|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
22.5.2012 11:04:55   
Sajna
Elence ne se razocaruvaj rano ti e !!! a i da ne fatilo zdravje drug pat poveke sreka ne se optovaruvaj ... nema otkazuvanje mojot doktor veli ke naprais test ama ne so igrackita ( misli na domasni testovi ) ke si naprais preku krv najsigurno e ajde cekame ubavi vesti

(Одговор на членот Elence3)
Непосредна врска до пораките: 1876
23.5.2012 21:14:30   
kapina
mpjata inseminacija pomina denes dr trajkovski ne mi dade nikakvi lekovi samo mi rece da probuvame i prirodno tie denovi na mm spermata bese dobra 2000000zdravi spermatozoidi imase a vcera sestra mi mi kaza deka e bremena 7 nedeli ke si imam vnuce

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1877
24.5.2012 17:32:13   
aninanna

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

mpjata inseminacija pomina denes dr trajkovski ne mi dade nikakvi lekovi samo mi rece da probuvame i prirodno tie denovi na mm spermata bese dobra 2000000zdravi spermatozoidi imase a vcera sestra mi mi kaza deka e bremena 7 nedeli ke si imam vnuce

kapina zdravo, ti posakuvam uspesna insemenacija i da si gi vidime user posted image user posted image . cestitki za sestrati neka i e lesna bremenosta. kaj nas mm materijalot bese 7-8 miljoni i jas malku bev zagrizena no sega me ohrabri.
Inaki jas sum na kraj na prvata nedela od insemenacija i temperaturata e uste 37 ne se kacuva nesto, nekako se opteretuvam so toa i me faka panika, no aj so gospod napred pa kako bide taka.
pozdrav i se najdobro user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1878
25.5.2012 0:06:02   
Melanija RR
Како сте рингерајки како поминуваат деновиве?Уште колку до тест?
За сите user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот aninanna)
Непосредна врска до пораките: 1879
25.5.2012 9:49:41   
kapina
inace da vi kazam ringerajki mojata sestra nemase redoven ciklus pa ostana bremena bremena po priroden pat imase pcos aninana sakam da te prasam dr ti pravese edna inseminacija ili dve edna po druga zasto na mene prviot pat dr jadranka mi pravese dve edna po druga inseminacii a sega ovoj doktor edna mi napravi samo

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1880
25.5.2012 10:55:18   
aninanna
zdravo, do site rr.
kapina i mene samo edna insemenacija mi pravese, inaku mene i denes mi bbt mi e 37 neznam zasto ne se kacuva - i imam nekako neprijato cuvstvi i slaba bolka vo dolniot del od stomakot - cuvstvuvam kako da treba da dobijam so sekoj moment.
E poslednite 2-3 den imam vodenikav( kremast) iscedok, neznam kako ke bide rabotava ama jas uste se nadevam - pesimisticko nadeznicki momenti mi doagaat user posted image .
pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1881
25.5.2012 11:02:29   
kapina
ajde ne misli ke bide i gotovo mora da bide ako bitkata e izgubena vojnata ne e

Непосредна врска до пораките: 1882
25.5.2012 11:41:13   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: aninanna

zdravo, do site rr.
kapina i mene samo edna insemenacija mi pravese, inaku mene i denes mi bbt mi e 37 neznam zasto ne se kacuva - i imam nekako neprijato cuvstvi i slaba bolka vo dolniot del od stomakot - cuvstvuvam kako da treba da dobijam so sekoj moment.
E poslednite 2-3 den imam vodenikav( kremast) iscedok, neznam kako ke bide rabotava ama jas uste se nadevam - pesimisticko nadeznicki momenti mi doagaat user posted image .
pozdrav

Anianna temperatirata ne treba vise da ti se kacuva tuku treba da ostane pokacena i posle datata za dobivanje da ostane pokacena i za toa ne se sekirajuser posted image So sreka na dvete,da si gi viditeuser posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1883
25.5.2012 12:39:04   
Kolachence
Zdravo devojki.
Sakav da ve prasam dali nekoija od vas ima praveno inseminacija so relativno losh spermogram? Mene ginekologot mi sovetuvase da odime direktno na in vitro... Ne znam dali voopsto da se macime so inseminacija ili ne user posted image

