|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
12.11.2011 9:52:45   
Zoja
jas vchera bev kaj Hadji Lega vo REMEDIKA -gi vide rezultatite se shto odnesovme (beshe se top) i poshto sme samo godina vo brak mi kaza prvo da se obideme so KLOMIFEN nekoj mesec pa potoa ako ne biva so inseminaija...i mi kaza deka ne forsira on HSG poshto bil mnogu agresiven tretman i se sluchuvale chesto vospalenija...duri i povredi krvarenja, vika kje se napravat 2 insemincii primer ako ne bide so Klomifenot..pa posle ako e neophodno HSG pa otom potom kje vidime shto da pravime (dali invitro ili inseminacija pak)..i koga mu rekov deka jas imam prochitano (tuka) deka mora HSG za inseminacija kao ako ne se proodni kanalite djabe inseminaciite, vika ama jas go izbegvam toj tretman od aspekt na toa deka na 99% od zenite im se proodni kanalite... user posted image taka da ne e za djabe uspeshen vo negovata struka ako ne znae ...pozz do site i se nadevav pomognav na nekoja RR shto ushte se dvoumi shto da pravi
srekjno zenichki user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Zoja -- 12.11.2011 9:54:23 >

(Одговор на членот sharlot)
Непосредна врска до пораките: 876
12.11.2011 11:09:10   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoja

jas vchera bev kaj Hadji Lega vo REMEDIKA -gi vide rezultatite se shto odnesovme (beshe se top) i poshto sme samo godina vo brak mi kaza prvo da se obideme so KLOMIFEN nekoj mesec pa potoa ako ne biva so inseminaija...i mi kaza deka ne forsira on HSG poshto bil mnogu agresiven tretman i se sluchuvale chesto vospalenija...duri i povredi krvarenja, vika kje se napravat 2 insemincii primer ako ne bide so Klomifenot..pa posle ako e neophodno HSG pa otom potom kje vidime shto da pravime (dali invitro ili inseminacija pak)..i koga mu rekov deka jas imam prochitano (tuka) deka mora HSG za inseminacija kao ako ne se proodni kanalite djabe inseminaciite, vika ama jas go izbegvam toj tretman od aspekt na toa deka na 99% od zenite im se proodni kanalite... user posted image taka da ne e za djabe uspeshen vo negovata struka ako ne znae ...pozz do site i se nadevav pomognav na nekoja RR shto ushte se dvoumi shto da pravi
srekjno zenichki user posted image user posted image user posted image

zoja mene mi pomogna CLOMIFENOT samo ke go pies kako sto ke ti kaze tocno na vreme sekoj den jas si navivav alarm na telefonot i tocno na vreme gi piev i ke si imas odnosi koga ke gi primas tie 5 dena po edno sekoj den jas sum ostanala odma tretiot den fakticki od tretoto apce

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 877
12.11.2011 13:11:47   
Zoja
Super- Mamichka bash mi e milo shto imam ete na nekoj nachin poddrshka od nekoj so isto iskustvo user posted image ..srekjna si shto si pominala so lesno user posted image kako i da e ve izvestuvam so ishodot pozz

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 878
12.11.2011 17:40:20   
Izabela*
Zoja isto kako tebe i jas se dvoumam dali da pravam HSG ovoj mesec, denes duri i ispitav sedimentacija i mi bese 5. Jas odam vo Remedika i bas zaradi toa sto doktorot ne insistirase da pravam HSG nesakam da pravam nesto bez negovo znaenje, mozebi od istata pricina sto ti ja kazale i tebe zaradi infekcii. Inaku jas ovoj mesec pocnav so klomifen pa ke vidime sto ke bidne. Pozdravce do tebe

