|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
16.5.2012 9:33:35   
Melanija RR
Сајна затоа и писав носи улошка ,ама не дека ќе крвариш,како за циклус најмногу.Сега може Допед има такво искуство но други што знам како и јас одма стануваш си ставаш улошка и толку.Јас пешки дома си отидов.Немој да се секираш user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1826
16.5.2012 9:38:29   
zagrizena26
Sajna nema mesto za panika, ic ne e strasno mene 2 pati me snimaa na HCG i gola voda e iako vtoriot pat bev pouplasena i aparatot mi se zaglavi vnatre:))))dr go preplasivuser posted image user posted image user posted image ce imas malo krvarenje kako poslednite denovi od ciklus i zatoa ti preporacuvaa uloska da si noses iako tamu davaat edna golemauser posted image user posted image user posted image .Ic ne se plasi obicen rengen e...Samo napred.Kisss mila.Pozdrav

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1827
16.5.2012 11:21:11   
fanicka
Dreamline, kako si 3 mesec po zemanjeto na agnus, bas te pratev da vidam dali ima podobruvanje so niv, i jas imam PCOS pa me interesira dali so primena na prirodni sredstva moze da se podobri ovaa dg i dali postigna ovulacija.

Непосредна врска до пораките: 1828
16.5.2012 12:17:33   
Dreamline
Fanicka slabo imas prateno ke te karamuser posted image . ne samo sto si ja povrativ ovulacijata tuku i zabremeniv vo vtoriot ciklus otkako gi piev. imav pisano na RR ama nemas videno izgleda. deluva so garancijauser posted image

(Одговор на членот fanicka)
Непосредна врска до пораките: 1829
16.5.2012 13:08:19   
fanicka
Dreamline, vo pravo si jas te barav vo prvo tromesecje na brzina i eve procitav vo inseminacija, a ti si ostanala trudna i bez inseminacija, ti cestitam, bravo znaci vitex agnus definitivno deluvaat. Inaku i jas sum so PCOS i imam since od 3 mes. ama so VTO uste od sega se interesiram za po 1,2 dali ke ima sansi za vtoro po priroden pat.Imaj lesna bremenost.

Непосредна врска до пораките: 1830
16.5.2012 13:12:59   
Dreamline
Fanicka ne se sekiraj. so vitexot ke nemas problem za vtoro so garancija. i mene isto doktorot koga mi postavi dijagnoza pcos mi rece deka prirodno nema sansi da zabremenam ke treba najverojatno VTO. sreka sto postoi internet pa vidis lek imalo samo treba da se najdeuser posted image . ti posakuvam sreka i da si zabremenis bez problem za vtorotouser posted image

(Одговор на членот fanicka)
Непосредна врска до пораките: 1831
16.5.2012 16:41:13   
Elence3
Девојки ме интересира дали знаете дали смејам да пијам лекарства бидејќи ептен настинав, а пред 5 ден. правев инсеминација. Некој совет user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1832
16.5.2012 20:51:12   
Melanija RR
Elence3 појди кај матичен општ лекар или прашај во аптека сигурно нешто ќе ти понудат што можеш.Да не се правам лекар но викаат во рана бременост повеќето не се штетни но сепак консултација со стручно лице е најдобро.Не се секирај ќе поминеuser posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Elence3)
Непосредна врска до пораките: 1833
16.5.2012 20:52:45   
kapina
dali nekoja od vas znae koga mu e priemen den za pacienti na dr trajkovski  bidejki narednata inseminacija sakam on da mi ja prave

Непосредна врска до пораките: 1834
16.5.2012 23:18:11   
Melanija RR
Kapina ова се постови од 2-3 страни наназад мислам дека ќе ти помогне user posted image

ИЗВОРНА ПОРАКА: dopet

Zaboraviv da Vi kazam deka dr. Trajkovski po novo e vo ambulanta samo vo petok.
p.s moze li nekoj da mi pise od koj den se pocnuva so klomifen?
thanx:)

ИЗВОРНА ПОРАКА: aninanna

Inaku jas denes go najdov dok Trajkovski vo ambulanta br29.
na salter mi rekoa deka bil samo Ponedelnik i Petok vo ambulanta, no imav sreka sto denes bese tamu.

(Одговор на членот dopet)
Непосредна врска до пораките: 1835
17.5.2012 0:54:55   
dopet
Zdravo Decki....jas izgleda sum pogreno sfatena:) Jas celo vreme pisuvam deka super i pominav na HSG-to i ve ohrabruvam deka ne e nisto strasno..... (izgleda ne si me citala predhodno) Vo odnos na peskirot jas Vi preporacav da si zemete bidejki mene mnogu mi zavrsi rabota. Jas be prepolna so kontrast(barem taka custvuvav) i ako nemav peskir se ke istecese po mene:))) zatoa sakav ova iskustvo da go podelam so vas. P.S ako si opustena nisto nema da osetis,bolka ima ako se stegas. Aj daj Boze da ne treba da pravis :)))Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1836
17.5.2012 11:30:36   
DuffytheDuck
Девојки, јас добив сабајлево user posted image Нашата прва инсеминација е неуспешна. Посакувам многу среќа на останатите кои чекаат user posted image . Поздрав

(Одговор на членот dopet)
Непосредна врска до пораките: 1837
17.5.2012 14:11:12   
@bebe
zdravo, eve i jas da go kazam moeto iskustvo so inseminaciite, pred 1 godina imam napraveno 4 inseminacii na sekoj ciklus induciran so terapija, no site bea neuspesni, soprugot ima odlicen spermogram,pa dsuri i embriolozite velat deka moze i po priroden pat da zabramenam, hsg e prooden, se e vo red so ostanatite ispituvanja, no jas odam napred kon celta za user posted image , sega spremam dokumenti za invitro i veruvam vo uspeh

