   <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  33 34 [35] 36 37   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?