|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
19.5.2012 11:45:32   
nadja_s
Почитувани,

Некаде на форумиве прочитав дека домашните тестови за бременост не користат ако се прави инсеминација. Дали знае некој зошто и дали некој има искуство со ова? Правена е инсеминација на 07.05 (на 17-ти ден од циклус - природен), а циклусот требаше да дојде на 18.05. Тестот за бременост (домашен) е негативен. Дали да се прави преку крв и дали само тој е валиден при инсеминација?

Ви благодарам однапред
Поздрав user posted image

(Одговор на членот DuffytheDuck)
Непосредна врска до пораките: 1851
19.5.2012 18:52:44   
aninanna
Melanija RR sakav da te prasam za utrogestanot, si pocnala da go koristis od 16 den,mene na 12 mi bese insemenacijata i neznam od koga da pocnam da go koristam? inaku prestana krvarenjeto, nemam bolki vo jajnicite kako prethodnite 2 dena, samo osekam mala neudobnos vo dolniot del na stomakot. se nadevam deka toa taka treba da bide user posted image . pozdrav do site i neka pise nekoja rr na moeto prasanje. blagodara devojki ve user posted image

Непосредна врска до пораките: 1852
19.5.2012 19:41:12   
kapina
aninanaod koj den od ciklusot pocna da pies klomifen i za spermogram dali se zakazuva 

(Одговор на членот aninanna)
Непосредна врска до пораките: 1853
19.5.2012 19:56:12   
suzeto

ИЗВОРНА ПОРАКА: aninanna

Melanija RR sakav da te prasam za utrogestanot, si pocnala da go koristis od 16 den,mene na 12 mi bese insemenacijata i neznam od koga da pocnam da go koristam? inaku prestana krvarenjeto, nemam bolki vo jajnicite kako prethodnite 2 dena, samo osekam mala neudobnos vo dolniot del na stomakot. se nadevam deka toa taka treba da bide user posted image . pozdrav do site i neka pise nekoja rr na moeto prasanje. blagodara devojki ve user posted image

jas odma drugiot den posle inseminacija koristev utrogestan

Непосредна врска до пораките: 1854
19.5.2012 22:34:47   
aninanna

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

aninanaod koj den od ciklusot pocna da pies klomifen i za spermogram dali se zakazuva 

kapina, jas pocnav od 3 den so klomifen, dok. mi rece po 1 apce, ama da bidam iskrena jas zamav po 1 vecer i 1/2 sabajle, zasto prethodnata insemenacija mi bese samo so 1 klomifen. no da ti kazam deka prethodno zemav i agnes apcinja po 2 na den (i se si mislam deka oni mnogu mi pomognaa)- iskreno doktorot se zacudi koga vide deka na 10 den imam dva folikuli nad 20 mm na desen i eden na lef 17 mm, i rece deka endometriumot bil odlicen trisloen taka da zemav istata vecer inekcija ( neznam kako se e vikase user posted image zamena na pregnil) i vo petok pravev insemenacija.
a za spermogramot neznam zasto preku prijateli go pravese mazmi i voopsto ne cekase, samo da ti kazam deka od maz ti ke treba i sida test ne postar od 6 meseci - inaku ne ti go primaat materijalot.
se nadevam ti pomognav.
jas ovojpat se cuvstvuvam porelaksirano i ostavam na gospod - kako bide taka - so nadez deka uspesna ke bide nasata misija user posted image i ke se raduvame za 2 nedeli user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1855
19.5.2012 22:53:11   
kapina
ajde stiskam palci  pa posle da mi ja preneses majata i na mene 

Непосредна врска до пораките: 1856
20.5.2012 9:55:17   
Dreamline
Duffythe duck spored toa sto go kaza kaj tebe se e vo red, ne razbiram zasto tebe te stimuliraat. bas naprotiv kaj soprugot mora da se podobri sostojbata. Vidi na internet ima eden kup raboti za podobruvanje na spermogramot od vitamini do razni specijalno nameneti sredstva za toa. Eve dokolku e od pomos. Za podobruvanje na spermogramot go najdov slednovo:

