|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
12.12.2011 12:46:28   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

uf ama sum nervozna i nestrpliva deneska trebase da dobijam no niss,a imam bolki v stomav i gradi,user posted image cekam pobrzo da dobijam pa da pocnam so terapijata

Kako si milasteve?Dobi li ciklus?Ajede ti pustam srekicka,da si gi vidisuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 1126
12.12.2011 17:47:13   
liljak
zdr...da ve prasam dali od koga ke se napravi inseminacijata vi istekuva toa, jas duri lezev ne mi istece no pred da stanam malku mi istece a eve i od sabajle mi istece...mu rekov na doktorot lele ami ova mi istece i toj mi veli ne se sekiraj to so trebase ostana ...lele veke ke puknam daj neka se fati veke ednasuser posted image user posted image user posted image ...pozdrav4e

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1127
12.12.2011 19:20:51   
Melanija RR
Лилјак убаво ти рекол докторотuser posted image ,така на сите ни кажуваат,и така си е па тоа се случува и при имање односи.Не се секирај сега е што е,затоа уживајси.user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1128
13.12.2011 8:48:49   
Sajna
Liljak ajde opusti si malce ne se pritresuvaj poloso si pravis, toa e normalno ajde odi vezi pleti nesto :))) setaj relaksiraj se uziiivaaaaj i cekaj si go tvoeto user posted image znam kako ti e eve i jas ke poludam do 18 dek. mi se cini tolku daleku ama ke se izdrzi pozdravce mila

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1129
13.12.2011 8:57:29   
babyhope
liljak ајде мила и овојпат пуштам среќичка да успее и да ни кажеш дека си ги видела user posted image user posted image . Опуштено и со позитивна мисла user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1130
13.12.2011 9:05:26   
Sajna
Imam edno prasanje bidejki pregnil inekcijata ja primiv pred tocno 8 dena a test za bremenost ne smeam da pravam , kako tocno da meram temperatura vo kolku saat i kolku od prilika treba da bide ako ima bremenost? i dali da meram pod pazuvi, vo usta...?

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 1131
13.12.2011 9:51:14   
Melanija RR
Сајна мој совет да немериштемпература,зошто дополнително да се замараш имаш уште 6 дена.Мора да научиме дека некогаш треба да се чека,нетрпеливоста нема да помогне може да одмогне.
Ако сакаш непотребни стресови најдобро се мери вагинално сабајле пред да станеш од кревет секој ден во исто време.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1132
13.12.2011 10:15:15   
Sajna
Melanija so ziven toplomer ili so digitalen i kolku treba da bide temperaturata ako ima bremenost...?

Непосредна врска до пораките: 1133
13.12.2011 10:28:42   
Melanija RR
Сајна јас лично не сум мерела ,мислам дека може и со обичен а би требало да биде околу или ,и ,над 37.Мене висината не ми е веродостојна зошто сите имаме различна базална температура.Еве јас имам пониска температура па 37 ми е како повисока.
Сигурно ќе пише покасно некоја рр која има искуство.user posted image

Непосредна врска до пораките: 1134
13.12.2011 11:10:51   
liljak
sanja mila ne se zamaraj so temperatura ako tolku ne ti se ceka zema test ima eden poskap 600 den sto kazuva po 7 dena od zacnuvanjeto ama jas ke ti recam da si pocekas , znam kako e samo tamu ni e pametot ama to e, nemozi poinaku da bidi koga sme vo iscekuvanje...pozdrav 

Непосредна врска до пораките: 1135
13.12.2011 13:13:02   
Sajna
Liljak mila bas toj go pravev sabajle sto e 5 dena po zacnuvanje i mi izleze pozitiven (9 dena po primanje na pregnil) ama se uste ne se raduvam zatoa sto e mozno pregnil inekcijata seuste da vlijae taka da ke go povtoram vo petok zdravje, a denes ic ne se osekam ubavo bas i na lekar bev mi se spie mnogu, me bolat jajnicite i kicmata imam kiselini, haos sum se nadevam deka ovoj mesec konecno ke bidam user posted image

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 1136
13.12.2011 15:49:33   
Iverka
Здраво на сите, се надевам дека ќе добијам одговор на моето прашање.
Имено, треба да правам наскоро инсеминација, па најверојатно ќе биде во Државна Болница.
Дали може да ми препорачате некој доктор?
И освен со резултати од испитани хормони, дали е потребно да се носи друга документација?
Thanks...

