|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
2.6.2012 15:36:47   
Maca25
Честито капина!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот kapina)
Непосредна врска до пораките: 1901
2.6.2012 15:39:53   
kapina
ne mi se veruva uste ne mi se veruva posle 7 godini no dodeka ne napravam test preku krv nemozam da bidam sigurna

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 1902
2.6.2012 16:09:42   
cleo
Kapina, cestitki! user posted image user posted image user posted image So srekja na testot preku krv, no user posted image si se user posted image i toa e = user posted image

< Поракaта ја уредил cleo -- 2.6.2012 16:10:15 >

Непосредна врска до пораките: 1903
2.6.2012 16:37:27   
Dreamline

ИЗВОРНА ПОРАКА: cacisk

Sega vo Vtornik treba da prava HSG pa posle odime so inseminacija no momentalno pijam Yasmin tableti a pocnav da pijam i Viteks. Bi sakala da ve prasam dali moze Viteks da se pije so kontraceptivna terapija?
Pozdrav i ce vi kazam kako sum pominala

Yasmin so vitex NIKAKO. Cacisk ili edno ili drugo.

(Одговор на членот cacisk)
Непосредна врска до пораките: 1904
2.6.2012 16:37:36   
kapina
fala vi za cestitkite na 23 maj pravev inseminacija bez nikakvi lekovi nisto ne primav

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 1905
2.6.2012 16:38:31   
Dreamline
Kapina cestito...daj boze i preku krv da se potvrdi istoto. So lesno i so sreka da ti bide bremenostauser posted image

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1906
2.6.2012 18:34:45   
Melanija RR
Kapina чекаме утре потврда на оваа многууууу убава вест
user posted image user posted image user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Dreamline)
Непосредна врска до пораките: 1907
2.6.2012 18:56:20   
kapina
edniot test pokaza negativen edniot pozitiven 

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1908
2.6.2012 19:26:42   
Maca25
два теста правеше?
ајде, во понеделник провери и преку крв за да бидеш сигурна.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

Непосредна врска до пораките: 1909
2.6.2012 19:28:16   
kapina
edniot pokaza edna crta mozebi zatoa sto kapnav poveke mokraca  a drugiot go napraviv kako sto treba i pokaza dve crtki 

Непосредна врска до пораките: 1910
2.6.2012 19:39:49   
suzeto
cestitki duso ...ajde sega uzivaj si so tvoeto najmilo user posted image

Непосредна врска до пораките: 1911
2.6.2012 22:54:16   
bella80
user posted image user posted image Kapina!Toa e toauser posted image se user posted image Cestitkiuser posted image

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 1912
3.6.2012 12:20:01   
kapina
malku mi e cudnosto testot mi pokaza user posted image crtki a ciklusot treba da mi dojde na 12 juni inace prviot test  sto go na praviv bese be safe i sto pokaza user posted image a vtoriot sto pokaza samo edna crtka bese sr sek 

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 1913
3.6.2012 12:25:22   
suzeto
duso cestitki......sigurno euser posted image tocno user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1914
3.6.2012 12:36:01   
kapina
daj boze vo vtornik ke pravam test preku krv

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 1915
3.6.2012 12:51:09   
AnnaMolly RR
Капина, честитки!!!! Одма утре потврди преку крв и чекаме официјално да се пофалиш!

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1916
4.6.2012 8:37:42   
aninanna

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

edniot pokaza edna crta mozebi zatoa sto kapnav poveke mokraca  a drugiot go napraviv kako sto treba i pokaza dve crtki 

Kapina mila cestitki user posted image i od mene, ti posakuvam lesna bremenost i uzivaj si vo neauser posted image .
Inaku kaj mene i ovaa insemenacija bese neuspesna na 25 den dobiv, malku razocarana zasto neznam sto drugo da napravam - sto da ispitam, site dosegasni rezultati se dobri. No toa e sto e zivotot prodolzuva pa da se nadevame deka eden den ke se raduvame i nie.
sakav da ve prasam kakvo e toa ispituvanje na krvta - za bakterii?
pozdrav do site rr

Непосредна врска до пораките: 1917
4.6.2012 8:38:17   
Sajna
KAPINA mila ako si pravela inseminacija na 23 maj samo me interesira dali priimi STOP inekcija kako Pregnilot???

