|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
9.12.2011 17:48:57   
Nasha29
Denes mi dojdeuser posted image , od zadutre pocnuvam so klomifen.... pa inseminacija, pa da se nadevame ovoj mesec ke mi se poslreci.user posted image user posted image user posted image Liljak, kaj koj doktor odis vo Remedika? Kako se vikaat inekciite sto gi primas? Daj boze da dobieme po edno bebence site sto se trudimeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1101
9.12.2011 18:03:52   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Sajna

Ne mila nie prirodno probuvame eve sekoj den od ponedelnikot sme u radna akcija pa na 20 rece doktorkata test da napravam ajde ti ne se sekiraj samo opusteno i ke bide

sanja mila ne ja pravete istata greska kako i nie ne treba sekoj den da se ima odnosi za da ostanes bremena na spermata i treba 24 casa za da se obnovi i da bide so kvalitet a kaj tebe trae do tri dena i ako ne se  zalepi za tri dena se gubi i pak od ponovo treba preku edna vecer za da minat 24 casa i da bide spremata ok i nie ja pravevme istata greska doktorkata mi kaza taka pred da ostanam bremena i go primenivme toa i znaci imase rezultat toa vi e moja preporaka i nie imavme sekoj den so nadez sto poveke pobrzo ke ostanam bremena no ne mnogu golema greska sme pravele

Непосредна врска до пораките: 1102
9.12.2011 19:44:25   
Nasha29
mamicka77, apsolutno si vo pravo... i ja taka mislev deka treba sekoj den no dovolno bilo sekoj vtor den za spermata da bide pogusta.

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 1103
9.12.2011 19:57:53   
milasteve
uf ama sum nervozna i nestrpliva deneska trebase da dobijam no niss,a imam bolki v stomav i gradi,user posted image cekam pobrzo da dobijam pa da pocnam so terapijata

< Поракaта ја уредил milasteve -- 9.12.2011 19:58:53 >

(Одговор на членот Nasha29)
Непосредна врска до пораките: 1104
9.12.2011 22:50:11   
liljak
of eve me i mene...kaj doktorot ovde kaj mene me pregleda i mi rece se e vo red , troslojna sluznica , dobri folikuli ...no se razocaravuser posted image user posted image user posted image se javuvam kaj doktorot skopje i mu kazuvam i mu velam i sega koga inseminacija i mi veli ke se slusnime sega ne primaj nikakvi lekarstva ...i sto ke me zaboravi a plodnite ke mi pominat...imam edna dileme doktortot mi rece folikulite mi bile 3,4 mm ( ne treba da se nad 18 mm) i pak preprasav i mi vika odlicni se inseminacija ili nedela ili ponedelnik i se ke bidi kako treba , no doktorot zafrkava od skopje ...neznam sto da pravam..pozzzz

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1105
9.12.2011 23:12:25   
lindicka
Девојки, здраво на сите. Би ве замолила за одговор. Кои испитувања треба да се направат пред инсеминација? Изгледа ќе правам и јас во јануари.
Овој месец бев на мерење на фоликули, и докторката ми рече дека овие три дена (среда, четврток и петок -денес) ми се плодни денови. Ама ме замисли ова на два дена односи за да се згусти спермата. Па си викам да одложам за утре акцијата,дека претходните два дена бевме активни на тоа поле.
Дали знаете од кога ќе пукне фоликулот колку време живее јајце клетката? 12 часа или 24 часа?
Изгледа сите ние многу мериме, и премеруваме и затоа не биднува ништо.......многу математика има во се ова...поздрав до сите и само позитивно...

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1106
10.12.2011 0:48:12   
Melanija RR
Liljak javi mu se utre pak na doktorot,
I da treba da e 15 mm pa nagore.Koj den ti
e denes ( sabota)?Kaj koj doktor vo Sk odis?
Ispituvanja osnovni I voobicaeni,kako pap
mikrobioloski brisevi,hsg,spermogram,pa
potoa se razgleduva potrebata od inseminacija.

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1107
10.12.2011 8:44:32   
Sajna
LILJAK mila mene taka pred tri meseci me igraaa moj sovet ke odis kaj toj sto ti merel folikuli, koga ke ti stignat 20 mm odma pregnil inekcija za da puknat za da ne t iodat vo cista i tie 3- 4 deni odnosi !!! a pred toa apstinirajte barem 3 dena ili ako nekete prirodno zakazi si kaj drug doktor odma ama pazi na folikulite

