|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
5.12.2011 16:10:29   
zagrizena26
Ajde Sanja, 2 dena da te nema na fb pustaj se vo akcija zemajte slobodni denovi ne pustajte nikoj doma i da ima akcija i reakcija odmauser posted image user posted image user posted image user posted image .Da ne izraduvas sto e mozno pobrzo so edno user posted image user posted image user posted image Pozdrav mila

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1076
5.12.2011 17:31:31   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: liljak

merionalot gi zedov ama na privatno ne na recepta maticniot ne pisel recepta i zamislete 4 inekcii 5200 denari ama mi rece doktorot ke vidime ke gi vratat parite  od fondot..kako odi toa?mi rece samo fisklanata da ja cuvam....inace za merionalot mi rece da gi primam za da dobijam zrela jajce kletka , edna ama dobra ....sega petok sum na pregled pa ke vidime..pozzz

Aj molim te liljak rasprasaj se dali gi vrakaat parite,i jas slusnav nesto ama ne znam kolku e tocno...Ako razberes nesto poveke pisi...fala ti
Ti pozeluvam od se srce vo novata godina edno ili dve user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1077
5.12.2011 18:29:26   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

zdravo mili moi,vaka sega mene ne mi  e jasno,mi dade dr klomifen da pocnam da gi pijam od 3 den na menstruacijata a od 5 den mislam inekciite merional taka bea mislam,i mi rece na 9 den da odam kaj nego vo bolnica,togas li ke bidi inseminacijata ili togas samo ke vidi dali deluva terapijata i ke mi meri folekuli?molam za objasnuvanjeuser posted image

ke vidi dali ima folikuli i ke ti kze ploden den t.e koga da rabotete na slucsjot

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1078
5.12.2011 19:13:47   
dezdemona
Melanija
Arna sum nisto novo nema se po staro se odmaram pa ako bidne prirodno arno ako ne IFV pak, zdravje sega se blizat praznici i slavi so toa se zanimavam.
pozdravce

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1079
5.12.2011 20:50:11   
Melanija RR
I mene me interesira koja stimulacija ja
pokriva fondot.Na nivnata strana ima telegon
za kontakt kaj sto e delot za ifv I iui.
Jas gonalot go plativ privatno edna bese
1,650 den a primiv dve.Dobro mi deluvaa
pa dali odat na fondor.Samo podnesuvajte za
povratok brzo,zosto procedura e.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1080
5.12.2011 21:22:15   
liljak
milasteve kako si...kako deluva terapijata i ti si so merional, kako gi kupe?ti dadoja li recepta?oti mene mi rekoja ne odat na recepta a tie od fondot barat recepta??????????????of lele glata mi cadi kolku li samo se izmacuvame...pozzz

Непосредна врска до пораките: 1081
6.12.2011 0:20:41   
milasteve

milasteve kako si...kako deluva terapijata i ti si so merional, kako gi kupe?ti dadoja li recepta?oti mene mi rekoja ne odat na recepta a tie od fondot barat recepta??????????????of lele glata mi cadi kolku li samo se izmacuvame...pozzz
draga moja,jas odam kaj dr tase vo bitola.na privatno 8 inekcii 10.400den,treba da dobijam veke osekam boli,ke pocnam so klomifen od 3 den nasabajle po 2,a od 5 den so merional navecer po 2.samo ne mi  e bas jasno dali vo but ili stomav,zs go prasav lekarot dali da gi stavam sama toj rece ne ke odis kaj vas vo bolnica pa zatoa mislam deka vo but a i mi imat pisano ovde deka se butni inekcii.....user posted image

Непосредна врска до пораките: 1082
6.12.2011 9:11:19   
liljak
vo but se stavat , ovie ne se potkozni tuku muskulni ...sto ke pravis ti inseminacija ili?
jas ne gi stavam navecer, za rucek gi stavam se nadevam deka nema vrska mene doktorot ne mi opredeli vreme....pozzz

Непосредна врска до пораките: 1083
6.12.2011 13:38:10   
Sajna
LILJAK a ti mila sto pravis...inseminacija ili prirodno ke pravite? ovie inekcii sto gi komentirate se muskulno no moze da se stavaat i vo stomak i vo raka so taa pomalata iglicka taka vo SISTINA ni kazaa, a za vrakanje na pari od fondot ne se nadevajte zatoa sto jas prasuvav so advokati i e mnogu dolga postapka a i zahtevna taka da batelete , advokatot mi vika dve deca ke rodis i uste nema denar da vidis tolku dolgo trae :)) aj samo neka se fati pa ke rabotime ke stedime user posted image

Непосредна врска до пораките: 1084
6.12.2011 14:49:45   
Melanija RR
Kako ste mili rr
Liljak koga pocnuvas se inekciite?Mila ti
do kade si?
Mene mesecov mi e pauza pa kje pravam
pap I brisevi.Pisav vo temata no nema
odgovor,dali se zakazuva vo Manu ili Prolece,
I ima li nekoj broj?