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1918
4.6.2012 8:42:09   
Sajna
Na site devojki na forumov bi sakala da vi kazam nemojte da pravite test za bremenost 14 dena pred da dobiete ako ste pravele inseminacija a ste stavile STOP inekcija kako pregnyl bidejki mnogu malku se diskutira kaj nas za toa a segde niz svetskive forumi a i balkanskive JASNO E objasneto deka pregnilot dava lazno POZITIVEN rezultat duri do 12 den ....zatoa koj pravel inseminacija neka si poceka 15 dena i samo preku krv se drugo e NEverodostojno .... morav da vi go kazam ova zatoa sto jas pominav niz toj pat "radost" prekumerena bese toa koga gi vidov dvete crti ama nazalost bea od pregnilot se nadevam pomognav malce

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1919
4.6.2012 16:56:27   
MikiSonce
Имам поминато низ ова, па ме интересираат некои работи. После колку време стоп инекцијата може да се детектира на тест? Мене 18 дена после инекцијата ми покажа позитивен тест (и преку урина и преку крв) ама после ништо. Уште не ми е јасно дали беше стварно биохемиска како што ми кажуваат или беше само некој заостанат hCG од стоп инекцијата user posted image

Исто не ми е јасно, зашто тестот преку крв е повалиден од оној со урина? Или Sajna мислеше со точно мерење на нивото на beta hCG?

Инаку и на домашните тестови си пишува, hCG инекција ( а тоа е уствари стоп инекцијата и pregnyl и choromion...) дава лажно позитивен резултат. Практично така работат тестовите.

Инаку ви посакувам на сите успех!

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 1920
5.6.2012 0:13:12   
Melanija RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: aninanna
sakav da ve prasam kakvo e toa ispituvanje na krvta - za bakterii?
pozdrav do site rr

На кое испитување мислеше?

MikiSonce веројатно зошто се најдобро се детектира преку анализа на крвта па затоа се се смета валидно.

Значи од денот на правење на инсеминација на 15 ден се прави тест преку крв.

Не 15 дена пред да добиете,туку од инсеминацијата.Затоа Капина пиша ама треба да добијам 12 јуни тоа не е важно се брои од денот на инсеминацијата зошто некои инсеминација прават 11,12 или 14 ден од циклус, а може добиваат на 31 ден.

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот aninanna)
Непосредна врска до пораките: 1921
5.6.2012 7:56:36   
kapina
ne nisto ne primiv nikakva terapija ni pregnil ni nisto

Непосредна врска до пораките: 1922
5.6.2012 9:28:52   
aninanna

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

На кое испитување мислеше?

Zdravo devojki! koga prasav za ispituvanje na bakterija vo krvta - mislev na klamidija. taka mi rekoe deka ako postoi takva bakterija vo krvta togas nemoze da se zabremeni ili pak se dobiva spontan abortus. sega neznam kade moze da se ispita toa ?
dali moze na klinika i dali mi treba upat od maticnata?
pozdrav do site user posted image i samo napred nikako nema otkazuvanje user posted image

Непосредна врска до пораките: 1923
5.6.2012 9:41:07   
vezilka RR
Честитки капина, user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот aninanna)
Непосредна врска до пораките: 1924
5.6.2012 9:46:01   
Melanija RR
aninanna не е соодветна тема но ќе ти одговорам за да прочиташ.Кламидија преку крв јас имам испитувано во Адриа лаб, мината (пред 6 месеци ако постоела) и сегашна, бидејќи се две ме чинеше 1.400 или 1.600 денари. Јас морав да направам зошто имам еден позитивен и еден негативен кламидија микробиолошки брис.Ако брисевите ти се чисти нема потреба преку крв,но можно е во една варијанта да нема па се препорачува и брис и преку крв.Ако те интересира уште нешто слободно прати ми пп user posted image

Нешто повеќе за кламидија може да прочиташ ТУКА

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 5.6.2012 9:52:12 >

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 1925
Страница:   <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?