Непосредна врска до пораките: 1108
10.12.2011 8:47:35   
Sajna
Lindicka mila treba i poceke dena apstinecija od 5 - 7 e najubavo za da se zgusne ubavo spermata ama koga imas plodni denovi mojata doktorka ni rece sekoj den tie tri dena ama pred plodnite ne ostavi so 5 dena apstinecija za da prviot ploden den ima ubavo kolicestvo na sprerma, i posle uste dva dena ni rece pa pauza , inace spermatozoidite ziveat do 72 casa vo organizmot na zenata taka da ne se sekiraj i posle odnosli lezi ne stanuvaj... a za ispituvanja site razlicno ama osnovni ti se pap test , hormoni i spermogram pozz se nadevam ti pomognav

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 1109
10.12.2011 9:47:54   
liljak
jas odam vo sveti lazar i neznam zosto vaka doktorot mi pravi , zadovolna sum od nego,  toj mi ja najde pricinata za spontaniot ama neznam veke sto da mislam, neznamuser posted image user posted image user posted image ovde kaj nas doktorot mi e petka , mnogu ubavo me pregledva no eve se resiv inseminacija da mi ja pravi doktorot vo skopje, i sega pak ke se javam vo skopje nisto drugo ne mi preostanuva...inace ova so folikulite me zbunu, preprasav i mi veli se e super mila inseminacija nedela ili ponedelnik...of lele ajde ke pisam sto ke napravam
inace za inseminacija potrebni se mikrobioloski testovi , pap , proodnost na kanalite ...pozzzz

Непосредна врска до пораките: 1110
10.12.2011 11:11:51   
lindicka
Меланија, Лилјак и Сајна фала многу на одговорите. Овие испитувања ги правев минатата година, кога се обидувавме да откриеме дали има проблем кај мене или кај мм, (се во приватните клиники Св.Лазар и Систина- еден куп пари се издадовме за овие испитувања), претпоставував дека тие се тие кои ќе ми требаат за инсеминација.
Инаку, мене матичната за плодните денови ми да работиме секој ден, а кај една докторка што бев во Св.Лазар ме посоветува во месецот да пробаме секој втор ден, така пробавме минатиот месец, ама ништо не бидна.
Читам Меланија правела на државно инсеминација. Можеби оваа година ќе ги правам испитувањата на државно, а инсеминација во некоја од приватниве (доколку е можно). Или пак се на државно.
Се најдобро на сите, и ни останува да се трудиме и да бараме начин да дојдеме до целта.user posted image ..Успех на сите..

Непосредна врска до пораките: 1111
10.12.2011 13:19:13   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: lindicka

Девојки, здраво на сите. Би ве замолила за одговор. Кои испитувања треба да се направат пред инсеминација? Изгледа ќе правам и јас во јануари.
Овој месец бев на мерење на фоликули, и докторката ми рече дека овие три дена (среда, четврток и петок -денес) ми се плодни денови. Ама ме замисли ова на два дена односи за да се згусти спермата. Па си викам да одложам за утре акцијата,дека претходните два дена бевме активни на тоа поле.
Дали знаете од кога ќе пукне фоликулот колку време живее јајце клетката? 12 часа или 24 часа?
Изгледа сите ние многу мериме, и премеруваме и затоа не биднува ништо.......многу математика има во се ова...поздрав до сите и само позитивно...

kaj tebe trae 3 dena odnosno 72 casa i ako za tie 72 casa ne se fati se gubi i odnovo fakticki i treba tri dena za da stigne do mestoto kade sto treba taka mi ima kazano doktorkata

(Одговор на членот lindicka)
Непосредна врска до пораките: 1112
10.12.2011 13:23:15   
mamicka77
ИЗВОРНА ПОРАКА: Sajna

Lindicka mila treba i poceke dena apstinecija od 5 - 7 e najubavo za da se zgusne ubavo spermata ama koga imas plodni denovi mojata doktorka ni rece sekoj den tie tri dena ama pred plodnite ne ostavi so 5 dena apstinecija za da prviot ploden den ima ubavo kolicestvo na sprerma, i posle uste dva dena ni rece pa pauza , inace spermatozoidite ziveat do 72 casa vo organizmot na zenata taka da ne se sekiraj i posle odnosli lezi ne stanuvaj... a za ispituvanja site razlicno ama osnovni ti se pap test , hormoni i spermogram pozz se nadevam ti pomognav

sanja mila bas za plodnite ne treba sekoj den bas koga ti e ploden i ako imas sekoj den i spermata se oretcuva preku eden den za da si go dobie ona kvalitetno na mene taka mi rece doktorkata deneska ke imas utre ne drug den pak  i jas ja poslusav i ostanav a onaka  da ne preteram ama nekogas i vo denot poveke pati sme imale so nadez deka sto poveke pobrzo se ostanuva ne toa ni e najgolema greska jas ja pravev i od iskustvo vi kazuvam mili sto go primenivme toa vednas ostanav veruvajte mi 10 dekemveri mi bese ploden den i rece na 10 ke imate na 12  i na 14 i jas sum ostanala vedna