(Одговор на членот Zoja)
Непосредна врска до пораките: 879
13.11.2011 0:04:22   
Nasha29
Zdravo na site idni majki user posted image , jas sum nova na forumov iako podolgo go sledam sega resiv da se vklucam oti me pogodi temavauser posted image . I ja i mm sme podolgo vreme vo brak i se obiduvame da zabremenime no uste nema nistouser posted image . Resivme da ideme vo Remedika i Dr. Sneze vednas predlozi inseminacija, taka da denes mi dojde vampirkata user posted image i od ponedelnik startuvam so klomifen pa se nadevam za mesec dena da vidam user posted image , aleluja, daj boze user posted image   Neznam kako ke mi deluva klomifen, ama sekako ke vidam user posted image uffff nekako se nadevav deka nema da ima potreba da odam na inseminacija ama sto e toa e, se nadevam deka ke bide prva i poslednauser posted image user posted image user posted image . Ima li nekoj pozitiven rezultat od inseminacija i znaete li da mi kazete kolkava e uspesnosta na ovaa procedura, vi stiskam palci na siteeeee, siteee da si bidme trudnicki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Samo pozitivno i so nasmevka... i se ke bidne vo red.

(Одговор на членот Izabela*)
Непосредна врска до пораките: 880
13.11.2011 1:19:11   
Melanija RR
Doktorot sto ste go izbrale treba da mu veruvate
Da se izbegne hcg vo red,deka cesto se
sozdava infekcija I ne e bas taka,procitajte
je cela tema za proodnost za kanali.
Moj sovet,probajte so klomifen,no po vtor
pat ako ne e uspesno,no daj boze da bide,
odete na hsg.Zosto?Izgubiv tri meseci so klomife
imav folikuli no na strana na neproodniot kanal.
Vi posakuvam najskoro dve crti.

Ima li nekok iskustvo licno ili od drug kaj
dr.Trajkovski od GAK?

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Nasha29)
Непосредна врска до пораките: 881
13.11.2011 10:52:19   
babyhope

ИЗВОРНА ПОРАКА: sladjana ms

Eve i jas konecno da si gi vidam svoite user posted image posle tri godini borba.Konecno user posted image , mojata prva inseminacija e uspesna.

Меланија еве ти пример на наша РР која остана user posted image после инсеминацијата кај др. Трајковски од ГАК. Јас лично имам контактирано со него и ми остави преубав впечаток.
Инаку се сложувам во се со тебе за постапката со ХСГ. И сакам да додадам дека воопшто не е инвазивна, напротив ти се вбризгува течност која јас пр. не ја ни осетив, за разлика од лапараскопија која е операција со успивање.

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 882
13.11.2011 11:38:13   
liljak
zdr ...vcera bev na inseminacija ...no ne mi dade utogestan kako minatiot pat, vika nema potreba od toa ovaa postyapka e prirodna?????????????inace da kazam ova inseminacija uzasno me bolese, uste i koga mi ja spricase spermata ja osekav i vikam mnogu boli , doktorkata se uplase i vika malku treba da boli , no zosto uste te boli?tie 20 min ko sedev jajnicite kako da mi gorea...dali na nekoj mu se ima sluceno vakvo nesto?minatite neuspesni inseminacii ic ne me bolea....pozzzzz

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 883
13.11.2011 12:22:50   
Nasha29
Slagana ms, CESTITKI user posted image user posted image user posted image mnogu mi e drago sto si bremena i daj boze se da bide vo red, imaj lesna i ubava bremenost, i se nadevam site ke se raduvame kako Slaganka. Ajde daj boze user posted image user posted image user posted image   Inaku mene mi kasnese cetiri/pet dena i taman pomisliv bidnalo, koga vampirkata se pojavi preku noc i toa so nepodnoslivi bolki pa zavrsiv vo urgenten user posted image Najkrivo mi e sto doktorkata mi ja odlozi inseminacijata za sledniot mesec, rece sga odmaraj pa pravime vo dekemvri.
Imam edno prasanje za slagana ms, ne gi citav postarite postovi, te molam kazi mi kako ostana bremena, prirodno ili...???

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 884
13.11.2011 12:29:53   
Nasha29
Ops, sega procitav, sladjana ms ostanala so inseminacija, znaci sepak ovaa procedura e vo nekoj procent i uspesnauser posted image user posted image user posted image . Kontaktirav so nekoi zenicki vo vrska so prasanjevo i najiskreno me razocaraa, mi rekoa od klomifen ke ti se pojavi golema dlakavost, ke si nervozna, ke si napnata, preskoci i idi direktno na IVF ama eve konecno dobri vesti  user posted image   Ilijak, kolku inseminacii imas praveno i sega kako se custvuvas? Imase li nekoi negativni efekti od klomifen?
Daj boze site da bideme trudnickiuser posted image user posted image user posted image user posted image .