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1085
6.12.2011 15:16:35   
liljak
melani eve jas pocnav so terapija petok na pregled, pa ke vidime so ke resi doktorot...jas sakam inseminacija si mislam deka ke imam pogolemi sansi otkolku prirodno , neznam i veke sto da mislam...inace mila brisevi za kandida toa ke pravis?jas pap i brisevi pravev na drzavno , sto baras vo manu da ti zemat pari , vo medicina na trudot za tri dena se gotovi , i pap za edna nedela mislam mi bese...ajde ti drazam sreka se da bidi, pojdi barem ovoj mesec neka ti kazat za plodni denovi barem prirodno mila probaj ne go propustuvaj mesecot , nema nisto loso ako ti kazat koga se plodnite , jas taka po spontaniot nekolku meseci samo plodnite odev da mi gi kazat bez apcinja no za zal bez uspeh...
sanja inace za parite to e ic ne mi e maka  , neka ne gi vraka fondot samo neka fati , ne mi se bitni parite samo se plasam da ne se istrosam i da nemam da prodolzam za ponatamu ako ne se fati za brzo.....gabe doktor  tase ne rekol "koj ima pari ke ima i dete, " se e vo parite...pozzz rr

Непосредна врска до пораките: 1086
6.12.2011 15:38:07   
Melanija RR
Liljak sakam mikrobioloski,samo ne vo
drzavna,ama na drzavno dali manu iili
drugo mesto.Moze kje pojdam na eho ama
jas nemam ovulacija,ama moze od poslednava
stimulacija ima nesto.Cekame ubavi
vesti vo petok

Непосредна врска до пораките: 1087
6.12.2011 15:58:17   
milasteve

vo but se stavat , ovie ne se potkozni tuku muskulni ...sto ke pravis ti inseminacija ili?
jas ne gi stavam navecer, za rucek gi stavam se nadevam deka nema vrska mene doktorot ne mi opredeli vreme....pozzz

liljak draga moja mene mi pisuva vo semata navecer dr kaza vo isto vreme sekoja vecer,inseminacija da eve cekam da dobijam pa da pocnam,uf nemam strpelenie...user posted image

Непосредна врска до пораките: 1088
7.12.2011 10:36:03   
mamicka77

melani eve jas pocnav so terapija petok na pregled, pa ke vidime so ke resi doktorot...jas sakam inseminacija si mislam deka ke imam pogolemi sansi otkolku prirodno , neznam i veke sto da mislam...inace mila brisevi za kandida toa ke pravis?jas pap i brisevi pravev na drzavno , sto baras vo manu da ti zemat pari , vo medicina na trudot za tri dena se gotovi , i pap za edna nedela mislam mi bese...ajde ti drazam sreka se da bidi, pojdi barem ovoj mesec neka ti kazat za plodni denovi barem prirodno mila probaj ne go propustuvaj mesecot , nema nisto loso ako ti kazat koga se plodnite , jas taka po spontaniot nekolku meseci samo plodnite odev da mi gi kazat bez apcinja no za zal bez uspeh...
sanja inace za parite to e ic ne mi e maka  , neka ne gi vraka fondot samo neka fati , ne mi se bitni parite samo se plasam da ne se istrosam i da nemam da prodolzam za ponatamu ako ne se fati za brzo.....gabe doktor  tase ne rekol "koj ima pari ke ima i dete, " se e vo parite...pozzz rr

eeeeeeeeeeeee mamicki ne za dzabe se reklo mama i tato da zberat pari i ke kupat bratce,za parite ic da ne se sekirate dzabe ni se pari ako gi nemame nasite najmili i jas si gi dadov site pari sto gi imavme po privatnite bolnici ali ako neka ni e ziva i zdrava parite se pecalat do denar se potrosivme duri nemav ni da se porodam na privatno kaj mojata doktorka i morav na drzavno no fala bogu izleze se kako sto treba

Непосредна врска до пораките: 1089
7.12.2011 12:38:31   
liljak
lele zosto ne mi napomenaja navecer...za gabe da ne gi klavam..lele ....ama mene i ginikologot mi gi klava( terapijata mi ja prepisa ginikologot od skopje a ovde kaj mene mi ja klava drug ginikolog) i nisto ne mi rece ...inace jas ovie koga gi klavav za inf navecer gi klavav i sega nema koj da mi gi klava navecer i odam koga smenite mu zavrsuvat , porucek za da gi fatam i na odenje i na beganje...lele se razocarvam...lezam posle inekcijata, mislam sakam da kazam ne odam na rabota, ne pesacam..., lele maki moj....eve sega odam da mi ja stavat i tretata inekcija...of lele ako e se za gabe...pozzzz

