vezilka RR -> RE: Инсеминација (16.2.2012 15:32:47)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: lindicka Знам дека настанува подоцна, јас добивам на 32-33 дена, имам овулација на 18 дена, барем јас така си рачунам, но докторот кај кој бев (инаку специјалност му е ассистирана репродукција), ми рече дека баш затоа што добивам на 32-33 дена е проблем, некогаш многу доцна ми се создаваат фолекулите и некогаш не созреваат, и изостануваат овулациите, можно да е тоа случај со мене, и со повеќето жени кои добиваат над 30 дена, и затоа забременуваат по 1-2 - 3 години од бракот, а немаат друг реален, всушност немаат овулација секој месец, т.е не пука фолекулот, т.е овулациите се поретки и остануваат бремени , нели тогаш кога има овулација, и всушност стресот не влијае на зачнувањето, туку на формирањето фолекули, и квалитетот на фолекулите и така. И затоа е потребно подбутнување[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image], апчиња,регулирање на циклус, па и инсеминации..( е ова ми го објасни човекот) Поздрав до сите [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Баш убаво ти објаснил докторот. И затоа се пијат апчиња за да се забрза процесот на растење на фоликулите, има и инекции за да се осигура прскањето на фоликулите, односно да се индуцира овулацијата. Значи доколку се знае причината зошто не доаѓа до бременост е лесно, ќе се концентрирате на проблемот и после неколку обиди ќе си дојде до [sm=modricrtici.gif]. Девојки само вие продолжете да се борите, едноставно никогаш немојте да се предадете. Знам низ што проаѓате, се поминав..и знам дека сите ќе ве најдам на темите за бебе [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|