Непосредна врска до пораките: 885
13.11.2011 12:40:37   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nasha29

Ops, sega procitav, sladjana ms ostanala so inseminacija, znaci sepak ovaa procedura e vo nekoj procent i uspesnauser posted image user posted image user posted image . Kontaktirav so nekoi zenicki vo vrska so prasanjevo i najiskreno me razocaraa, mi rekoa od klomifen ke ti se pojavi golema dlakavost, ke si nervozna, ke si napnata, preskoci i idi direktno na IVF ama eve konecno dobri vesti  user posted image   Ilijak, kolku inseminacii imas praveno i sega kako se custvuvas? Imase li nekoi negativni efekti od klomifen?
Daj boze site da bideme trudnickiuser posted image user posted image user posted image user posted image .

mamicke jas mislam deka se ke se istrpi kakvo i da imas custvo bez razl;ika nervoza li e ili bilo sto samo da imas rezultati jas ne sum se osekala nervozno za drugo osven sto tie posledni meseci non stop plakav i mi bese tesko osobeno koa odev niz grad i koga ke gi poglednam detskite butici i vednas niz glava mi se smota mislata koga ke dojde denot i nie so mm da vlezeme vo tie butici i da si pazaruvame za naseto najmilo  podobro so apcinja prvo da se proba e samo znam deka dodeka gi piev tie 5 dena apcinjata ne sum se zamarala mnogu ne sum digala tesko samo sum rucek pravila drugo nisto se si zavrsiv posle tie 5 dena

Непосредна врска до пораките: 886
13.11.2011 12:43:31   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Nasha29

Zdravo na site idni majki user posted image , jas sum nova na forumov iako podolgo go sledam sega resiv da se vklucam oti me pogodi temavauser posted image . I ja i mm sme podolgo vreme vo brak i se obiduvame da zabremenime no uste nema nistouser posted image . Resivme da ideme vo Remedika i Dr. Sneze vednas predlozi inseminacija, taka da denes mi dojde vampirkata user posted image i od ponedelnik startuvam so klomifen pa se nadevam za mesec dena da vidam user posted image , aleluja, daj boze user posted image   Neznam kako ke mi deluva klomifen, ama sekako ke vidam user posted image uffff nekako se nadevav deka nema da ima potreba da odam na inseminacija ama sto e toa e, se nadevam deka ke bide prva i poslednauser posted image user posted image user posted image . Ima li nekoj pozitiven rezultat od inseminacija i znaete li da mi kazete kolkava e uspesnosta na ovaa procedura, vi stiskam palci na siteeeee, siteee da si bidme trudnicki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ne se sekiraj jas ostanav od prva so clomifenot i rekov na doktorkata daj mi nesto pijako za pobrzo da ostanam ona mi rece najprvo i na site im davame clomifen

Непосредна врска до пораките: 887
13.11.2011 12:48:20   
mamicka77
slagana ms cestitki i imaj ubava i lesna bremenost

Непосредна врска до пораките: 888
13.11.2011 15:11:58   
Melanija RR
Slagana cestitki od se srce
Vo vrska so klomifenot,iako ima tema,ke
pisam tuka za da ne se luta.
Sekoe custvo moze da e razlicno.Jas 6pat
piev klomifen,se custvuvav pomalku podueni
I imav toplo branovi,sto znaci nisto strasno.
Sekogas go davaat klomifen zatoa sto ne e
los,tuku korisen.Uste eden potik od mene,
sega piev po 3 vo den.I nisto ne mi e.Se
na se samo sum popravena,a za vlaknetos
toa e voobicaeno.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 889
13.11.2011 16:06:08   
liljak
jas eve klomifenot go pijam dva meseci, prviot pat po dve i imav samo eden folikul , no ovaj mesec po tri i imav eden kup folikuli i zatoa napraviv inseminacija.....inace mi e ova po red 4 inseminacija....pozzzzzzzzzzzzzz