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 1090
7.12.2011 12:39:57   
temjana
девојки ајде некоја нека ми каже за спермограм и спермокултура во државна каде да одиме, колку ќе не чини, за колку дена резултати даваат, дали претходно треба да закажеме, упут од матично дали ни е потребен и што мислите друго дека е потребно пишете. Јас изгледа и овој месец ништо а се договоривме со мм доколку не биде и сега да оди да се прегледа. Поздрав и ајде нека израдува некоја одамна не сме славелеuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1091
7.12.2011 13:14:27   
Melanija RR
Liljak nemoj taka negativno,site doktori
si imaat svoi nacini,nema vrska deka moralo
navecer.Kolku sto znam treba samo priblizno
vo isto vreme.Opustise I trgni gi losite misli
I veruvaj vo uspeh.
Temjana za spermogram ti treba upit od
maticen I kje ti dade broj za zakazuvanje.Akoo
pokasno go najdam brojot kje ti pisam.Znaci
mozes vo GAK,ako nema hif test sabajle kje
mu napravat pa po dva casa spermogram,I
posle 14casot imas rezultat.Nas ne prasa koj
den ni odgovara,odprilika 4-5 dena,I kje vi
kaze kolku dena apstinencija.Toa vie kje si prebroite,mislam
treba okolu 4-5 dena.Za spermokultura neznam.
Se nadevam ti pomognav

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1092
7.12.2011 14:07:16   
bombonce
Kolku se pregnyl 1500 ie i dali odat na recepta!!!

Непосредна врска до пораките: 1093
7.12.2011 14:15:07   
Melanija RR
Bombonce ti pisav vo temata za pregnil inekcii

(Одговор на членот bombonce)
Непосредна врска до пораките: 1094
7.12.2011 15:20:22   
milasteve

lele zosto ne mi napomenaja navecer...za gabe da ne gi klavam..lele ....ama mene i ginikologot mi gi klava( terapijata mi ja prepisa ginikologot od skopje a ovde kaj mene mi ja klava drug ginikolog) i nisto ne mi rece ...inace jas ovie koga gi klavav za inf navecer gi klavav i sega nema koj da mi gi klava navecer i odam koga smenite mu zavrsuvat , porucek za da gi fatam i na odenje i na beganje...lele se razocarvam...lezam posle inekcijata, mislam sakam da kazam ne odam na rabota, ne pesacam..., lele maki moj....eve sega odam da mi ja stavat i tretata inekcija...of lele ako e se za gabe...pozzzz

neznam draga moja,mene u semata mi pisuva navecer,dr rece da gledam da bidi vo isto vreme,no mozebi kaj tebe e poinaku neznam,ne grizi se

Непосредна врска до пораките: 1095
7.12.2011 16:03:26   
mamicka77
za spermogram mm edna nedela se cuvase taka ni kaza doktorkata nie plativme 2500 vo remedika

Непосредна врска до пораките: 1096
7.12.2011 21:01:11   
temjana
Фала Меланија ми помогна и тоа многу, ќе почекаме би требало да добијам на 12-ти, па ќе почекаме до тогаш да видиме случајно да не ни се посреќило иако се сомневамuser posted image . А за цените многу скапо е по приватните и насекаде различни цени, се јавив јас во една приватна лабораторија ми рекоа дека вкупмо ќе ме фати 1700 со се спермокултура, еве по другиве приватни клиники и до 2500 стигаат цениве, мислам да му се невиди user posted image

Непосредна врска до пораките: 1097
7.12.2011 21:44:56   
Sajna
LILJAK mila ne se sekiraj nemora navecer ne panici jas gi stavav u 11 sabajle nema vrska toa ama bitno e vo isto vreme odprilika da gi stavas ako si pocnala navecer teraj navecer ako nemas koj zemi si iglicka mala i sama bocni se vo stomak ic ne e strasno ne bol imas prikaz so video i na youtube, jas sega se vrativ od kontrola doktorkata rece s e u red sega na dedo boze cekame blagoslov pa zdravje na 20 ke vidime pustajte sreka user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1098
8.12.2011 9:37:27   
liljak
denes ja stavam polsednata inekcija pa petok so gospod napred ke vidime so ke mi reci doktorot..sanja ti sto ke pravis inseminacija ili?
pozzz

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1099
8.12.2011 11:49:38   
Sajna
Ne mila nie prirodno probuvame eve sekoj den od ponedelnikot sme u radna akcija pa na 20 rece doktorkata test da napravam ajde ti ne se sekiraj samo opusteno i ke bide

Непосредна врска до пораките: 1100
Страница:   <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?