- vitamin E (dnevno 400 i.u.)
- vitamin C (dnevno 1000 mg)
- vitamin B12 (dnevno do 300 mcg)
- folna kiselina (dnevno do 800 mcg)
- selen (dnevno od 100 do 800 mcg)
- cink (dnevno 60 mg)
- L-karnitin (2g dnevno)
- acetil-L-karnitin (1g dnevno)
- L-arginin (4g dnevno)
Ovoj L-arginin bil najvazen od site, vidi kade kade moze da se najde.
Te pozdravuvam i ne se sekiraj. Porabotete malku na slucajot i ke se podobri sveuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1857
20.5.2012 10:53:06   
DuffytheDuck
Dreamline user posted image . Фала многу за поддршката. Инаку ме стимулираа со цел да го забрзаме процесот и можноста за забременување а кај сопругот на тогашниот спермограм што го правеше беше се во ред. Е сега на овој од пред два месеци покажа проблем. Инаку има подобрување, он пие сексовит и спимен плус внесува и други витамини, мешавини од јаткасти овошја - он е уште поангажиран од мене, чита, следи што треба да прави. Јас искрено се надевам дека ќе успееме за скоро пошто трпението се намалува се повеќе и повеќе. Голам поздрав, уживај во бременоста, среќна жена си user posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1858
20.5.2012 11:04:28   
aninanna
DEvojki zdravo, eve me mene so uste edno prasanje user posted image , dali nekoja od vas rr merela bazalna temperatura i od koj den treba da se pokaze pokacuvanje . denes mi e 14 den - 2 den od insemenacija i sabajlevo mi pokaza 36.8. malku sum vo netrpenie da doznaam kako se odviva rabotava vnatreuser posted image , a tolku mnogu posakuvam da sum user posted image kako li ke gi izdrzam ovie dve nedeli.
Pozdrav ve guskam

Непосредна врска до пораките: 1859
20.5.2012 11:53:01   
Dreamline
Duffyduck stom e takva rabotata togas samo bi ti preporacala da si probas so agnes apcinjata, mene tie mi pomognaa. te guskam i ti posakuvam mnogu sreka i opustenouser posted image

Aninanna, jas merev bazalna vo ciklusot koga ostanav bremena. Praviloto e ako 18 dena posle ovulacija imas pokacena temperatura togas 99% e bremenost. No ako e seuste pokacena i na 15, 16 den e dovolen dokaz deka ima bremenost ( jas pravev test jas na 16 den od ovulacija, pokacena temperatura i op user posted image ). 36,8 e dobro samo teraj taka i meri sekoe sabajle vednas stom ke stanes pod jazik.

Непосредна врска до пораките: 1860
20.5.2012 20:24:00   
MikiSonce
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadja_s

Почитувани,

Некаде на форумиве прочитав дека домашните тестови за бременост не користат ако се прави инсеминација. Дали знае некој зошто и дали некој има искуство со ова? Правена е инсеминација на 07.05 (на 17-ти ден од циклус - природен), а циклусот требаше да дојде на 18.05. Тестот за бременост (домашен) е негативен. Дали да се прави преку крв и дали само тој е валиден при инсеминација?

Ви благодарам однапред
Поздрав user posted image

Здраво Nadja, еве јас да пробам да ти одговорам, Најчесто при инсеминација се користи терапија кој дава лажно позитивни резултати. Тоа е онаа стоп инекцијата, односно hCG хормот на кој реагираат и тестовите за бременост. Викаат дека до 14 дена се губи hCG-то, но и за тоа сум читала одразличниизвори различни податоци. Можеби ова е причината, за друго ...незнам.
Е сега, штом велиш во природен циклус, незнам дали си примила ваква инекција. Најубаво почекај, се надевам дека ќе туи закасни циклусот (ама и на тоа влијае терапијата што ја примаш).
Поздрав

(Одговор на членот nadja_s)
Непосредна врска до пораките: 1861
21.5.2012 20:31:27   
Melanija RR

jas vo sreda ke ja pravam vtorata inseminacija dr trajkovski ke mi ja prave no edno mi stana cudno mi kaza da ne pijam nisto nitu klomifen nitu pak pregnil da primamnisto samo taka bilo se vo red nemalo potreba od lekovi

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот MikiSonce)
Непосредна врска до пораките: 1862
21.5.2012 20:47:48   
Melanija RR
aninanna мислам дека базалната нема да ти помогне зошто додека ти покаже веќе ќе ти дојде денот да правиш бета преку крв.Сепак за 2-3 дена никако неможе да знаеш затоа рилекс малку и верувај за час ќе поминат 2 недели user posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1863
21.5.2012 21:25:07   
aninanna

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

aninanna мислам дека базалната нема да ти помогне зошто додека ти покаже веќе ќе ти дојде денот да правиш бета преку крв.Сепак за 2-3 дена никако неможе да знаеш затоа рилекс малку и верувај за час ќе поминат 2 недели user posted image

Melanija RR ti blagodaram za podrskata, jas prodolziv da meram i sabajlevo pokaza pokacuvanje 36.9, se nadevam deka ke odi vo nagorna linija. cel den osekam nekoi peckanja vo dolniot del na stomakot neznam dali toa e normalno.
Sakav da te prasam dali e vo red da se banjam vo more vo vakva sostojba?
vi pisuvam utre kako ke bide so mojata bbt user posted image . pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1864
21.5.2012 21:44:51   
Melanija RR
СЕга видов дека си пишала за утрогестанот,јас на 14 ден правев инсеминација а од 16 ден со утрогестан,значи после 2 дена,според мојата матична утрогестан се става од 16 ден без оглед дали инсем била на 12 или 14 ден.
За бањање во море незнам што да ти кажам,најдобро прашај си незнам дали влијае евентуално ако е поладно морето