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 890
13.11.2011 19:41:14   
babyhope
Девојки извинете што не го ставив и датумот кога слагана го има пишувано постот. Само да ви кажам дека таа веќе го доби своето user posted image и наполнија веројатно веќе 1 месец user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 891
14.11.2011 10:56:45   
Nasha29
mamicka77 fala za utesnite zborovi user posted image , se nadevam deka i so mene ke bide se vo reduser posted image  

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 892
14.11.2011 13:01:49   
Bogdancanka
nasha ti posakuvam uspeh,kaj sekoja zena razlicna prikazna taka da nikogas ne se znae...ako si se odlucila za inseminacija stiskame palci za tebe mila,daj boze nabrzo da se izraduvas na famozniteuser posted image crtki

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 893
14.11.2011 14:14:27   
liljak
zdr rr...jas denes sum na pregled da vidi dali puknal folikulot, a vo sabotata ja praveve inseminacijata...imav poke folikuli i sega ne mi e jasno site  odednas  puknuvat  ili nekoj pokasno , nekoj porano....sega mozi da vidi dali fatilo?prv pat vaka me vika posle inseminacija da vidi kako e i zato ne mi e jasno???????pozzzzzzzzzzz

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 894
14.11.2011 14:47:10   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

zdr rr...jas denes sum na pregled da vidi dali puknal folikulot, a vo sabotata ja praveve inseminacijata...imav poke folikuli i sega ne mi e jasno site  odednas  puknuvat  ili nekoj pokasno , nekoj porano....sega mozi da vidi dali fatilo?prv pat vaka me vika posle inseminacija da vidi kako e i zato ne mi e jasno???????pozzzzzzzzzzz

Lilkak sigurno ovoj pat sansite se najgolemi,pa i doktorot stanal ljubopiten!!!!!!user posted image Pisi posle sto ti kazal..Pozzz

Непосредна врска до пораките: 895
14.11.2011 15:20:04   
Melanija RR
Bidna I mojata prva inseminacija.Ja pravev
vo GAK, samo ne kaj dr.Trajkovski tuku kak
Orginov ili taka nekako.Personal odlicen,
bolnicki uslovi prilicno bez komentar.Se pomina
vo red,kako obicen pregled.
Toa e toa,kje vidime posle 1dekemvri.
So srekja na site

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 896
14.11.2011 19:03:29   
liljak
lele pomagajte rr skroz sum vo dilema....vo sabotata pravev inseminacija, imav poveke folikuli i denes me vikna na pregled, i mi vika se napravi cista 22mm, mi veli ne bilo strasno i denes da imam odnosi i imalo pacienti sto zabremenile so cisti, .....nisto ne mi e jasno, za gabe bese inseminacijata, sega cekam da se fati od cistata???????????????????kako taja ke pukni sama....ve molam za sovet rr

Непосредна врска до пораките: 897
14.11.2011 19:48:41   
Melanija RR
Ne pprimi pregnil?Ako ne zatoa ne puknal
,se e mozno,zatoa ne se sekiraj nemozes nisto
da napravis.Prodolzi da veruvas.Kolku folikuli imase?

Непосредна врска до пораките: 898
14.11.2011 19:53:15   
liljak
pev klomifen tripati na den i napraviv inseminacija, ne primiv inekcija...lele neznam mnogu se razocarav, ja imam primano i pregnil inekcija ama ova prv pat da mi se pojavi, dali ke pukni sama cistata??????????pisete mi rr od so se pojavi?????????lezev , ne odev na rabota, od so se pojavi??????????

Непосредна врска до пораките: 899
14.11.2011 20:09:19   
Melanija RR
Milo ne se nerviraj,toa I ti vikam ti nisto
ne si storila pogresno.Cista se pojavuva pri
stimulira,zatoa se prima pregnil za sigurno
da prsne folikulot.Znaci ne e do tebe,doktorot
trebal da ti dade pregnil.Ne se nerviraj
prodolzi da veruvas

Непосредна врска до пораките: 900
Страница:   <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  34 35 [36] 37 38   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?