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1884
25.5.2012 14:28:55   
kapina
sakam da prasam dali 2 milioni zdravi spermatozoidi  e dovolno za da bide uspesna inseminacijata  nekako mnogu malku mi stojat iako dr rece deka se vo granica na normala prviot at bea 6 milioni sega 2 milioni

(Одговор на членот Kolachence)
Непосредна врска до пораките: 1885
25.5.2012 19:17:10   
Melanija RR
kapina никогаш не се знае и секогаш е се можно user posted image
Kolachence ако ги исполнувате условите со спермограмот за ифв преку фондот нема зошто да правите инсеминација,ако не е така ти требаат 4 инсеминации.Со среќа

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1886
27.5.2012 22:38:59   
kapina
koga da napravam test za bremenost na 2 nedeli od inseminacijata ili da cekam da mi zakasne ciklusot pa togas da pravam test 

Непосредна врска до пораките: 1887
27.5.2012 23:41:33   
Melanija RR
Тест преку крв на 15 ден од инсеминација и ќе имаш точен резултат,дај боже висока бета user posted image

Непосредна врска до пораките: 1888
28.5.2012 17:44:37   
kapina
sakam da ve prasam sto da se napijam zabot mi e oteceni me bole i mi se gade mi se povraka

Непосредна врска до пораките: 1889
1.6.2012 19:13:56   
SOLE
Zdravo na site, me interesira kolku kosta inseminacija na privatno ne preku fond??? ako znae nekoj neka pise, pozdravce i so sreka na site, daj boze sto poskoro site da si docekame pozitivni rezultati user posted image ,user posted image

Непосредна врска до пораките: 1890
1.6.2012 19:25:24   
Melanija RR
Колку што сум слушнала во Систина само постапката(инсеминацијата) била 4.500денари

(Одговор на членот SOLE)
Непосредна врска до пораките: 1891
1.6.2012 21:27:08   
MikiSonce
+1000 мкд фоликулометрија, +(околу)1000 мкд hcg стоп инекцијата
Поздрав user posted image

Непосредна врска до пораките: 1892
1.6.2012 22:16:42   
suzeto
vo remedika inseminacija 4500 den......najtaze informacija denesnauser posted image
jas naredniot mesec ke se spremam za inseminacija otkako ke dobijam i pocnuvam so stimulacija

(Одговор на членот MikiSonce)
Непосредна врска до пораките: 1893
1.6.2012 22:22:54   
kapina
da ve prasam utre da napravam domasen test za bremenost dali ke pokaze bidejki tie 2,3dena sum mnogu omalaksana posebno navecer a denes i povrakav sega vecerta 

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 1894
1.6.2012 22:50:17   
kapina
dali e mozno inseminacijata da mi e uspesna i tolku rano da se pojavat simptomi na bremenost po 10 dena otkako napravivme inseminacija 

Непосредна врска до пораките: 1895
1.6.2012 23:40:12   
bella80
Kapina mislam deka 11 den od inseminacija,bez da go broes denot na inseminacijata ako napravis test od poosetlivite moze da pokaze.Moj sovet zemi self clear 190 den. od Zegin.So sreka,da si gi vidis user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1896
1.6.2012 23:50:59   
Melanija RR
Јас пак мислам дека ако си примила прегнил или нешто друго велат дека на домашен тест може да покаже лажно позитивен.
Мислам дека Сајна имаше такво искуство.
Единствено преку крв е сигурно,но имај во предвид дека ти е 11 ден а имаплатација е до 12 ,затоа кажуваат дека по инсеминација 15 ден се прави тест преку крв.

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1897
2.6.2012 8:48:22   
kapina
ne ne primav nisto nitu pregnil nitu klomifen nisto ama bas nisto ni po inseminacijata ni pred inseminacijata

Непосредна врска до пораките: 1898
2.6.2012 14:23:41   
cacisk
Sega vo Vtornik treba da prava HSG pa posle odime so inseminacija no momentalno pijam Yasmin tableti a pocnav da pijam i Viteks. Bi sakala da ve prasam dali moze Viteks da se pije so kontraceptivna terapija?
Pozdrav i ce vi kazam kako sum pominala

Непосредна врска до пораките: 1899
2.6.2012 15:35:25   
kapina
jas napraviv test i mi se pojavija user posted image crtki no ne sum sigurna dod eka ne napravam test preku krv

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1900
Страница:   <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?