Непосредна врска до пораките: 1838
17.5.2012 18:03:54   
Elence3
@bebe
ти посакувам многу среќа и се надевам дека овој пат ќе има позитивни резултати. Инаку навистина не ми е јасно зошто инсеминациите имаат толку низок процент на успех, зборувам општо. Зарем не правиме се како што треба т.е. докторите, навистина не ми е јасно. Велат се е во ред, а на крајот повторно ништо? Мене докторот ми вели се ми било на психичка база, инаку хормоните ми се како на баба (и тоа било на психичка база). Навистина не знам што да мислам. Како и да е мора да продолжиме со позитивни мисли напред, и hopefully наскоро ќе си ги видиме user posted image .

(Одговор на членот @bebe)
Непосредна врска до пораките: 1839
17.5.2012 18:28:07   
Melanija RR
DuffytheDuck за тебе user posted image одиме понатаму со една цел user posted image

(Одговор на членот Elence3)
Непосредна врска до пораките: 1840
18.5.2012 14:36:27   
Dreamline
Duffythe duck ne se griziuser posted image . ke bide sledniot pat, ednostavno sega ne bila srekatauser posted image . sto e problemot kaj vas? zasto se odluci na inseminacijauser posted image

Непосредна врска до пораките: 1841
18.5.2012 22:10:07   
aninanna
Zdravo devojki, eve i jas da go iznesam moevo iskustvo so insemenacijata na GAK, bev na stimulacija so klomifen i dobro reagirav - imav 2 odlicni folikuli na desen jajnik, denes napravivme insemenacija kaj dok. Trajkovski pomina se vo dobar red. samo preku celiot den imav slabo krvarenje - za sro mi rekoa deka ne e nisto strasno (od grlo na matka bilo). So Gospod napred i da se molam se da se zavrsi so uspeh.
Pozdrav do site i vi posakuvam uspeh ve guskam user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1842
18.5.2012 22:22:59   
kapina
aninana jas pak vo ponedelnik ke treba da se sretnam so doktor trajkovski za  da se dogovorime za vtora inseminacija da mi prave on

(Одговор на членот aninanna)
Непосредна врска до пораките: 1843
18.5.2012 22:31:27   
aninanna

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

aninana jas pak vo ponedelnik ke treba da se sretnam so doktor trajkovski za  da se dogovorime za vtora inseminacija da mi prave on

kapina ti posakuvam uspeh - doktorot e odlicen, nie sme zadovolni od celata procedura niz koj pominavme. sega e samo sreka i Gospod da ni pomogne na site. ti se stimulirase so nesto? kako pomina na folikulometrija?
pozdrav i so lesno da pominesuser posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1844
18.5.2012 22:49:34   
kapina
prviot pat da bev stimulirana so klomifena sega enos ke odam prvpat da se sretnam so doktorot preku prijateli se dogovorivme za vo ponedelnik da se sretneme 

Непосредна врска до пораките: 1845
18.5.2012 23:04:53   
Melanija RR

aninanna за две недели да се радуваме user posted image
Не е страшно ако само денес имаш како крварење,јас имав само кафеав другиот ден ништо.

Непосредна врска до пораките: 1846
18.5.2012 23:20:42   
aninanna
Melanija RR , sakav da te prasam dali koristese utrogestan - i ako si kako gi zemase , oralno ili vaginalno?
Dok, mene mi rece moze a i ne mora - ne se trosi, no jas veke gi imav kupeno pa sakam da znam kako e najdobro da se zemaam?
pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1847
18.5.2012 23:22:27   
kapina
aninana jas gi stavav vaginalno utrogestan sekogas vo isto vreme i lezev pola saat

Непосредна врска до пораките: 1848
18.5.2012 23:27:13   
Melanija RR
Да мила од 16 ден користев утрогестан вагинално сабајле и навечер и лежев,или полулежечки околу 1 саат.За две недели ме чинеше околу 950 денари.
Сега се сетив кога од ГАК ја земав отпусната пишуваше вагинално,плус аспирин и нешто друго.Но дента не ми ни кажаат ама баш ништо.Уште на првата инсеминација мојата матична ми рече да ставам утрогестан па така и вториов пат сама си ги препишав.
Инаку др.Трајковски е ок опуштен човек

Непосредна врска до пораките: 1849
19.5.2012 9:35:02   
DuffytheDuck

ИЗВОРНА ПОРАКА: Dreamline

Duffythe duck ne se griziuser posted image . ke bide sledniot pat, ednostavno sega ne bila srekatauser posted image . sto e problemot kaj vas? zasto se odluci na inseminacijauser posted image

Dreamline ти благодарам за поддршката. Melanija user posted image за тебе.
Јас ги направив сите испитувања, последно пред два месеци и хсг и се е во ред. Менструација имам на 28 дена - школски, немам баш никаков проблем. Кај сопругот на последниот спермограм беше дијагностицирана астенотератозооспермија. Инаку се одлучивме за инсеминација поради тоа 4 години сме во брак од кои 3 се обидувавме природно и без оптеретување и ништо. Сега од пред една година почнавме стимулации, кломифен ама пак ништо. И решивме инсеминација. На почеток бев малку поопуштена и не се замарав, велев ок ке биде, ама како поминува времето и не се случува некако многу повеќе се нервирам и ми паѓа тешко. Голем поздрав од мене, не се откажуваме во секој случај ама тежок е патот до user posted image

Непосредна врска до пораките: 1850
Страница:   <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?