bella80 -> RE: Инсеминација (3.4.2012 23:20:32)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija Така е Бела,јас немам испитано реверви на јајце клетки,но со самото тоа што немам овулација резервите се заштедени,а на стимулација најчесто реагирам со само 1 одличен фоликул. Тоа изумив да ја прашам докторката,медицински која е причината за неовулација,пролактинот да ми варира но тоа не значи да се нема овулација,и при редовен и нормален циклус.Уште тоа ми е мистерија [sm=smiley36.gif] Melanija nemozam vise da bidam pametna[sm=smiley36.gif]megutoa po moe mislam deka ne znaci deka ako nemas ovulacija rezervite ti se zastedeni,nie se ragame so odreden broj j.k. toj broj se odreduva uste pred da se rodime,plus sekoj mesec ti imas folikuli koi za zal ne sozrevaat dovolno za da nastane ovulacija.Mene se mi izgledase odlicno pred da go ispitam toj hormon ,mi kazuvaa matkata super,imas folekuli ke bide i na kraj se utvrdi problemot.A i toj AMH bil diskutabilen i na kraj suma sumarum znam samo deka nema bebe,vise neznam so da mislam ,ke se mrdnam.Utre odam na folikulometrija 19 d.c. mi e pa ke vidime dali folekulot porasnal.Pozzz
|
|
|
|