Непосредна врска до пораките: 1113
10.12.2011 16:06:11   
liljak
zdr...eve me i mene ...utre na inseminacija odam , drzetemi sreka da bidi se kako sto treba...
inace za toa deka spermata treba da patuva tri dena i mene ginikologot taka mi kazuvase ama ne razbrav bas najdobro...znaci mene mi rece ne treba da imas odnosi na 13 ot den tuku na 10 ot poradi sto trebalo tri dena da stigni do mestoto...ajde rr koj znae poveke neka pisi za ova...a jas sega da prasam utre mi e 12 ti den a ponedelnik 13 ti i utre ke imam inseminacija, ponedelnik da imam odnosi ili ne...?????????..pozzz

(Одговор на членот mamicka77)
Непосредна врска до пораките: 1114
10.12.2011 16:15:06   
Sajna
liljak mila posle inseminacija vo sistina konkretno ti zabranuvaat odnosi veke zasto prepisuvaat utrogestan vaginaleti prasaj si za toa poubavo kaj sto ke prais inseminacija

Непосредна врска до пораките: 1115
10.12.2011 18:48:56   
Nasha29
I jas ke pravam inseminacija ovoj mesec, od utre startuvam so klomifen, ke mi bide tretiot den od menstruacija a na 6, 7 i 8 den treba da primam tri inekcii i posle 11 den na merenje folikuli pa ke vidime, daj boze neka ni se posreci ovoj mesec na site user posted image    Kazete mi zenski sto imate praveno inseminacija, treba da se lezi po inseminacija ili vrska nema toa? Ja ne veruvam deka ke moze da zemam odmor user posted image  

Непосредна врска до пораките: 1116
10.12.2011 23:59:34   
Melanija RR
Sajna nema precka da se ima odnosi koga se stavaat vaginaleti,a i negledam povrzanost.Nas ni rekoa vecerta i utredenta da si prodolzime,pa i ponataka.Natasha po inseminacija ne vikaat deka treba da se lezi,samo ona da ne se nosi ili kreva pre tesko.Liljanak utre se kje pomine vo red veruvaj samo e mnogu vazno da bides sto povekje opustena zosto toa e vazno.
So srekja na site ovoj mesec.user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1117
11.12.2011 12:01:14   
Nasha29
Eh ringerajki moi, ajde da se nadevame deka ovoj mesec ke ostaneme trudnicki user posted image user posted image user posted image   melanija fala na odgovorot, ti do kade si?

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1118
11.12.2011 13:33:36   
Melanija RR
Јас сум на месец паузаuser posted image user posted image и тука сум да споделам искуство со вас и да ве подржувамuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1119
11.12.2011 21:21:53   
Sajna
koga nabrzo moze da se napavi test za bremenost po primanje na HCG inekcijata pregnil?

Непосредна врска до пораките: 1120
11.12.2011 23:02:13   
Melanija RR
Сајна одприлика како и после инсеминација по 15 дена

Непосредна врска до пораките: 1121
12.12.2011 9:18:15   
liljak
napraviv inseminacija pa sega ke vidime sto ke bidi...mi rece doktorot da imame odnosi do cetvrtok i do togas da gi pijam utrogestanot, neli se mnogu dena??????????zosto taka??????na 26 test za bremenost, sto mislam i deka e mnogu rano....mi dade eden kup apoviuser posted image user posted image user posted image i sega neznam sto da pravam, da lezam ili ne?i taka i taka sum probala no se bilo bez uspeh.....
melanija mila oti ne odis za plodni denovi , nisto nema da izgubis ...pozzz

Непосредна врска до пораките: 1122
12.12.2011 10:23:52   
Melanija RR
Лилјак не се многу денови за утрогестан,јас ги ставав 15 дена.Кога ти е 26 ден?На 12 ден правеше инсеминација по 14 дена е тест точно на 26 ден?Сега онака кога можеш лешкарај си.Кај кој доктор правеше?Што апчиња ти даде?
Јас мила незнам ни кога да одам за плодни,ќе видам околу 20 би требало (15 ден).

Непосредна врска до пораките: 1123
12.12.2011 10:27:31   
Sajna
user posted image Liljak sega uzivkaj, teraj si normalen zivot samo ne krevaj teski raboti ne cisti da se navednuvas da se zamaras inace se drugo teraj si taka mene mi kazaa togas

Непосредна врска до пораките: 1124
12.12.2011 11:48:51   
lindicka
Ајде Лилјак сега уживај 14 дена не се многу, ќе поминат и дај боже да си видишuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1125
Страница:   <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  43 44 [45] 46 47   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?