Непосредна врска до пораките: 1865
21.5.2012 21:58:51   
bella80
Misalm deka ne e vo red za banjanjeto zosto sega koe more i da e e ladno,ama ti prasaj najubavo doktor...Aj da ne sraduvas naskorouser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1866
21.5.2012 23:18:39   
aninanna
devojki vi blagodaram za podrskata, lele mnogu sum srekna sto pocnav da se druzam so site vas - vaka mozam da prasam za se sto me maci- vi blagodaramuser posted image .
bella80 ti odgovoriv mila na pp, ti posakuvam se najdobro.
dobra vi nok mili rr so ubavi i lesni misli -se druzime utre.user posted image

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1867
22.5.2012 8:41:05   
kapina
stvarno uste nemozam da se iznacudam nisto da ne primam a insemionacija da mi pravatdr mi rece samo oti prolaktinot mi bil vo red a 10 den mi bilo od ciklusot nemalo vreme da se ceka da ne mi se vlosela sostojbata  pak so prolaktinot i so tsh 

Непосредна врска до пораките: 1868
22.5.2012 9:21:07   
aninanna

stvarno uste nemozam da se iznacudam nisto da ne primam a insemionacija da mi pravatdr mi rece samo oti prolaktinot mi bil vo red a 10 den mi bilo od ciklusot nemalo vreme da se ceka da ne mi se vlosela sostojbata  pak so prolaktinot i so tsh 

kapina zdravo, ne se sekiraj moze imas dobri folikuli pa sakat na priroden ciklus da ti pravat? a inekcija pregnil te preporaca? ti merea folikuli?
ajde ti opusti se dok. si ja znae rabotata.
inaku kaj mene pocna da se kacuva temperaturata sabajlevo bese 37 user posted image .
meze li nekoja od vas rr da mi kaze do koj stepen treba da se kacuva dokolku sme zacnale?
pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1869
22.5.2012 9:29:05   
Dreamline
Aninnana do kaj 37,2 maksimum. temperaturata ke ti se vrti, ke paga i ke raste, samo bitno 15, 16 dena posle ovulacijata seuste da e nad 36,7 ili 36,8. I sekogas meri sabajle vednas stom ke stanes pod jazik. preku den ako meris ne se vazi deka preku den temperaturata i onaka e povisoka od voobicaeno.user posted image

Непосредна врска до пораките: 1870
22.5.2012 9:31:02   
kapina
ni pregnil ni nisto ne mi dade nemalo vreme se bilo super i endometriumot i folikulite eden folikul bil odlicen duri 

Непосредна врска до пораките: 1871
22.5.2012 9:48:26   
aninanna

ni pregnil ni nisto ne mi dade nemalo vreme se bilo super i endometriumot i folikulite eden folikul bil odlicen duri 

user posted image user posted image user posted image ajde sega so lesno i opusti se, koga ke bides na stolceto opusti se, jas bev stegnata ne mi bese prijato pa me ispokara dok. user posted image . ajde belkim ovoj mesec na site ke ni donese sreka i ke si bidem user posted image

Непосредна врска до пораките: 1872
22.5.2012 9:59:03   
aninanna

ИЗВОРНА ПОРАКА: Dreamline

Aninnana do kaj 37,2 maksimum. temperaturata ke ti se vrti, ke paga i ke raste, samo bitno 15, 16 dena posle ovulacijata seuste da e nad 36,7 ili 36,8. I sekogas meri sabajle vednas stom ke stanes pod jazik. preku den ako meris ne se vazi deka preku den temperaturata i onaka e povisoka od voobicaeno.user posted image

Dreamline, ti blagodaram mnogu mila - mnogu mi pomagas so tvoite informacii. ajde da dade Gospod se da bide ok i nie kako tebe da se izraduvame na user posted image user posted image . Ti kako si ? kako ti tece bremenosta, ti posakuvam se najdobro.

Непосредна врска до пораките: 1873
22.5.2012 10:05:33   
Dreamline
Fala aninanna jas dobro sum, dobro tece sega za sega ( da cuknam vo drvo user posted image ). Ajde ti drzam sreka i ti da si gi vidis tvoite user posted image  ili user posted image . pij vitamini i folna za sekoj slucaj.

Непосредна врска до пораките: 1874
22.5.2012 11:01:35   
Elence3
Здраво рр-ки, денес ми е 11ти ден од инсеминацијата и не можев да издржам, направив тест и излезе негативен. Уште 3 ден мислам дека не прават разлика, ако се фатило до сега ќе покажеше. user posted image Не знам веќе што да мислам и што да правам.

Непосредна врска до пораките: 1875
Страница:   <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  73 74 [75] 76 77   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?