Непосредна врска до пораките: 1137
13.12.2011 15:53:11   
Sajna
Iverka pogore imas objasneto, PAP , hormoni, spermogram i spermokultura i proodnost na kanali se 99%, a eden od podobrite doktori tamu ti e Jofcevski i Tanturovski pozz

(Одговор на членот Iverka)
Непосредна врска до пораките: 1138
13.12.2011 15:55:37   
babyhope
Iverka мила добредојде на РР и ти посакувам пријатна дружба со нас user posted image user posted image user posted image Јас топло ти го препорачувам Др. Владимир Трајковски - тој прави инсеменации и на наша РР-јка и донесе среќа со овој метод. Кај кој и да одлучиш ти посакувам user posted image user posted image и за 9 месеци да си добиете бебуле... user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1139
13.12.2011 16:47:42   
Melanija RR
Iverka добро дојде и од мене user posted image
Јас правев инсеминација во државна по препорака кај др.Трајковски.Беѓутоа тој се задржа на операција и да не чекам ми ја направи др.Орџопа (мислам дека не грешам во презимето).Мојата прва инсеминација не беше успешна.Како и што викаат нема значение кој ќе ја вбризга спермата.Од документи таму не ми побараа ништо само ме прашаа за наследни болести и алергии.Треба само маж ти да има ХИВ тест не постар од 6 месеци.Тоа би било.Ако уште нешто те интересира слободно прашај.

Непосредна врска до пораките: 1140
13.12.2011 16:54:34   
liljak
sanja mila bremena si 100% , ako imas kiselini bremena si veruvaj i testot pokaza pozitiven, so drugo ajde mila treba da slavis....a inseminacija pravese?
go molam gospod i mene da mi pomogni, ovoj mesec da bide uspesen...pozdrav4e

Непосредна врска до пораките: 1141
13.12.2011 17:11:18   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: milasteve

uf ama sum nervozna i nestrpliva deneska trebase da dobijam no niss,a imam bolki v stomav i gradi,user posted image cekam pobrzo da dobijam pa da pocnam so terapijata

Kako si milasteve?Dobi li ciklus?Ajede ti pustam srekicka,da si gi vidisuser posted image user posted image user posted image user posted image
zdravo bella dobra sum malku napnata i nervozna,sabajlevo dobiv mi kasnese 3 dena i pomisliv deka sum bremena,vikam boze kakva sreka ke  e ova,pred inseminacija bremenost,,no ete nissuser posted image prodolzuvam so inseminacijata.od od cetvrtok sabajle pocnuvam so klomifen,a od sabota vecer so inekciite,pa zdravje na 9 de, potocno na 21 odam bt kaj dr

Непосредна врска до пораките: 1142
13.12.2011 17:15:14   
milasteve
vi ja prakam seta sreka na ovoj svet,na site so bevte na inseminacija i so cekate da vi bide uspesno a na nas so doprva ne ocekuva ,posakuvam poveke trpenie i srekauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1143
13.12.2011 17:21:39   
milasteve
ИЗВОРНА ПОРАКА: Iverka

Имено, треба да правам наскоро инсеминација, па најверојатно ќе биде во Државна Болница.
И освен со резултати од испитани хормони, дали е потребно да се носи друга документација?
Thanks...
moe mislenje draga moja,dr.trajkovski.mene mi pravese laparaskopija super dr e.so sreka

Непосредна врска до пораките: 1144
13.12.2011 17:51:15   
Olivia

ИЗВОРНА ПОРАКА: Iverka

Thanks...

ИЗВОРНА ПОРАКА: dafne1

jas bi ti go preporacala dr tofovski ako e uste tamo ne sum sigurna mnogu sprfeman doktor e

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 1145
13.12.2011 17:52:46   
Sajna
Oh Liljak daj boze, cul te gospod ama zdravje ke vidime uste nekoj den ke pocekam posto vaka i pred dva meseca pa nisto ispadna od pregnilot bilo ...jas odev na folikumetrija i koga mi dojdoa 21 mm mi stavija pregnil i prirodno tie tri dena teravme rabota pa zdravje ke vidime se nadevam ke bide ovoj pat i tebe ti posakuvam mesecov user posted image

Непосредна врска до пораките: 1146
13.12.2011 23:07:58   
kapina
osven hormoni treba i proodnost na kanali i spermogram  da napravete mislam oti tofovski uste e vo drzavna bolnica 

Непосредна врска до пораките: 1147
14.12.2011 8:26:21   
Sajna
zenski jas sabajle se razocarav totalno neznam kolku e vistina toa so temperaturata i prv pat si izmeriv sabajle pred da stanam vo usta i imav samo 36.6 se ubiv od placenje ama aj ima vreme do 19 nadezta posledna umira user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1148
14.12.2011 10:34:52   
babyhope
Sajna мила не се преокупирај со температура, симптоми и сл. Само оптимистички и со убави мисли исчекувај си го датумот. Јас барем мислам дека така и телото е поопуштено и спремно за прифаќање на малото гравче. Со нервози , напнатост може да си предизвикаш дополнителни стресови кои не одат во полза за успешен резултат. Ајде опушти се и најди си окупација- барем периодот е создаден за тоа : новогодишно украсување, гледање на комедии и филмчиња за подигање на предновогодишната еуфорија, романтични гушкања со мт - чајчиња и свеќички.....
Ти посакувам наскоро да не израдуваш со user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1149
14.12.2011 11:11:56   
Melanija RR
Sajna стресот не ти помага а ни плачењето.Имаш уште време опуштисе и не верувај на температурата.Надеж секако дека има,ни симптоми,ни температура не е важно.Една гушка за тебе user posted image

Непосредна врска до пораките: 1150
Страница:   <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?